Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2012

κλειστός 20 και 21 Νοεμβρίου ο Δήμος Θήρας και ο δημοτικός παιδικός σταθμός

Σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Σαντορίνης (19.11) και ύστερα απο την παρουσίαση των θέσεων του Συλλόγου των Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α της επαρχίας Θήρας, κλειστές θα παραμείνουν το διήμερο 19 και 20 Νοεμβρίου οι υπηρεσίες του Δήμου της Σαντορίνης καθώς και ο δημοτικός παιδικός σταθμός.
Το δημοτικό Συμβούλιο παράλληλα ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα του Συλλόγου των Εργαζομένων, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην αποστολή των στοιχείων των εργαζομένων που εμπίπτουν στις διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών.


Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,


Την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Θήρας προς το κοινό αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την από 19.11.2012 Ομόφωνη Απόφασή του κατά την Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012.
Κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Κυκλάδων το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την έμπρακτη συμπαράστασή του προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να δύναται να συνεχίσει να λειτουργεί αποφασιστικά για το συμφέρον των δημοτών.
Τα επαχθή μέτρα για την Αυτοδιοίκηση που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο 3, καταργούν ουσιαστικά την αυτοτέλεια των ΟΤΑ και τους οδηγούν στην εξαθλίωση με αποτέλεσμα την αδυναμία υλοποίησης των αναγκαίων υπηρεσιών προς τους δημότες.
Ο Δήμος Θήρας καλεί τους Δημότες να κατανοήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να συμβάλλουν ώστε να μην ισχύσει:
1.         Η σύσταση και λειτουργία Παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α.
2.         Η αποδιάρθρωση της λειτουργίας του Δήμου και ιδιαίτερα των κοινωνικοπρονοιακών  δομών και των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα
3.         Η μεταφορά σωρείας αρμοδιοτήτων, χωρίς ανάλογη μεταφορά πόρων και προσωπικού
4.         Η μείωση πόρων που διαθέτει η Πολιτεία για την επιδότηση των ακτοπλοϊκών γραμμών δημοσίου συμφέροντος
5.         Η κατάργηση κρατικών δομών που εξυπηρετούν τους δημότες, όπως Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., Σ.ΕΠ.Ε.
Ο Δήμος ενημερώνει τους Δημότες ότι αρνείται να δεχθεί την επιβολή μέτρων που καταργούν την αυτοτέλεια του και αγωνίζεται για αυτό.