Τετάρτη, Ιουνίου 30, 2010

Σύμφωνα με ανακοίνωση που λάβαμε απο την Ελληνική Ομοσπονδία Μουιτάι πρόεδρος της οποίας είναι ο Σαντορινιός προπονητής Μιχάλης Δρόσος,

Για τρίτη συνεχή χρονιά, διοργανώνεται και φέτος στην Σαντορίνη το muaythai summer camp της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μουιτάι, από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου 2010, στην περιοχή Χανάδες του Μεγαλοχωρίου. Το μουιτάι είναι ένα δυναμικό και απόλυτα ρεαλιστικό άθλημα των πολεμικών τεχνών, όπου στον αγώνα χρησιμοποιούνται όλα τα μέλη του σώματος σαν όπλα, δηλαδή οι αθλητές εκτελούν γροθιές, κλωτσιές, χτυπήματα με τους αγκώνες και τα γόνατα, τραβήγματα και ανατροπές, και του οποίου επίσημος φορέας για την χώρα μας είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Μουιτάι.

Το muaythai summer camp που έχει γίνει πλέον θεσμός είναι μια ιδιαίτερη περίοδος προετοιμασίας των αθλητών προσφέροντας αλματώδη αύξηση της απόδοσής τους και των γνώσεών τους. Φέτος, θεωρούμε ότι θα είναι μια ακόμα πιο εξαιρετική διοργάνωση καθώς οι αθλητές του μουιτάι έρχονται γεμάτοι εμπειρίες από την δίμηνη διδασκαλία του Ταϊλανδού μάστερ Rungjaras, που τους άνοιξε νέους ορίζοντες στο άθλημα, αλλά και από μια σεζόν γεμάτη αθλητικές δραστηριότητες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα διασυλλογικά πρωταθλήματα που άλλα έχουν ήδη γίνει και άλλα έχουν προγραμματιστεί μέσα στους επόμενους μήνες, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρώμη στα τέλη Μαϊου.
Ακόμα στη χρονική περίοδο που θα διεξαχθεί το camp οι αθλητές που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν κατάλληλα για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες Πολεμικών Τεχνών Combat Games που θα γίνουν στο Πεκίνο, στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, στα τέλη Αυγούστου 2010 και θα συμμετάσχουν όλα 13 μαχητικά αθλήματα Ολυμπιακά και μη. Φυσικά το μουιτάι θα εκπροσωπηθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία του IFMA, η οποία είναι υπό την αιγίδα της ΔΟΕ, και η Ελλάδα θα παρευρεθεί ως επίσημο μέλος της IFMA.
Στο camp θα διδάξουν αγωνιστικές τεχνικές και στρατηγική αγώνων του μουιτάι ο ομοσπονδιακός προπονητής Δρόσος Μιχάλης και η 6 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Αβραμίδου Μαρία, ενώ ακόμα θα διδαχτούν και παραδοσιακές τεχνικές του μούι μποράν και το τελετουργικό wai kru που εκτελείτε πριν τους αγώνες.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δρόσος Μιχάλης, από το Μεγαλοχώρι Σαντορίνης ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες 34 χρόνια και έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους προπονητές πολεμικών τεχνών διεθνώς. Δίκαια του ανήκει ο τίτλος «Ο προπονητής των Πρωταθλητών» καθώς οι μαθητές του έχουν σηκώσει ψηλά την Ελληνική σημαία σε αγώνες σε όλο τον κόσμο.
Το πρόγραμμα του camp θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και δυναμικό από προπονητικής άποψης δεδομένου ότι οι προπονήσεις γίνονται δύο φορές την ημέρα πρωί και απόγευμα. Το πρωί οι αθλητές ξεκινούν νωρίς γύρω στις 7.00π.μ. τρέχοντας στην άμμο για περίπου 30 λεπτά και συνεχίζουν το πρόγραμμά τους με διατάσεις, τεχνικές σε ζευγάρια και ασκήσεις ενδυνάμωσης κοιλιακών και ραχιαίων για ακόμα 1 ½ ώρα περίπου.
Το απόγευμα το πρόγραμμα της προπόνησης θα περιλαμβάνει σκοινάκι, διατάσεις, εκτέλεση χτυπημάτων σε ασπίδες, σάκους, στόχους, δυναμικές τεχνικές σε ζευγάρια και sparring (ελεύθερη μάχη) για περίπου 2 ώρες.
Μετά το τέλος του πρακτικού μέρους, ο Μιχάλης Δρόσος θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο μάχης και στην ανάγκη της κυριαρχίας του πνεύματος πάνω στο σώμα για να φτάσουμε στο μεγαλείο της μύησης στις πολεμικές τέχνες. Είναι χαρακτηριστική η φράση του «το μυαλό είναι αυτό που καθοδηγεί και το σώμα ακολουθεί. Το μουιτάι δεν είναι το ξύλο που νομίζουν οι περισσότεροι αλλά μια μεγαλειώδης πολεμική τέχνη και αυτός που την κατέχει νοητικά κάνει τη διαφορά μέσα στο ρινγκ χωρίς να κινδυνεύει να χτυπήσει».
Στόχος του camp δεν είναι μόνο να ανταπεξέλθουν οι αθλητές σε μια απαιτητική προπόνηση αλλά να βιώσουν το camp σαν μια ξεχωριστή εμπειρία όπου όλοι μένουν μαζί για πέντε μέρες, προπονούνται μαζί, τρώνε μαζί και ουσιαστικά γίνονται μια ομάδα, μια οικογένεια. Η συναδελφικότητα, η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη βρίσκουν τον τέλειο εκφραστή τους σε αυτή την αθλητική οικογένεια του μουιτάι, με το αθλητικό ήθος και την ευγενή άμιλλα να κερδίζει έδαφος καθημερινά.
Αξίζει να σας ενημερώσουμε ότι οι επικείμενες αθλητικές διοργανώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μουιτάι περιλαμβάνουν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μουιτάι 2010 στη Ρώμη από τις 25 έως τις 30 Μαίου, διασυλλογικά πρωταθλήματα στα τέλη Απριλίου και το Κύπελλο Ελλάδος Μουιτάι στα τέλη Ιουνίου. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε : http://www.hellas-ifmamuaythai.com/ και  atlasmuaythai@gmail.com  και στο τηλ. 69 79 37 57 27

Επίσης, απο την ίδια Ομοσπονδία μάθαμε οτι πριν απο λίγες μέρες συμμετείχε στις εκδηλώσεις του 12ου Πολυεθνικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ της UNESCO, καλεσμένη του αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων & Κέντρων UNESCOκ. Μαρωνίτη Ιωάννη.
Η επίδειξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μουιτάι έλαβε χώρα το Σάββατο 19 Ιουνίου 2010, στις 9.00μ.μ., στο Village Park στον Αγ. Ι. Ρέντη.
Στόχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μουιτάι ήταν να παρουσιάσει ένα απόλυτα δυναμικό πρόγραμμα που θα ξεσήκωνε τους θεατές και θα τους μυούσε σε αυτή την ξεχωριστή πολεμική τέχνη.
Ενω την επομένη μέρα στον ίδιο χώρο απο τον προπονητή Μιχάλη Δρόσο και την Ελληνική Ομοσπονδία Σινσέεκαν Καράτε πραγματοποιήθηκε επίδειξη Σινσέεκαν καράτε.