Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2011

Χ. Κόκκινος τοποθετήσεις και σχόλια..

Με αφορμή την συνεδρίαση το Σάββατο 2.7.2011 του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κω, ο επικεφαλής της μειοψηφίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει οτι "η περιφερειακή αρχή συνεχίζει την παρελκυστική τακτική της και επιχειρεί να «κουκουλώσει» τα προβλήματα και τις αδυναμίες της. Αποφεύγει να συζητηθούν τα ζητήματα της Υγείας και ο Κανονισμός Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου ενώ και για το ΕΣΠΑ «σύρεται» μετά τη δημόσια και επίμονη τοποθέτηση της παράταξής μας για πλήρη ενημέρωση των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου. Έφτασε Ιούλιος και συζητούνται ακόμα η σύσταση και η συγκρότηση των επιτροπών περιφερειακής πολιτικής.
Την ίδια ώρα η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση της Π.Ν.Α. συνεχίζεται, ενω δεν έγινε καμία διαβούλευση για να βρεθεί λύση για το πρόσωπο για τη θέση του «Συμπαραστάτη του Πολίτη». Οι αναπτυξιακές δράσεις έχουν μετατεθεί και οι περιφερειακοί σύμβουλοι νοιώθουν την υποβάθμιση, την παρακμή και την απομόνωση.
Ο κ. Κόκκινος σε ανακοίνωσή του σχετικά με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος μεταξύ άλλων αναφέρει οτι, "το Μεσοπρόθεσμο Οικονομικό Πρόγραμμα θα προσθέσει νέα δεινά και σκληρή λιτότητα στον ελληνικό λαό και θα τον οδηγήσει στην υποβάθμιση της ζωής του και στην εξαθλίωση. Δυστυχώς, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πιάσουν ούτε τώρα τόπο.