Σάββατο, Ιουνίου 04, 2011

αίτημα ΤΕΔΚ για την αναγνώριση της Θηρασίας ως δημοτικής ενότητας

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση, έστειλε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και Δήμαρχος Σύρου Γιάννης Δεκαβάλλας σχετικά με την "Αναγνώριση της δημοτικής κοινότητας Θηρασίας ως δημοτικής ενότητας του Δήμου Θήρας" στην οποία αναφέρει οτι,
Το νησί της Θηρασίας αποτελεί σύμφωνα με τον "Καλλικράτη" δημοτική κοινότητα, υπαγόμενη στην δημοτική ενότητα Οίας – Θηρασιάς, η οποία αποτελεί και εκλογική περιφέρεια. Αποτέλεσμα της ένταξής της αυτής, είναι η αδυναμία ορισμού χωρικού αντιδημάρχου. Σήμερα ο χωρικός αντιδήμαρχος έχει οριστεί για τη δημοτική ενότητα Οίας – Θηρασιάς.
Θεωρούμε ότι και η Θηρασιά ως ξεχωριστό νησί το οποίο υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Θήρας, θα πρέπει να τύχει των ευεργετικών διατάξεων που ισχύουν και για τα άλλα μικρά νησιά του νομού μας, (Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα, Κουφονήσια) και να αποτελέσει ξεχωριστή δημοτική ενότητα, δίνοντας το δικαίωμα στους κατοίκους του νησιού να εκλέγουν οπωσδήποτε εκπρόσωπο στο δημοτικό συμβούλιο Θήρας και παράλληλα να έχουν τη δυνατότητα ορισμού χωρικού αντιδημάρχου αποκλειστικά για το νησί τους.