Δευτέρα, Αυγούστου 09, 2010

Και ο Τύπος επιμένει….

Μύκονος και Σαντορίνη συνεχίζουν να φιγουράρουν πρώτες στην λίστα των μεγαλοοφειλετών…

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου, μετά την ενημέρωση για εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, οι πρώτες κατασχέσεις είναι γεγονός..
Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο της εφημερίδας «Ημερησία» στο οποίο και περιοριζόμαστε, άλλωστε αυτές οι ειδήσεις δεν είναι ούτε ευχάριστες ούτε ότι καλύτερο αυτήν την εποχή…

Σύμφωνα με την εφημερίδα,

Οκτώ βίλες κατασχέθηκαν σε Μύκονο και Σαντορίνη για ληξιπρόθεσμα χρέη ύστερα από εντολή του υπουργείου Οικονομικών και θα βγουν στο σφυρί αν οι ιδιοκτήτες τους δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Την ίδια ώρα τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν πως «πρωταθλήτρια» φοροδιαφυγής αναδεικνύεται φέτος το καλοκαίρι η Ρόδος. Σε ελέγχους που έγιναν το δίμηνο Ιουνίου ? Ιουλίου στο σμαραγδένιο νησί διαπιστώθηκαν 35.229 παραβάσεις με την Αττική να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 20.848. Σε όλη την Ελλάδα επιβλήθηκαν πρόστιμα 4,62 εκατ. ευρώ.
Εξάλλου στο μέτωπο των φορολογικών ελέγχων το ΣΔΟΕ στο διάστημα από 1η Ιουνίου ως 31 Ιουλίου διενέργησε ελέγχους σε καταστήματα εστίασης, κέντρων νυχτερινής διασκέδασης, και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν περισσότερες από 1.600 επιχειρήσεις στην Αττική, στα νησιά των Κυκλάδων, στη Ρόδο, στην Κω, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, του Ιονίου και του Αργοσαρωνικού. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν περίπου 65.000 παραβάσεις και καταλογίστηκαν φόροι και πρόστιμα συνολικού ύψους 4.624.070 ευρώ.
Οι περισσότερες παραβάσεις διαπιστώθηκαν στη Ρόδο. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 123 επιχειρήσεις με 286 παραβάσεις κατά μέσο όρο η κάθε μία . Το σύνολο των προστίμων και των φόρων στις επιχειρήσεις της Ρόδου ανήλθε στα 1,56 εκατ. ευρώ δηλαδή κάθε μία επιχείρηση από αυτές που ελέγχθηκαν θα καταβάλει στην εφορία το ποσό των 12.703 ευρώ κατά μέσο όρο.