Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2013

επιμελητήριο Κυκλάδων: διαγωνισμός για την υλοποίηση σύγχρονων ψηφιακών εφαρμογών 1.149.000 €

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων διενεργεί Δημόσιο Ανοικτό Διεθνή Διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου του έργου: «Υλοποίηση Σύγχρονων Ψηφιακών εφαρμογών ανάδειξης της Επιχειρηματικότητας του Ν. Κυκλάδων με χρήση Web 2.0 / Social Media / Mobile Technologies & Virtual Trade Shows».
Ο προϋπολογισμός είναι 1.149.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), η ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων είναι η 12/02/2014 και ώρα 12:00 και η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι η 12/02/2014 και ώρα 12:00.

Το έργο χρηματοδοτείται κατά 50% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 50% από πόρους του Ελληνικού Δημοσίου.
Στόχοι του έργου:
α. Αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ σε εθνικό & διεθνές επίπεδο – Υποστήριξη της Βιωσιμότητας των ΜΜΕ
β. Υποστήριξη της Βιωσιμότητας των ΜΜΕ μέσω των ακόλουθων δράσεων:
- Ανάδειξη επιχειρηματικότητας του νομού Κυκλάδων & της αιγαιοπελαγίτικης διατροφής με δημιουργία και χρήση πολυμεσικού, διαδραστικού και στερεοσκοπικού περιεχομένου,
- Διοργάνωση ψηφιακών Επιχειρηματικών Εκθέσεων (Virtual Trade Shows)
- Ψηφιακή υπηρεσία τόνωσης των συναλλαγών των επιχειρήσεων των Κυκλάδων
-Ανάπτυξη ψηφιακής υπηρεσίας εξατομικευμένης υποστήριξης των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Το αντικείμενο του έργου συνοπτικά περιλαμβάνει:
- Την προμήθεια εξοπλισμού & βασικού λογισμικού απαραίτητου για τη λειτουργία των εφαρμογών και την παροχή των νέων ψηφιακών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου.
- Την ανάπτυξη εφαρμογών σε περιβάλλον web και κινητής τεχνολογίας,
- Την παραγωγή πολυμεσικού και διαδραστικού περιεχομένου προβολής της τοπικής επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,
- Την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης επί του εξοπλισμού, του βασικού λογισμικού και του λογισμικού εφαρμογών που θα παρασχεθεί στο πλαίσιο του παρόντος έργου,
- Την παροχή υπηρεσιών εγγύησης και συντήρησης του εξοπλισμού, του βασικού λογισμικού και του λογισμικού εφαρμογών που θα παρασχεθούν στο πλαίσιο του παρόντος έργου.
- Την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης της προβολής των αποτελεσμάτων του έργου.
Τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση της παρούσας πράξης περιλαμβάνουν:
- Την παροχή νέων, καινοτόμων, ψηφιακών υπηρεσιών προς όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου στους τομείς της προβολής των προϊόντων και υπηρεσιών τους, αλλά και της επιχειρησιακής τους λειτουργίας,
- Τη βελτίωση της on-line παρουσίας των επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου
- Την ενίσχυση της εικόνας των ΜΜΕ σε τοπικό και διεθνές επίπεδο ώστε να μπορούν να συναγωνίζονται τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις.
- Την προβολή και διαφήμιση των ΜΜΕ και κατά συνέπεια την αύξηση των πωλήσεών τους,
- Την παροχή μηχανισμών υποστηριζόμενων από σύγχρονες τεχνολογίες για την αύξηση του κύκλου εργασιών των τοπικών επιχειρήσεων, μέσα από ένα καινοτόμο σύστημα διαχείρισης προσφορών και εκπτώσεων σε τοπικό επίπεδο,
- Την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της παρούσας δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας μέσω μιας ψηφιακής υπηρεσίας εξατομικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης.

Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες για την διακήρυξη δίδονται στο τηλ. 2281082346, fax: 2281086555, αρμόδιοι υπάλληλοι κος. Αλέξης Τσιάντης (e-mai: rg.ccsedalcyc@sitnaista) και κα. Ελένη Δημακοπούλου (e-mail: rg.ccsedalcyc@pokamide), στο Τμήμα Διοικητικού Οικονομικού, Απόλλωνος & Λαδοπούλου, Τ.Κ. 84100, Σύρος.


Το Τεύχος Προκήρυξης είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά εδώ: CYCLADESCC-YE1-CONTRACT-NOTICE_F18801