Πέμπτη, Φεβρουαρίου 28, 2013

η Α.Δ.Α για την 1η Μαρτίου, ημέρα πολιτικής προστασίας.

Με αφορμή την  1η Μαρτίου που έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας (ICDO), η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου επισημαίνει τα εξής:
  
O θεσμός αυτός χρίζει ιδιαίτερης σημασίας στις μέρες μας, καθώς οι σύγχρονες κοινωνίες εκτίθενται ολοένα και περισσότερο σε κάθε είδους κινδύνους, φυσικούς και τεχνολογικούς. 
H αποστολή των δομών της Πολιτικής Προστασίας δεν συνδέεται μόνο με την αντιμετώπιση μιας καταστροφής, αλλά εκτείνεται σε όλο το φάσμα αυτής, καλύπτοντας πρωτίστως τους τομείς της πρόληψης, τον σχεδιασμό, της ετοιμότητας, αλλά και της διαχείρισης των συνεπειών της. 
Στον σύγχρονο πολιτισμό μας, η Πολιτική Προστασία αποτελεί το θεσμό « συνένωσης» των δυνάμεων όλων των πολιτών έναντι των φυσικών και των ανθρωπογενών απειλών ή κινδύνων, που μπορούν να διαταράξουν σε καιρό ειρήνης την «κοινωνική λειτουργία». 
 Το κράτος, από την κεντρική διοίκηση έως την τοπική αυτοδιοίκηση, οφείλει να οργανώνει και να αναπτύσσει ένα συμπαγές σύστημα υπηρεσιών με σκοπό την συστηματικότερη προετοιμασία, την αποτελεσματικότερη αντίδραση και την ομαλή και πλήρη αποκατάσταση των συνεπειών των καταστροφών. 
Από την άλλη όλοι εμείς οφείλουμε να προσπαθούμε στο βαθμό που μας αναλογεί για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου καλεί τον καθένα από εμάς στο να συμβάλλουμε πιο ενεργά στην προσπάθεια ενίσχυσης και βελτίωσης του Εθνικού Συστήματος Πολιτικής Προστασίας, μεριμνώντας για το περιβάλλον εντός του οποίου όλοι ζούμε.