Τρίτη, Μαΐου 17, 2011

Βρούτσης για προβλήματα στην καθαριότητα

Οι εξελίξεις "πρόλαβαν" καθώς φαίνεται τον βουλευτή της ΝΔ για τις Κυκλάδες κ. Βρούτση μιας και το πρόβλημα με την καθυστέρηση που παρατηρούνταν στην έγκριση των συμβάσεων απο το Υπ. Εσωτερικών για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα σε οτι αφορά την Σαντορίνη, λύθηκε, πλήν όμως σε νωρίτερη ανακοίνωσή του για το θέμα ο κ. Βρούτσης είχε επισημάνει οτι,
«Η πρωτόγνωρη κυβερνητική αδιαφορία και η νεοεισαγόμενη γραφειοκρατία, οδηγούν τις Κυκλάδες και τον τουρισμό μας σε αδιέξοδο.
Η κατάσταση που βιώνουν σήμερα τα νησιά μας, με τα σκουπίδια να τα «πνίγουν», δεν έχει προηγούμενο.
Η κωλυσιεργία, η έλλειψη του απαραίτητου συντονισμού και της αναγκαίας αποφασιστικότητας, για την ταχύτερη στελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας, έχουν οδηγήσει τις δημοτικές αρχές, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους κατοίκους σε απόγνωση.
Σήμερα, η αποκομιδή των σκουπιδιών στα περισσότερα μεγάλα νησιά των Κυκλάδων υλοποιείται αποσπασματικά και βασίζεται στο φιλότιμο και στον εθελοντισμό κατοίκων και δημοτικών αρχών.
Νησιά, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Νάξος, η Άνδρος κ.α., εκπέμπουν ΣΟΣ εδώ και πολύ καιρό προς την ηγεσία του Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς μέρα με τη μέρα το πρόβλημα με τα σκουπίδια γίνεται οξύτερο και η κατάσταση ανεξέλεγκτη.
Επιτέλους, καλή είναι η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, καλή είναι η επικοινωνιακή διαχείριση αλλά προηγείται η αντιμετώπιση και λύση σε προβλήματα ζωτικής σημασίας, όπως είναι αυτό της καθαριότητας και της αποκομιδής των σκουπιδιών».