Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2010


Δε βγαίνει που δε βγαίνει, δεν τραβάμε μια μελέτη....
ή τρείς γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα…


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της σελίδας μας, δεκάδες Πανεπιστημιακά Ιδρύματα από ολόκληρο τον κόσμο, έχουν καταθέσει προτάσεις ενδιαφέροντος προκειμένου να εξετάσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την παραμονή του Κ/Ζ Sea Diamond στον βυθό της καλντέρας της Σαντορίνης.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κορυφαίου καθηγητή Ζαν-Ζακ-Μια-Τρύπα-Στο-Νερό του Πανεπιστημίου του Σαν Αντώνιο (μεγάλη η χάρη του) «η Σαντορίνη είναι ένα πανέμορφο νησί, με πολύ νόστιμο φαγητό και εξαιρετικές παραλίες και πολύ θα ήθελε να το ξαναεπισκεφθεί παρέα με τους 250 φοιτητές του τμήματός του οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα από μόνοι τους να έρθουν στο νησί πόσο μάλλον σε περίοδο κρίσης και η υπόθεση του ναυαγίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία». Ο κορυφαίος καθηγητής σημείωσε ότι το τμήμα του είναι το κορυφαίο ανά τον κόσμο στις υποθαλάσσιες μελέτες και ως εκ τούτου θα διεκδικήσει με κάθε τρόπο την αποκλειστική ή έστω και σε συνεργασία με κάποιο άλλο πανεπιστήμιο έρευνα των υποθαλάσσιων περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Χαρακτηριστικά δε και προκειμένου να τονίσει την υπεροχή του τμήματός του έναντι των εγχώριων Πανεπιστημιακών τμημάτων, ανέφερε ότι τα θαλάσσια ζωύφια που θα χρησιμοποιηθούν για να εξεταστεί η επικινδυνότητα ή μη του νερού θα είναι ηλεκτρονικά (made in china) ώστε να μην βασανίζονται αδίκως καβουράκια, καλαμαράκια, πεταλιδάκια κ.ο.κ. γεγονός που αντιβαίνει τους νόμους προστασίας των ζωυφίων. Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας ο κορυφαίος καθηγητής Ζαν-Ζακ-Μια-Τρύπα-Στο-Νερό έχει ήδη αποστείλει επιστολές στους αρμόδιους κρατικούς φορείς με τις οποίες τους ενημερώνει για τις προθέσεις του.

Σύμφωνα δε με άλλες εξίσου αξιόπιστες πληροφορίες της σελίδας μας, δεκάδες άλλα Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εκπόνηση αντίστοιχων υποθαλάσσιων μελετών. Όπως άλλωστε σημειώνουν στις επιστολές τους
«γιατί να μην έρθουμε εμείς που θα φέρουμε και συνάλλαγμα και να πάνε οι άλλοι;»