Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2012

εξοικονόμηση δαπανών από το υπουργείο Εργασίας

Ετήσια εξοικονόμηση ποσού ύψους 522.520 ευρώ από λειτουργικές δαπάνες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, επετεύχθη από τη νέα Προσωρινή Ενιαία Διοικούσα Επιτροπή (ΠΕΔΕ), με εντολή του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης λειτουργικών πόρων διακόπησαν μισθωτήριες συμβάσεις (40) γραφείων του ΟΕΚ ανά την επικράτεια, με ετήσιο όφελος 353.652 ευρώ.
Επίσης, ολοκληρώθηκε η παράδοση-παραλαβή του  εξαώροφου κτιρίου, ετησίου μισθώματος 113.898 ευρώ,  στο οποίο στεγαζόταν η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΟΕΚ που ήδη έχει μεταστεγασθεί στο ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Πατησίων 37.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η μεταστέγαση, σε ιδιόκτητο κτίριο, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης του ΟΕΚ όπου καταβάλλονταν ετήσιο μίσθωμα 35.172 ευρώ.
Τέλος, με εντολή του υπουργού εστάλη, επιστολή προς όλους τους διοικητές των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Εργασίας, στους οποίους ζητούνται, με χρονικό περιθώριο την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, όλα τα στοιχεία των μισθωμένων κτιρίων και μισθωμάτων τους ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, συγκατοίκησης και αξιοποίησης των ιδιόκτητων κτιρίων. Βασική επιδίωξη είναι η εξοικονόμηση πόρων από την ορθολογική κατανομή και χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων του υπουργείου.