Σάββατο, Νοεμβρίου 06, 2010

μηνύματα - εκλογές

Το μήνυμα του Γιάννη Μαχαιρίδη 24 ώρες πριν από τις εκλογές :
Με τη ψήφο σου ανανεώνουμε τις ελπίδες και προσδοκίες μας
Με περιοδείες σε όλη την πόλη της Ρόδου και σε χωριά του νησιού, ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία του επικεφαλής της παράταξης «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» Γιάννη Μαχαιρίδη και των υποψηφίων συμβούλων της περιφερειακής ενότητας.

Με την ίδια μαχητικότητα και πίστη στη νίκη, ολοκλήρωσαν τις επαφές τους με κάθε πολίτη της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων οι υποψήφιοι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, κ. Φώτης Χατζηδιάκος και Γιώργος Πουσσαίος, μαζί με όλα τα μέλη του συνδυασμού στους δύο νομούς.
«Είχαμε και έχουμε μαζί μας τη συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών του Νοτίου Αιγαίου που δεν υποκύπτουν και δεν παραδίδονται στην μεμψιμοιρία και την απαισιοδοξία» τονίζει ο κ. Μαχαιρίδης στο μήνυμά του προς τους Δωδεκανήσιους και Κυκλαδίτες. Και σημειώνει:

«Συναντηθήκαμε με όλους εκείνους τους Αιγαιοπελαγίτες που είναι έτοιμοι, ώριμοι και αποφασισμένοι να γυρίσει σελίδα ο τόπος μας. Που κατανοούν το βαθύτατα πολιτικό νόημα αυτών των εκλογών.
Διότι ξέρουν ότι είναι, πράγματι, βαθιά πολιτικό ζήτημα να κατακτήσουν οι τοπικοί τους άρχοντες δύναμη, αρμοδιότητες, ισχυρό λόγο και ρόλο για να επιλύουν τα καθημερινά τους προβλήματα, να ακούνε τις αγωνίες τους, να οραματίζονται μαζί και να μοιράζονται όνειρα και προοπτικές.
Συναντήσαμε τους Δωδεκανήσιους και Κυκλαδίτες που βλέπουν μόνο μπροστά. Θέλουν να είναι παρόντες, ενεργοί και συμμέτοχοι σε ένα πιο ελπιδοφόρο αύριο για τα νησιά μας, τις μικρές μας πατρίδες.
Δεν επέτρεψαν και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να τους στερήσει το δικαίωμα να αντισταθούν στην οπισθοδρόμηση, σε ένα καθεστώς Διοίκησης που τους πλήγωσε, τους αποθάρρυνε και τους κράτησε σε απόσταση.
Τώρα ο Αιγαιοπελαγίτης, από τη Ρόδο μέχρι την Άνδρο, από την Κέα μέχρι το Καστελόριζο, αποκτά ισχυρή και ενιαία φωνή. Γίνεται σύμμαχος και εταίρος με την Αυτοδιοίκηση που είναι δίπλα του, κοντά του. Που ξέρει τις ανάγκες του, που κατανοεί την απαίτησή του να μη νοιώθει πολίτης μιας άλλης Ελλάδας.
Σε σένα απευθυνθήκαμε, τον ανήσυχο και αισιόδοξο νησιώτη. Αυτόν που έχει πίστη στις δυνάμεις και που δεν έπαψε ποτέ να παλεύει, να μένει στις ρίζες του, στον τόπο του και να προκόβει.
Σεβαστήκαμε την καθημερινή σου αγωνία και πόσο κοπιάζεις για να διαψεύσεις όσους καταστροφολογούν και δεν πιστεύουν στις δυνάμεις που κρύβεις.
Γι’ αυτό δώσαμε έναν αγώνα όμορφο, ήλθαμε κοντά σου, μιλήσαμε, δεν ενδώσαμε στις προκλήσεις, δεν εμπλακήκαμε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις. Ενώσαμε, δεν διχάσαμε.
Σε καλώ να μας δώσεις ισχυρή εντολή και δύναμη για να γίνει η αποκέντρωση πραγματικότητα, για να γίνει κάθε νησί μας τόπος δημιουργίας, έμπνευσης, ανάπτυξης και ευημερίας.
Διεκδικήσαμε τη στήριξή σου. Διεκδικούμε σήμερα τη ψήφο σου με αίσθημα ευθύνης, χρέους και δέσμευσης να την τιμήσουμε και να μην την προδώσουμε ποτέ.
Απευθύνομαι σε σένα, στον συμπατριώτη μας, και ζητώ με τη ψήφο σου να ανανεώσουμε τη δοκιμασμένη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης που αναπτύξαμε. Να ανανεώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας για τα νησιά μας που αξίζουν πολλά».


Το μήνυμα του Χαράλαμπου Κόκκινου 24 ώρες πριν από τις εκλογές.

