Σάββατο, Μαρτίου 16, 2013

συνάντηση Αντώνη Σιγάλα με τον γγ λιμένων και λιμενικής πολιτικής

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδιασμού  «Σαντορίνη Θηρασιά Ενότητα Αλλαγή»,

Εποικοδομητική υπήρξε η συνάντηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας κ. Αντώνη Σιγάλα, με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη παρουσία των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 13/03/2013, στη Σαντορίνη.

Στη συζήτηση αναλύθηκε διεξοδικά το ιστορικό των μελετών για τα λιμάνια του Αθηνιού και του Αμμουδιού, του μελετητικού γραφείου «Παν. Χ. Μεταξάτος και Συνεργάτες Σύμβουλοι Μηχανικοί». Οι μελέτες αυτές, αφού κρίθηκε κατ’ αρχήν από το Υπουργείο ότι χρειάζονται συμπλήρωση, συμπληρώθηκαν από το μελετητικό γραφείο και το ΕΜΠ και πρόσφατα  εγκρίθηκε η εκτέλεση εργασιών επισκευής ύφαλης κατασκευής του λιμένα Αθηνιού, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος αποκοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαντορίνης με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο κ. Αντώνης Σιγάλας έθεσε το θέμα διάβρωσης  στη  περιοχή της Βλυχάδας, όπου έχουν καταστραφεί ήδη περιουσίες συμπολιτών μας, το θέμα των βελτιώσεων στα λιμανάκια των περιοχών Μπαξέδες, Πορί, Βουρβούλος, Έξω Γιαλός καθώς και όλων των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών, έξω από λιμενικές ζώνες, έτσι ώστε να επισκευαστούν και να αποκτήσουν λειτουργικότητα.

Τέλος ο κ. Σιγάλας ζήτησε τη συμβολή του κ. Μουτζούρη στη προοπτική επέκτασης της λιμενικής ζώνης στο λιμάνι του Όρμου των Φηρών, νότια στη θέση «Στρίμπουλας», για να κατασκευαστεί το νέο σύγχρονο τελεφερίκ.
Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας συνοδευόταν από τα στελέχη του συνδυασμού κ. Νικόλαο Παγώνη, κα Σοφία Κίτσου και κ. Λειβαδάρο Εμμανουήλ, οι οποίοι συμμετείχαν επίσης στη συζήτηση. 

Η εκπρόσωπος τύπου  Κίτσου Σοφία