Κυριακή, Δεκεμβρίου 20, 2009

Το παρακάτω κειμενάκι δεν είναι καθόλου πλάκα. είναι πολύ σοβαρό.

Το κειμενάκι έχει σταλςί με μέιλ σε όσους περισσότερους ιδιώτες μπορούσα καθώς και σε δημοσιογραφικά γραφεία και οργανισμούς.

Το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο πολλά sites με δραστηριότητα ανάλογη με αυτήν του γνωστού και αξιόπιστου e-bay, αναλαμβάνοντας δηλαδή την μεσολάβηση σε αγοραπωλησίες προιόντων,
πλήν όμως πρόκειται για σελίδες-απάτη οι οποίες προκειμένου να προσελκύσουν τα θύματά τους προσφέρουν πολύ χαμηλές τιμές.

Σε κάθε περίπτωση τσεκάρετε τις σελίδες μέσα από τις οποίες κάνετε ηλεκτρονικές παραγγελίες και σε καμιά περίπτωση μην «τσιμπήσετε» από κάποια «συγκινητική προσωπική τραγωδία» σχετικά με την πολύ καλή τιμή του προϊόντος.

Σύμφωνα με έρευνα φίλων, οι απατεώνες έχουν έδρα και χώρες των Βαλκανίων.
Και, είναι άλλο να το ακούς, κι άλλο να καταλήγεις στο συμπέρασμα ύστερα από ψάξιμο και ταλαιπωρία ημερών και ύστερα απο αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τράπεζες -στις ώρες που «δουλεύουν» σε εκείνες τις χώρες- ώστε να μην γίνει μεταφορά του ποσού….Διότι, με την παραγγελία, τα χρήματα σε ένα 24 το αργότερο φεύγουν από τον λογαριασμό του αγοραστή και ταξιδεύουν προς αυτόν του πωλητή. Η διεκπεραίωση της μεταφοράς συνήθως κρατά 2 μέρες, διάστημα στο οποίο εάν καταλάβετε οτι πέσατε θύμα απατεώνων -και είστε τυχεροί- μπορείτε να κάνετε ακύρωση της πληρωμής, έχοντας μιλήσει με τον αρμόδιο υπάλληλο της τράπεζάς σας. Στην περίπτωση που δεν είστε τυχεροί και καθυστερήσετε, τότε, μπορεί να έχετε πρόβλημα μιας και οι απατεώνες το πιθανότερο είναι να έχουν δικό τους άνθρωπο στην τράπεζα, ο οποίος ακόμη και στην περίπτωση που θα είναι ενήμερος για την ακύρωση της αρχικής εντολής, θα πραγματοποιήσει την μεταφορά του ποσού στον λογαριασμό της σπείρας. Πόσο μάλλον άμα μπλέξει κανείς με Κινέζικες, Κροάτικες, Βουλγάρικες Αιγυπτιακές κλπ τράπεζες και ...τραπεζούλες διότι, πολλές
σελίδες – απάτη έχουν έδρα αυτές τις χώρες και χρησιμοποιούν τις εκεί τράπεζες. Εκεί λοιπόν, οι τοπικές τράπεζες, κάνουν ότι θέλουν, και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν … επιστρέφουν χρήματα. Σου λένε πχ ότι αμέσως μετα την μεταφορά έγινε ανάληψη, και βέβαια ότι ποτέ δεν έλαβαν εντολή recall (ανάκλησης πληρωμής) από την τράπεζα του φερόμενου αγοραστή.

Γι’ αυτό σε κάθε περίπτωση, ψάξτε καλά, όχι την τιμή του προϊόντος που αγοράζετε, ούτε την «ευκαιρία» αλλά την αξιοπιστία του site.
Υπάρχουν πολλά site απομιμήσεις στα οποία ενώ νομίζεις ότι είσαι στην γνωστή ασφαλή σελίδα, δυστυχώς είσαι σε σελίδα - απάτη και οι «καλές τιμές» και «ευκαιρίες» ανταποκρίνονται στην φαντασία των απατεώνων….
Το τραγελαφικό είναι ότι υπάρχουν «αξιόπιστα» site με συντακτικά και ορθογραφικά λάθη στα Αγγλικά, ένα ακόμη χαρακτηριστικό της απάτης….