Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2013

η γιορτή της εστίας του Πύργου

 Μια πραγματικά όμορφη γιορτή στο προσεγμένο και για μια ακόμη φορά καλόγουστα ανακαινισμένο περιβάλλον της ταβέρνας Πύργος είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι ανταποκρίθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου στην πρόσκληση του συλλόγου “εστία Πύργου” για να συμμετάσχουν στην ετήσια και πλέον καθιερωμένη γιορτή της.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς το πολύ προσεγμένο πρόγραμμά της παρουσίασε η ομάδα των νέων που μαθαίνουν παραδοσιακούς χορούς με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Αρτεμίας Δεναξά, σχήμα το οποία κατά γενική ομολογία των παρευρισκόμενων έχει την δυνατότητα και επάρκεια να εκπροσωπήσει το νησί σε εκδηλώσεις σχετικές με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών της χώρας μας.

Στο πλαίσιο δε της συνεργασίας του Συλλόγου με τους υποστηρικτές της πρωτοβουλίας “Σαντορίνη 2013 – έτος γαστρονομίας” τα πιάτα που ετοίμασε και παρουσίασε η ομάδα του εστιατορίου του Αρτέμη Δεναξά, ξεχώρισαν και άρεσαν πολύ σε όσους τα δοκίμασαν, με τις εντυπώσεις της βραδιάς να κερδίζουν εκτός από τα μεζεδάκια, τα .. μανιτάρια με σάλτσα από τα τοπικά ντοματάκια, του κυρίως πιάτου.

Η βραδιά συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ με νησιώτικους χορούς που τους ευχαριστήθηκαν όσοι τους χόρεψαν υπό τις μουσικές και τα τραγούδια του Μανώλη Φύτρου.
Το κρασάκι της βραδιάς που έκανε την όλη ατμόσφαιρα ακόμη πιο όμορφη ήταν απο τα οινοποιεία της Santo Wines και του Χαρίδημου Χατζηδάκη, στον Πύργο.