Δευτέρα, Νοεμβρίου 19, 2012

κλιμακώνονται (ή έστω συνεχίζονται..) από σήμερα Δευτέρα 19.11 οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ με καταλήψεις

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα 19 Νοεμβρίου οι υπηρεσίες του Δήμου Θήρας καθώς και τα γραφεία των Δημοτικών Επιχειρήσεων, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί και η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Σήμερα Δευτέρα 19.11 οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προχώρησαν σε γενικευμένες καταλήψεις όλων των κτιρίων και των υπηρεσιών των Δήμων, ώστε την τελευταία ημέρα που πρέπει να χορηγηθούν τα προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μην λειτουργεί καμία υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για την Τρίτη 20.11 έχει προγραμματισθεί 4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 7.00 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.) να αποφασίσουν από Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών των Δήμων, ώστε η απόφαση για τη μη χορήγηση των στοιχείων στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και να επιβεβαιωθεί στην πράξη η στήριξη στους εργαζόμενους προκειμένου να μην υπάρξει καμιά απόλυση.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει καμιά απόλυση εργαζομένου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι αποφασισμένη για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με τελικό στόχο την ανατροπή στην πράξη των διατάξεων του Ν.4093/2012 που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε οικονομική και λειτουργική κατάρρευση.