Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2012

ενημέρωση και συμφωνία για τις προτεραιότητες στον τουρισμό

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συναντήθηκαν η τέως και η νέα αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κυρίες Δέσποινα Διακοσταυριανού- Σώζου και Λίτσα Φτακλάκη, αρμόδια πλέον για θέματα Τουρισμού, Απασχόλησης, Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και Περιφερειακών θεσμών, παρουσία του Διευθυντή Τουρισμού Τριαντάφυλλου Καραγιάννη, της Προϊσταμένης Χριστίνας Λόη, της ειδικής συμβούλου για θέματα τουρισμού Κυριακής Βουβουδάκη, του οικονομικού στελέχους Κώστα Καλιουδάκη και του διευθυντή του ΠΡΟΤΟΥΡ Μπάμπη Παλογιαννίδη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της κας Φτακλάκη για τα τρέχοντα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν. Η κα Δέσποινα Διακοσταυριανού - Σώζου τόνισε στη νέα αντιπεριφερειάρχη την ανάγκη ενίσχυσης του τμήματος τουρισμού, καθώς το πρόβλημα της υποστελέχωσης  παραμένει οξυμένο, γεγονός που δυσχεραίνει τη γενικότερη λειτουργία της διεύθυνσης.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ως προτεραιότητα η απορρόφηση των πόρων από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ με δράσεις, προγράμματα και καινοτομίες που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού στα νησιά μας. Συμφωνήθηκε επίσης ότι το θέμα του branding και του portal, αποτελούν δράσεις που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν για την προβολή και την ανάδειξη των νησιών.

Τέλος, όσον αφορά στις εκθέσεις, και οι κ.κ. Φτακλάκη και Διακοσταυριανού συμφώνησαν ότι για το σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η ενημέρωση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες καθώς πολλά είναι ακόμα τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν.