Τρίτη, Νοεμβρίου 02, 2010

ή ενδιαμεσες ή εκλογές

Πως το φοβάμαι… αχ πως το φοβάμαι….
ή παγκοσμιοποίηση και στις εκλογές
ή σκέφτομαι τι σκέφτηκε Νο2 ...

Μη και (του ξεφύγει και) πεί σε κάποια αποστροφή του λόγου του ο έλληνας πρωθυπουργός κ. G.A.P. ότι,

Εν μέσω γενικευμένης δυσαρέσκειας για την οικονομική κατάσταση, θα διεξαχθούν στην Ελλάδα οι Ενδιάμεσες εκλογές (sorry! οι Αυτοδιοικητικές εκλογές) για την ανάδειξη των 435 μελών για τη Βουλή των Αντιπροσώπων (sorry! για τους Δήμους της χώρας ήθελα να πώ…) και 37 μελών της Γερουσίας (sorry! των Περιφερειών ήθελα να πώ!).

Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό ο έλεγχος του Κογκρέσου (της ΕΝΑΕ δηλαδή…) να περάσει στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων (των «δεξιών» ή και της …αριστεράς-!- δηλαδή…) αφού ο πρόεδρος και οι Δημοκρατικοί (οι πασόκοι ή κυβερνητικοί δηλαδή..) εμφανίζονται να χάνουν σημαντικό ποσοστό και να υπολείπονται κατά πολύ των αντιπάλων τους.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup, οι Ρεπουμπλικάνοι (οι δεξιοί δηλαδή) λαμβάνουν μεγαλύτερο ποσοστό έναντι των Δημοκρατικών (πασόκων, κεντρώων, αριστερών και λοιπών δυνάμεων..) μεταξύ των ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν. (καλά, είπαμε να έχουμε «διεθνές σκεπτικό», αλλά μην είμαστε κι εντελώς φαντασιόπληκτοι!)

Δύο χρόνια μετά τη θριαμβευτική εκλογή Προέδρου, εκτός από έδρες στη Γερουσία (ας πούμε Περιφέρειες..) και τη Βουλή των Αντιπροσώπων (ας πούμε τους Δήμους..) οι Δημοκρατικοί φοβόνται μη και χάσουν αρκετές Πολιτείες (ας πούμε οι πρώην Νομαρχίες..)
Εάν οι Δημοκρατικοί δεν τα πάνε καλά στις εκλογές, τότε ο Πρόεδρος θα δυσκολευτεί να εφαρμόσει την πολιτική του για να «σώσει την χώρα» (για της ΗΠΑ έχει γραφτεί το κείμενο..) και να προχωρήσει τις μεταρυθμίσεις στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της μετανάστευσης, και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Στις ΗΠΑ πάντως και σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος δεν έχει την δυνατότητα να «παίξει» το χαρτί των πρόωρων-έκτακτων εκλογών, «ή παίρνω δηλ. τις ενδιάμεσες ή παίρνουμε τον δρόμο για τις κάλπες..»