Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2009

Άπατη (απύθμενη, δηλαδή) θλίψη έχει ξεσπάσει και συνεχίζει να εκδηλώνεται στα δημοσιογραφικά γραφεία καθώς και στα γραφεία των θυγατρικών εταιριών του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη γνωστού και ως «Συγκρότημα» (έτσι του άρεσε του αείμνηστου να το αποκαλούν) μετά και την ανακοίνωση του θανάτου του προέδρου του ΔΣ του οργανισμού Χρήστου Λαμπράκη.
Με το άκουσμα της ανακοίνωσης 5 δημοσιογράφοι ξέσπασαν σε λυγμούς, 15 λιποθύμησαν, 8 έπαθαν συναισθηματικό “chock” -που λέει και η Ντόρα- ενώ καμιά τριανταριά ζήτησαν άδεια προκειμένου (και καλά) να παραστούν στην κηδεία χωρίς όμως το αίτημά τους να γίνει αποδεκτό.

Την άπατη θλίψη του εξέφρασε το σύνολο της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για «αναντικατάστατη απώλεια» (κι όμως την είπε την δύσκολη λέξη) καθώς και για «πένθος που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο» ενώ στην μνήμη του εκλιπόντα έστειλε στα γραφεία του οργανισμού ένα μπουκέτο λουλούδια κι ένα τσεκ -με άγνωστο χρηματικό ποσό- όπως συνήθιζε να κάνει και στο παρελθόν «σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος στο τηλεγράφημα του αναφέρει πως «η απώλεια του κ. Χρήστου είναι πλήγμα για την δημοκρατία μιας και ο ίδιος ήταν στηλοβάτης της» «Στείλτο να πάει στο διάολο, μην πούνε κιόλας ότι δε γούσταρα το μακαρίτη» φέρετε να είπε στην γραμματέα του ο κ. Πάγκαλος, φοβούμενος μην δεχτεί την κριτική του «συγκροτήματος» για αργοπορία.
«Το Μέγαρο Μουσικής είναι εκπληκτικό. καλά που το έφτιαξε! Γιατί, τόσα χρόνια πολιτικής μοναξιάς δεν ήξερα τι να κάνω και πολλές φορές που περπατούσα μονός απέξω είχε τύχει να μπω να ακούσω κανα κλαρίνο. Του χρωστάμε (κι ακόμη….) πολλά. Μακάρι να ζούσε να έφτιαχνε κι άλλα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συμπληρώνοντας ότι «ευτυχώς που τα έφτιαξε, γιατί πολύ του αρέσουν οι εφημερίδες και τα περιοδικά του Συγκροτήματος» (με τον Αντώνη είναι η αλήθεια δεν ξέρεις πότε σοβαρολογεί και πότε σε δουλεύει…)

Σύμφωνα με πληροφορίες πικρογέλασε και το χειλάκι της κυρίας Γιάννας η οποία συνεχίζει εκτός από Δασκαλάκη να είναι και Αγγελοπούλου (και σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει γιατί είναι παραδοσιακιά και κρατάει τα επώνυμα των αντρών της)
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η κ. Γιάννα που είναι δυναμικιά και ενίοτε αθυρόστομη, με την ανακοίνωση του θανάτου του Χρήστου Λαμπράκη φέρετε να δήλωσε «βρέ τον παλιόγερο που ήθελε να με χωρίσει!» «Να βάλω τα σέξι μαύρα μου και να πάω, ή να υποτιμήσω το γεγονός και να κάτσω σπίτι μου» φέρετε να σκέπτεται η κ. Γιάννα, η οποία όμως κλείνει ως προς το δεύτερο ενδεχόμενο, μιας και υπάρχουν ένα σωρό άλλες -και πιο ευχάριστες εδώ που τα λέμε- περιπτώσεις να φορέσει τα σέξι μαύρα της και να κυκλοφορήσει και τον σύζυγό της παρέα.

Αξίζει πάντως να δούμε ποιοι ,τελικώς, θα πάνε στην κηδεία του ιστορικού εκδότη με δεδομένο ότι σε πολλές περιπτώσεις οι μεγάλοι άνδρες φεύγουν μόνοι…