Κυριακή, Μαΐου 15, 2011

απάντηση σε δημοσιευματα σχετικά με την συμμετοχή του πρώην ΓΓ σε διαγωνισμό της Διαχειριστικής Αρχής

Απάντηση σε δημοσιεύματα του Τοπικού Τύπου που αναφέρθηκαν στην ανάθεση του έργου της νομικής υποστήριξης της Διαχειριστικής Αρχής Νοτίου Αιγαίου στο δικηγορικό γραφείο του κ. Μπρακουμάτσου (πρώην διορισμένου ΓΓ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου) δίνει ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτης Χατζημιχάλης «καλύπτοντας» την εν λόγο απόφαση με το αιτιολογικό πως στην ανοιχτή διαδικασία-πρόσκληση η οποία διήρκεσε 4 περίπου μήνες, ανταποκρίθηκαν 2 γραφεία και η επιλογή έγινε μεταξύ των 2.

Σύμφωνα με μέρος της απάντησης του κ. Χατζημιχάλη,
Κατατέθηκαν συνολικά, για παροχή διαφόρων υπηρεσιών Συμβούλων, 79 αιτήσεις. Από αυτές πληρούσαν τις προϋποθέσεις και περιλαμβάνονται στον κατάλογο της ΕΔΑ 49 αιτήσεις, εκ των οποίων 29 από το Νότιο Αιγαίο και 20 από την υπόλοιπη χώρα. Μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί 7 συμβάσεις για παροχή υπηρεσιών συμβούλου (λογιστική υποστήριξη, μηχανικοί ελέγχου έργων, υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων). Και οι 7 είναι από το Νότιο Αιγαίο. Υποβλήθηκαν όμως μόνον δύο αιτήσεις για παροχή Νομικών Υπηρεσιών. Η μία αίτηση κατατέθηκε στις 2-2-2011 από τον προηγούμενο Νομικό Σύμβουλο, με έδρα την Αθήνα και η δεύτερη κατατέθηκε στις 1-3-2011 από το δικηγορικό γραφείο του κ. Μπρακουμάτσου με έδρα την Τρίπολη.

Η υπηρεσία περίμενε έως τις 14-4-2011 οπότε και επικαιροποίησε τον κατάλογο με την προσθήκη των δύο ενδιαφερόμενων γραφείων στην κατηγορία «Υπηρεσίες Συμβούλων» και στη συνέχεια εκ των δύο επέλεξε το γραφείο του κ. Μπρακουμάτσου. Η οικονομική προσφορά του κ. Μπρακουμάτσου ήταν 40.000 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23 % για το διάστημα έως τις 30-4-2012.
Η προηγούμενη ανάθεση είχε γίνει σε γραφείο των Αθηνών, με το ποσό των 48.500 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 18 % για το διάστημα από 1-10-2009 έως 20-12-2010, το οποίο και προσέφερε κανονικά τις υπηρεσίες του. Πριν από αυτό και για τα έτη 2007 και 2008 η παροχή υπηρεσιών Νομικού Συμβούλου είχε ανατεθεί σε άλλο γραφείο, με έδρα και πάλι την Αθήνα.
Πιστεύω πως θα υπάρχουν άξια νομικά γραφεία στο Νότιο Αιγαίο που θα μπορούσαν να αναλάβουν ενδεχομένως αυτό το έργο. Όμως δεν συμμετείχαν στην ανοιχτή διαδικασία-πρόσκληση, η οποία διήρκεσε 4 περίπου μήνες. Η επιλογή συμβούλου επομένως θα έπρεπε να γίνει ανάμεσα στους δύο που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.