Η προεκλογική περίοδος σε λίγες ώρες τελειώνει. Ήρθε η ώρα που θα συμβάλουμε με την ψήφο μας στην ανάδειξη των πρόσωπων που θα συμμετέχουν στον Α΄ και Β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης.
Θέλω από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω για την θερμή υποδοχή που επιφυλάξατε σε εμένα και τους συνεργάτες μου κατά τη διάρκεια των επισκέψεων μας στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
Είναι πλέον επιβεβλημένο στις δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα μας να εκμεταλλευτούμε τις ικανότητές μας και να αναδείξουμε τις αρετές μας. Περήφανοι, με πρόγραμμα και σχεδιασμό, πρέπει να απομονώσουμε το παλιό και το φθαρμένο και να προχωρήσουμε με γνώμονα τα νέα δεδομένα. Να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να στηρίξουμε τους θεσμούς. Θέλουμε στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα να λειτουργήσει και πάλι η μηχανή της ανάπτυξης. Να απαλλαγούμε από όλα όσα μας πάνε πίσω και μας ταλαιπωρούν.
Θέλουμε εμείς και οι οικογένειές μας να νιώσουμε περήφανοι, γιατί το Νότιο Αιγαίο αξίζει περισσότερα, δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον και γι’ αυτό θα προετοιμαστούμε και θα αγωνιστούμε.

Καλώ όλους τους νησιώτες να συμβάλλουν στα οράματα και τις προσπάθειές μας. Καλώ τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά να μας στηρίξουν.
Γιατί, για όλους εμάς, «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» σημαίνει πως η αναγέννηση και η ανανέωση στο Νότιο Αιγαίο είναι μονόδρομος. Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με τα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις. Καλώ όλους τους πολίτες του Αιγαίου σε αυτήν την προσπάθεια.
Την Κυριακή εμείς αποφασίζουμε για το μέλλον των νησιών μας. Σας καλώ όλους στις κάλπες. Καμία ψήφος χαμένη, καμία ψήφος χωρίς αποδέκτη.
Αντιστεκόμαστε στις δυνάμεις του λαϊκισμού , της οπισθοδρόμησης και της «Μνημονιακής» πολιτικής.
Γιατί όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!!!


Το μήνυμα του Νίκου Χρυσόγελου 24 ώρες πριν από τις εκλογές.

Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΟΥΣΙΑΣ. ΟΧΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΑ ΦΥΣΗΞΕΙ ΑΝΕΜΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ
Μπροστά στην κρίσιμη επιλογή για την Περιφέρεια, ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ δήλωσε:
«Καλούμε τους πολίτες του Ν. Αιγαίου να στείλουν - ψηφίζοντας ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ - μήνυμα με αποδέκτες όλους όσοι ευθύνονται για την κρίση, μήνυμα όχι κενό περιεχομένου αλλά με ουσία, υποστηρίζοντας την πρότασή μας που προσφέρει λύσεις για τη νησιωτική περιοχή μας. Με την ψήφο τους οι πολίτες μπορούν να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την αλλαγή σε πολιτικές και πρόσωπα. Κάθε ψήφος προς τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ είναι θετική ψήφος υπέρ της ουσιαστικής αντιμετώπισης της βαθιάς κρίσης (και) στην περιοχή μας και του περιορισμού των επιπτώσεων από τις κοινωνικά άδικες κι αναποτελεσματικές πολιτικές που προωθούνται σήμερα. Είναι ψήφος υπέρ μιας πολιτικής που θα συνδυάζει την σοφία του παρελθόντος με σύγχρονες, πράσινες, οικολογικές λύσεις για την οικονομία, την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ψηφίζοντας ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ οι πολίτες συμμετέχουν σε ένα «δημοψήφισμα» υπέρ ενός συνεκτικού και συγκροτημένου προγράμματος για την Περιφέρεια, υπέρ μιας δημόσια κατατεθειμένης και συζητημένης με πολλούς φορείς κι ενεργούς πολίτες πρότασης μας, που επιδιώκει λύσεις και δεν παγιδεύεται σε ψεύτικα διλήμματα.
Με το ΝΑΙ στον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΝΕΜΟ, οι πολίτες λένε ΟΧΙ στις πελατειακές σχέσεις, στη διαφθορά, στις άστοχες πολιτικές και πρακτικές, στην έλλειψη κοινωνικής συνοχής.
Ψηφίζοντας ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ οι πολίτες στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι συμφωνούν με ένα “Οικολογικό και Κοινωνικό Μνημόνιο”, ένα Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο μεταξύ πολιτικής και κοινωνίας στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, που στοχεύει πραγματικά στην στροφή της οικονομίας προς περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνη κατεύθυνση, στη δημιουργία χιλιάδων νέων πράσινων θέσεων εργασίας, στην κοινωνική συνοχή και σύγκλιση των νησιωτικών κοινωνιών. στην μακροχρόνια και όχι πρόσκαιρη ευημερία όλων των νησιωτικών κοινωνιών, και του πιο μικρού νησιού.
Κάντε δική σας υπόθεση το να φυσήξει άνεμος αλλαγής στο Ν. Αιγαίο. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ. Τώρα είναι η ώρα των πολιτώ