Κυριακή, Ιουνίου 05, 2011

πιο κοσμοπολίτικες συναντήσεις, με αέρα διπλωματίας, χωρίς εσάνς διαμαρτυριών και φωνασκούντων (απέξω..)

Τον πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Δρ. Ρόναλντ Βέγκενερ δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Ρόδο ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος, στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων του Γερμανού διπλωμάτη σε τουριστικές περιοχές της χώρας.
Υποδεχόμενος τον κ. Βέγκενερ, που συνοδευόταν από τον πρόξενο της Γερμανίας στη Ρόδο κ. Δημήτρη Γιώρτσο, ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας που έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες δεκαετίες ανάμεσα στις δύο χώρες, και ειδικά με τη Ρόδο, από τη στιγμή που ο τουρισμός και η μετανάστευση (όντας και ο ίδιος γιος μετανάστη, -σ.σ. τι σύμπτωση! όπως κι ο Γιώργος! μήπως γι αυτό συμμετέχει ο κ. Χατζηδιάκος στο ευρύτερο φιλο-κυβερνητικό τίμ;-) έφεραν κοντά τους δύο λαούς. «Σχέσεις που όπως τόνισε δεν πρέπει να διαταραχθούν λόγω της οικονομικής κρίσης και της δημιουργίας ενός άσχημου κλίματος, το οποίο οφείλουμε και οι δύο πλευρές να αποκαταστήσουμε».
Ο Γερμανός πρέσβης έκανε λόγο για εσφαλμένες εντυπώσεις που δημιουργούνται κυρίως από τη στάση λαϊκών εφημερίδων της χώρας του, αλλά και της Ελλάδας, «που όμως δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση το σύνολο των συμπατριωτών μου, που αγαπούν την Ελλάδα και επιμένουν να την επιλέγουν για τις διακοπές τους». Πρόσθεσε επίσης, ότι η κ. Μέρκελ παραμένει στο πλευρό της Ελλάδας και θα συμβάλει για να βγει η χώρα μας από την κρίση. Απέδωσε μάλιστα σε παρερμηνεία των δηλώσεών της, την εντύπωση ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος θεωρεί ότι οι Έλληνες δεν εργάζονται, εξηγώντας ότι η άποψή της αφορά στους προνομιούχους του Δημοσίου, σε αντίθεση με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, «και αυτό είναι άδικο».
Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδιάκος μίλησε για τα σκληρά μέτρα που λαμβάνονται για την κάλυψη των ελλειμμάτων, θυμίζοντας παράλληλα, ότι ήταν και οι Έλληνες μετανάστες των δεκαετιών του ’50, ’60 και ’70, που συνέβαλαν στην ανόρθωση της Γερμανικής οικονομίας. (όπα του..!)
.....Το ίδιο διάστημα φίλοι Θηραίοι φιλοξενούσαν φίλους Γερμανούς, πλήν όμως χωρίς πολιτικές ιδιότητες (μάλλον για μπίζνες ήρθαν..) οπώτε και το γεγονός δεν αφορά κι ούτε ενδιαφέρει το αναγνωστικό κοινό..