Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2010

Σφοδρή αντιπαράθεση με αφορμή την κατανάλωση χαρτιού υγείας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ «ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ»!!!

Υπερβολικά μεγάλη - δυσανάλογη με άλλους Δήμους- η κατανάλωση πλαστικών ποτηριών και χαρτιού υγείας στον Δήμο Θήρας.

Συγκεκριμένα η σελίδα μας αποκαλύπτει σήμερα ότι η κατανάλωση πλαστικών ποτηριών έφτασε στον Δήμο Θήρας τα 25.000 κύπελλα ενώ η κατανάλωση χαρτιού υγείας τα 64.000 ρολά το 2009. Χαρακτηριστικά, και προκειμένου να αποδειχθεί το μέγεθος της κατασπατάλησης αναφέρουμε ότι στον Δήμο της Πάτρας που είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν της Σαντορίνης, το ίδιο διάστημα, χρησιμοποιήθηκαν 11.000 πλαστικά ποτήρια και 20.000 ρολά χαρτί υγείας, παρόλο που από εκεί περνούν πολύ περισσότεροι πολίτες για να πιούν καφέ.
Στην απάντηση του ο δήμαρχος του νησιού αναφέρει ότι ο Δήμος της Σαντορίνης δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο προσφέροντας δωρεάν καφέ σε όποιον πολίτη επισκέπτεται τον Δήμο ενώ σχετικά με την κατανάλωση χαρτιού υγείας δήλωσε ότι τα νούμερα του προκαλούν έκπληξη και για τον λόγο αυτό θα συστήσει επιτροπή που θα ελέγξει την κατανάλωση καθώς και το ενδεχόμενο ορισμένοι να κλέβουν χαρτιά.

Το ιστορικό της υπόθεσης
Το θέμα ξεκίνησε από ερώτηση βουλευτή με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί τις συνολικές δαπάνες για την κατανάλωση πλαστικών ποτηριών και χαρτιού υγείας στους ΟΤΑ ολόκληρης της χώρας. Απαντώντας το αρμόδιο Υπουργείο έθεσε στην διάθεση του βουλευτή πλήρεις λίστες που μεταξύ άλλων περιείχαν και την υπερβολική κατανάλωση των προαναφερόμενων ειδών στον Δήμο της Σαντορίνης, αναντίστοιχα περισσότερων σε σχέση με άλλους δήμους.

«Έχετε κάνει το Δήμο του καφέ και του κ…» σχολίασαν για την κατάσταση δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας οι οποίοι ζήτησαν την παραίτηση του Δημάρχου, των Δημοτικών συμβούλων, των φίλων και συγχωριανών τους, ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης ζήτησαν και την παραίτηση του Νομάρχη και των Νομαρχιακών συμβούλων γιατί «ήξεραν και δεν έλεγαν τίποτα». Παράλληλα, έκαναν λόγο για διασυρμό και εξευτελισμό του νησιού.