Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2013

η παρουσία της Σαντορίνης στην ΙΤΒ – ανακοίνωση του Δήμου Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ITB 2013 που έλαβε χώρα στο Βερολίνο Γερμανίας από τις 6 – 10 Μαρτίου 2013.
Ο Δήμος Θήρας μετείχε στην έκθεση στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εκπροσωπήθηκε από τον κο Λουκά Μπελλώνια.  Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου της Σαντορίνης στην έκθεση, οι οποίοι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ραντεβού και επαφές με παράγοντες του τουρισμού από όλο τον κόσμο αλλά και να τους εφοδιάσουν με επικοινωνιακό υλικό για την προώθηση του νησιού. Την ευθύνη για τον συντονισμό και την παρουσία της Σαντορίνης στην έκθεση αλλά και για την δημιουργία του προωθητικού υλικού είχε ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα τουρισμού Ιωάννης Αργυρός.

Στα πλαίσια της συμμετοχής της Σαντορίνης στην έκθεση έγινε στοχευόμενη προβολή των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων του νησιού καθώς και εκτενής ενημέρωση στους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου για το έτος γαστρονομίας 2013 αλλά και για την επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου.
Το περίπτερο της Σαντορίνης επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη,  ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας κος Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, η Αντιπεριφεριάρχης για θέματα Τουρισμού κα Ελευθερία Φτακλάκη.
Τέλος ως επιστέγαση της Ελληνικής συμμετοχής, το περίπτερο της Ελλάδας, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τις ημέρες της έκθεσης από το Ινστιτούτο  CBS της Κολονίας  κατέλαβε την δεύτερη καλύτερη θέση ανάμεσα σε όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Η επόμενη τουριστική έκθεση που θα συμμετάσχει η Σαντορίνη θα είναι η Moscow International Exhibition Travel & Tourism στην Μόσχα Ρωσσίας η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις  23 Μαρτίου 2013.