Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2012

πρόσκληση ενότητας για την απόκρουση των μέτρων απο τον βουλευτή του Συριζα στις Κυκλάδες

Πρόσκληση ενότητας προς όλους τους φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος της Σύρου, για να μην περάσουν τα σκληρά επώδυνα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, τους νέους και τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας, απηύθυνε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νίκος Συρμαλένιος, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε τη Δευτέρα 8/10  -με συμμετοχή και μελών της Γραμματείας της Τ.Ε. του κόμματος- με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων και με εκπροσώπους Διοικητικών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιων Σωματείων τα οποία συμμετέχουν στο Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων Κυκλάδων.

Στην τοποθέτηση του ο Νίκος Συρμαλένιος ανέφερε ότι το μίγμα των επώδυνων μέτρων και οι συνεχείς αποκαλύψεις διαφθοράς του καταρρέοντος παλαιού πολιτικού σκηνικού (λίστες κλπ), δημιουργούν εκρηκτικές συνθήκες, που απαιτούν τόσο από τις δυνάμεις της αριστεράς, όσο και από το συνδικαλιστικό κίνημα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να αποτρέψουν την εφαρμογή των μέτρων που οδηγούν σε περαιτέρω εξαθλίωση και στον σταδιακό εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας.
Παράλληλα τόνισε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε ούτε με λογικές ποδηγέτησης του συνδικαλιστικού κινήματος από οποιοδήποτε κόμμα, ούτε υπεράσπισης στενών συντεχνιακών συμφερόντων, ούτε βεβαίως διαιώνισης της διάσπασης και των χωριστών συγκεντρώσεων. Μπροστά στις δραματικές επιπτώσεις που θα έχουν τα μέτρα, κανένας μας δεν δικαιούται να προτάσσει την κομματική ή την ιδεολογική καθαρότητα.


Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μήλου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νίκος Συρμαλένιος, διοργάνωσαν το Σάββατο 6/10/2012, ώρα 7:30 μ.μ.,  εκδήλωση βασισμένη στην προβολή του ντοκιμαντέρ των Κατερίνα Κιτίδη και Άρη Χατζηστεφάνου "Catastroika", στην αίθουσα του Δήμου Μήλου. Την προβολή ακολούθησε εισήγηση του Νίκου Συρμαλένιου και παρέμβαση του Ηλία Ιωακείμογλου, οικονομολόγου και επιστημονικού συμβούλου του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Ο Ν. Συρμαλένιος αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση στη κεντρική πολιτική σκηνή και στην κοινωνία. 
Ο Η. Ιωακείμογλου εξήγησε ορισμένους μηχανισμούς αναδιανομής του εισοδήματος που έχουν ενεργοποιηθεί, στην Ελλάδα και αλλού, μέσω της διαχείρισης του δημόσιου χρέους και των δημόσιων ελλειμμάτων. 
Η προσέλευση του κοινού ήταν εξαιρετική για τα δεδομένα του νησιού, η ποιότητα του διαλόγου υψηλή, και η ζωηρή  συζήτηση κράτησε μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα.