Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2010

ένα ακόμη; καλοκαιράκι είναι και τέτοιες ειδήσεις, όσο να ναι, μας φτιάχνουν την διάθεση... !

Από τους πρώτους που ερωτεύτηκαν την Ελλάδα είναι ο Λέοναρντ Κόεν που από το 1960 έχει σπίτι στην Ύδρα, το οποίο είναι το «καταφύγιό» του, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, για να παραθερίζει με τη ησυχία του μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, ο «Ζορμπάς», Άντονι Κουίν, μαγεμένος από τη Ρόδο, αγόρασε μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» ένα σπίτι στην παραλία Λαδικού. Σε περίπτωση που βρεθείτε στην Άνδρο και καθώς σεργιανίζετε στα σοκάκια στο Μπατσί, μην εκπλαγείτε αν πέσετε πάνω στον μίστερ Μπιν -κατά κόσμον Ρόουαν Άτκισον- αφού ο Άγγλος ηθοποιός έχει σπίτι στο νησί και το επισκέπτεται συχνά πυκνά.

Ενώ τα σκανδαλοθηρικά έντυπα οργίαζαν προδικάζοντας το χωρισμό του χρυσού ζευγαριού Αντζελίνας Τζολί και Μπραντ Πιτ, εκείνοι έφτιαχναν το δικό τους επίγειο παράδεισο στη Σαντορίνη. Το ζευγάρι αγόρασε μια βίλα, που μοιάζει με κάστρο, στην Οία, αξίας περίπου 5,5 εκατ. ευρώ, χτισμένη σε οικόπεδο 14 στρεμμάτων, από τη χαρακτηριστική μαύρη πέτρα του ηφαιστείου. Οι κάτοικοι του νησιού, πάντως, κάνουν λόγο περί εκδήλωσης ενδιαφέροντος και από την πλευρά του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι(!), καθώς και του αξεπέραστου Τζακ Νίκολσον για σπίτια στα πέριξ της καλντέρας. Σύμφωνα με άλλες εκδοχές, οι δύο άντρες έχουν αναζητήσει ακίνητα στη μαγευτική Σύμη.

Εδώ και χρόνια, ο Ιταλός σχεδιαστής, που έχει συνδέσει το όνομά του με το στιλ, Τζόρτζιο Αρμάνι επιλέγει την Ελλάδα για να γεμίσει τις μπαταρίες του και να εμπνευστεί τις νέες κολεξιόν του. Η Μύκονος και η Πάτμος αποτελούν μέρη που έχει παραθερίσει αρκετές φορές, ενώ πέρυσι επισκέφτηκε τις Σποράδες με τη θαλαμηγό του. Πληροφορίες από τη Σκιάθο θέλουν το κότερό του να αράζει και φέτος στα γαλαζοπράσινα νερά του νησιού. Στο ίδιο μέρος πέρασε τις διακοπές της φέτος και η ηθοποιός Κέιτ Χάντσον, η οποία απέφυγε τις δημόσιες εμφανίσεις, ενώ προσπαθούσε να κρυφτεί πίσω από τα τεράστια μαύρα γυαλιά της. Στο κοσμοπολίτικο νησί βρέθηκε και το ζεύγος Κρουζ, ενώ προηγουμένως άραξαν για λίγο στη Μύκονο, όπου ήταν καλεσμένοι στο γάμο ενός φίλου. Η Μύκονος είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς του ζευγαριού, αν και οι ίδιοι δεν έχουν επισκεφτεί το νησί των ανέμων την τελευταία πενταετία.

Απέναντι από την κοσμοπολίτικη Πάρο, στέκει η μικρή Αντίπαρος, άκρως γραφική με πιο χαλαρή διάθεση, γεγονός που έχει τραβήξει τις χολιγουντιανές προσωπικότητες στις αγκάλες της. Την αρχή έκανε ο Τομ Χανκς και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον, οι οποίοι αφότου εξερεύνησαν πάμπολλους ελληνικούς προορισμούς αγόρασαν ένα παραθαλάσσιο κυκλαδίτικο αρχοντικό έξω από τη Χώρα σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 6 στρεμμάτων. Η Μαντόνα έχει μαγευτεί με την Ελλάδα, την οποία έχει επισκεφθεί πολλά καλοκαίρια για τις διακοπές της, αφού λατρεύει τον ελληνικό ήλιο. Φήμες αναφέρουν ότι μετά τις διακοπές στην Κεφαλονιά αγόρασε 30 στρέμματα στην Αντίπαρο, ενώ ενδιαφέρεται και για τον Σκορπιό. Παράλληλα, εκτός από τη βασίλισσα της ποπ, φήμες θέλουν και τον Ρώσο μεγιστάνα Ρόμαν Αμπράμοβιτς καθώς και τον Τζόρτζιο Αρμάνι να ενδιαφέρονται σοβαρά για το θρυλικό καταφύγιο του Αριστοτέλη Ωνάση.
Το νησί της Αποκάλυψης είναι ένας ανερχόμενος τουριστικά προορισμός, που πέρα από κατανυκτική του ατμόσφαιρα έχει κρυμμένες ομορφιές. Πλήθος εκπρόσωπων της εγχώριας σοουμπίζ έχουν επιλέξει την Πάτμο για να χτίσουν την εξοχική τους κατοικία, ενώ φαίνεται ότι έχει τραβήξει την προσοχή και αρκετών διάσημων του εξωτερικού, ανάμεσα στους οποίους ο Ρίτσαρντ Γκιρ και η Τζούλια Ρόμπερτς που την έχουν βάλει στο μάτι για αγορά ακινήτου στο εγγύς μέλλον.

Στη Βόρεια Κέρκυρα, στο επονομαζόμενο «Μονακό της Ελλάδας» τόξο από τον Άγιο Στέφανο μέχρι την Κασσιόπη και το Νησάκι, βρίσκεται το επιβλητικό σπίτι του μεγαλοτραπεζίτη Ναθάνιελ Ρότσιλντ, γιου του λόρδου Τζέικομπ Ρότσιλντ και εξ αγχιστείας εγγονού του ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, ενώ τόσο η οικογένεια Ανιέλι όσο και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς διατηρούν πολυτελή εξοχική κατοικία στην ίδια περιοχή.

Τέλος, τη Σίφνο επέλεξε για ορμητήριό του ο Εμίρ Κοστουρίτσα, ο σταρ της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ φλερτάρει με την Ελαφόνησο και ο Σον Κόνερι αγόρασε σπίτι στο Πόρτο Χέλι, τοποθεσία που είχε σαγηνεύσει στο παρελθόν και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έψαχνε σύμφωνα με πληροφορίες για έκταση με θέα στο νησί των Σπετσών που βρίσκεται απέναντι.