Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2011

η ανακοίνωση του δήμου Σαντορίνης για την επίσκεψη της αποστολής των special olympics

Ανακοίνωση σχετικά με την άφιξη της φλόγας των special olympics στην Σαντορίνη μας έστειλε ο Δήμος της Σαντορίνης.
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται οτι,
Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 σε ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης και ενθουσιασμού για τους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, άναψε η Φλόγα της Ελπίδας για να φωτίσει ολόκληρη την οικουμένη με πανανθρώπινες αξίες και να μεταδώσει την προσδοκία για έναν καλύτερο κόσμο. Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές λαμπαδηδρόμους αστυνομικούς από όλο τον κόσμο που μετέφεραν τη φλόγα μαζί με τους αθλητές Special Olympics, τους Φύλακες της Ελπίδας και της Αισιοδοξίας όπως ονομάζονται, καθώς και όλους του εθελοντές του νησιού μας που βοήθησαν για την άψογη διοργάνωση της τελετής υποδοχής της φλόγας.
Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, με κλαδιά ελιάς, συγκίνηση, σημαίες, πανό και τσαμπούνες ο Δήμος Θήρας υποδέχτηκε τη Φλόγα της Ελπίδας των Special Olympics 2011 τη Τρίτη 21 Ιουνίου 2011.
Η Φλόγα με την αποστολή, που αποτελούνταν από 46 αθλητές και συνοδούς και καλύφθηκε τηλεοπτικά και δημοσιογραφικά, έφθασε στο λιμάνι της Θήρας στις 15:30.
Η υποδοχή από τα παιδιά και τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί ήταν ενθουσιώδης. Όλοι μαζί διασχίζοντας τον πεζόδρομο κατευθύνθηκαν προς το κάστρο της Οίας, όπου τους υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Οίας κ Γιώργος Βαρβαρήγος μαζί με το Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Οίας κ. Ελευθέριο Δαρζέντα. Με μια λιτή και σεμνή τελετή που ανέλαβε να πλαισιώσει μουσικά ο κ. Γιάννης Πανταζής, οι Αθλητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική ομορφιά της Οίας και να δοκιμάσουν παραδοσιακά γλυκά που μοίραζαν ντόπιοι εθελοντές υπό το συντονισμό της κ.  Φρειδερίκης Νομικού και υπαλλήλων του Δήμου Θήρας.

Η πορεία συνεχίστηκε προς το ΔΑΟΣ όπου υποδέχθηκε τους αθλητές ο Πρόεδρος του Γυμναστηρίου κ. Αντώνιος Καντζέλης. Οι Αθλητές με την δάδα αναμμένη κατευθύνθηκαν προς την Πλατεία της Μητρόπολης όπου άναψαν το βωμό της ελπίδας. Ακολούθησε μια όμορφη τελετή την οποία οργάνωσε η κ. Μαρίζα Κώχ με τη συμμετοχή της χορωδίας του Βουρβούλου.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θήρας, σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς των εθελοντών στο θεσμό των Special  Olympics, δώρισε στους δύο  επικεφαλής αναμνηστικά λευκώματα με φωτογραφικό υλικό και την ιστορία του νησιού, τα οποία προσέφερε το βιβλιοπωλείο Books & Style του κ. Ευάγγελου Κωνσταντινίδη, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες μοιράστηκε από μια λιθογραφία του ζωγράφου και Δημοτικού Συμβούλου κ. Χριστόφορου Ασιμή.
Είναι τιμή μας που υποδεχθήκαμε στον τόπο μας τους πρεσβευτές αυτών των αξιών, τους αθλητές των Special Olympics από όλο τον κόσμο. Κατά γενική ομολογία όλων το πετύχαμε και είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Ευχαριστούμε τους φορείς, τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, όλους όσους συμμετείχαν, συνεργάστηκαν και συνέβαλαν σε αυτό.