Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2013

οι ευχές των γιορτών από τον Δήμο Θήρας και την Π.Ν.Α.

Νωρίτερα τις ευχές τους για την γιορτές είχαν εκφράσει ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος και ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Μαχαιρίδης.

Στα ευχετήρια κείμενά τους μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι,

Σήμερα που ο κόσμος λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας είναι όλο και πιο κοντά μας και η διαχείριση των προβλημάτων του πλανήτη είναι και πρόβλημα και της πιο μικρής υποδιαίρεσης της κοινωνίας,  το μήνυμα των Χριστουγέννων, με την υπενθύμιση ότι έχουμε ανάγκη τον διπλανό μας για να  προχωρήσει καλύτερα η ζωή, με αλληλεγγύη, περισσότερη δικαιοσύνη και με σεβασμό στον πλανήτη που μας φιλοξενεί, παραμένει επίκαιρο και δυναμικό.

Θα ήθελα από την καρδιά μου να ευχηθώ προσωπική ευτυχία στον καθένα και στην κάθε μια από εσάς και στις οικογένειές σας με υγεία και πρόοδο και επιθυμία να πασχίζουμε να γίνει καλύτερη η ζωή στον τόπο μας.

Ο Δήμαρχος Θήρας Νικόλαος Αναστάσιος Ζώρζος 



Αγαπητοί συμπατριώτες,
Μια  δύσκολη  χρονιά για τους πολίτες και τους θεσμούς, το 2013, φεύγει. Μια χρονιά που  μας πλήγωσε όλους και τα τραύματα είναι ακόμα νωπά σ’ όλους. 
Μια χρονιά που αναδείχθηκαν τα κοινωνικά προβλήματα που προέκυψαν από την οικονομική κρίση.
Μια χρονιά που οι κοινωνικές ανισότητες έγιναν  ποιο αισθητές και δοκιμάστηκε η κοινωνική συνοχή.
Μια χρονιά που θεσμικοί εκπρόσωποι  και πολίτες παλέψαμε  για την αποτροπή της υποβάθμισης των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας είτε είναι άνεργοι,  είτε οικονομικά αδύναμοι, είτε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες .

Μένουμε σταθερά προσανατολισμένοι σε αυτήν την κατεύθυνση της αλληλεγγύης,  στους κοινούς στόχους για ένα ελπιδοφόρο και πιο παραγωγικό 2014.
Ας αναδείξουμε τα θετικά της κοινής προσπάθειας μας του 2013 που επέδειξε πως η Περιφέρεια μας, το Νότιο Αιγαίο μπόρεσε να αντισταθεί και είχε λιγότερες επιπτώσεις από την τεράστια οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας.

Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα και καλύτερα.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.