Τετάρτη, Οκτωβρίου 10, 2012

εκπαίδευση στην Σαντορίνη, part 2...

Και μιας και αναφερθήκαμε χθές σε μέρος της δημόσιας εκπαίδευσης στην Σαντορίνη, αξίζει να δούμε ποιές εκπαιδευτικές δυνατότητες και επιλογές παρέχει ο ιδιωτικός τομέας στα παιδιά και τους νέους του νησιού.
Σε οτι αφορά τις επιχειρήσεις, αναφερόμαστε σε αυτές με αλφαβητική σειρά, ενω, εαν έχουμε ξεχάσει ή δεν γνωρίζουμε την δραστηριότητα κάποιας, μπορείτε να μας ενημερώσετε για την ύπαρξη και δραστηριοποίησή της.

Σε οτι αφορά τα κέντρα εκμάθησης ξένων γλωσσών οι δυνατότητες παρακολούθησης οργανωμένων μαθημάτων στην Σαντορίνη παρέχονται στους εξής χώρους : AXON (Μεσαριά), Γεροσιδερή Ελένη (Εμπορείο), Ευρωγνώση (Καρτεράδος – Εμπορείο), Ηλιοπούλου Αλεξάνδρα (Μεσαριά, Οία), Ξαγοράρη Άννυ (Φηρά), Φραγκάκου (Φηρά), Χατζηκουτσού (Πύργος)
Στις παραπάνω σχολές διδάσκονται όλες ή οι περισσότερες απο τις πλέον δημοφιλείς σε επιλογή γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά.

Σε οτι αφορά τα κέντρα ενισχυτικής και συμπληρωματικής διδασκαλίας των μαθημάτων των Γυμνασίων και των Λυκείων, οργανωμένοι χώροι λειτουργούν στα Φηρά, στο Κέντρο Μέσης Εκπαιδευσης «Θεωρία και Πράξη» και στην Μεσαριά στο Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Νομικού – Μπουά».

Στην Σαντορίνη λειτουργούν δύο ωδεία, το «Εθνικό» το οποίο διατηρεί παράρτημά του στα Φηρά, καθώς και η «Μουσική Σχολή» της Μαργαρίτας Πελέκη στον δρόμο προς το Καμάρι. Στα ωδεία διδάσκονται τα βασικά έγχορδα, κρουστά και πνευστά μουσικά όργανα, ενω πραγματοποιούνται και μαθήματα προπαιδείας για παιδάκια απο 5 ετών.

Σε οτι αφορά τα γυμναστήρια, στην Σαντορίνη λειτουργούν 4 ιδιωτικά που παρέχουν την δυνατότητα ομαδικών ή ατομικών προγραμμάτων ενω στα περισσότερα λειτουργούν τμήματα πολεμικών τεχνών, ενόργανης, αερόμπικ και γιόγκα γυμναστικής.
Τα παραπάνω τμήματα λειτουργούν στα γυμναστήρια «Ευεξία» στην διασταύρωση του δρόμου Μεσαριάς – Καμαρίου, στο γυμναστήριο «Μάινα» στα Φηρά, στο γυμναστήριο «Santorini Gym», και στον «αθλητικό χώρο»  στο εμπορικό κέντρο στον δρόμο προς το Εμπορείο.
Ενω, στο δημοτικό «κλειστό Γυμναστήριο» στον Καρτεράδο φιλοξενούνται για προπονήσεις ομάδες μπάσκετ και βόλευ για παιδιά και ενήλικες, ενω πραγματοποιούνται μαθήματα ομαδικά και ατομικά απο γυμναστές σε διάφορα ατομικά ή ομαδικά σπόρ.
Για πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα όλων των παραπάνω χώρων μπορείται να επικοινωνείτε με τι8ς γραμματείες των γυμναστηρίων.

Όσο για τους χορούς, μαθήματα παραδοσιακών χορών πραγματοποιούνται απο την δασκάλα των χορευτικών του Δήμου της Σαντορίνης κ. Ξιάρχου στους μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών και γυμνασίων του νησιού, για το πρόγραμμα των μαθημάτων μπορείτε να ενημερωθείτε απο τον Δήμο και τα σχολεία του νησιού.
Η σχολή χορού, «scuola de bailla» λειτουργεί στον δρόμο Μεγαλοχωρίου – Πύργου και σε αυτήν παραδίδονται μαθήματα μοντέρνων λατινοαμερικάνικων και ευρωπαικών χορών για ενήλικες ή και για παιδιά, ενω υπάρχουν τμήματα κλασσικού μπαλέτου για κορίτσια και κυρίες, καθώς και τμήματα street dancing που κυρίως λειτουργούν απογευματινές ώρες.
Μαθήματα χορών και μπαλέτου παραδίδονται και στον αθλητικό χώρο 5Χ5 στην Μεσαριά.

Βέβαια, πέρα απο τα οργανωμένα τμήματα και μαθήματα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης ιδιαίτερων – ατομικών μαθημάτων, (είτε πρόκειται για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, μουσικού οργάνου, συμπληρωματικών - ενισχυτικών μαθημάτων στα μαθήματα του σχολείου, ή μαθήματα ατομικής γυμναστικής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης) βασισμένων στις ιδιαίτερες ή, και εξειδικευμένες ανάγκες των μαθητών στον χώρο και χρόνο που τους εξυπηρετεί...