Τετάρτη, Οκτωβρίου 28, 2009


«(εγώ) Είμαι το έργο μου»
Κατά καιρούς, κάποιοι, νομίζουν ότι είναι ο Μέγας Ναπολέων.
Άλλοι πάλι δε, θεωρούνται (από μόνοι τους) μεγάλοι αναμορφωτές.
ή,
η απόσταση από τον Καραμανλή στον Ψωμιάδη
ή,
να, το βλέπεις αυτό εκεί; ε, δικό μου έργο είναι....



Αίσθηση στην τοπική κοινωνία της Σαντορίνης συνεχίζει να προκαλεί η αγωνία του δημάρχου Θήρας σχετικά με το έργο του. Ο Δήμαρχος Θήρας ,ως γνωστό, και σύμφωνα με πληροφορίες συνεργατών και συνομιλητών του, τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται δυσαρεστημένος, απογοητευμένος από το γεγονός της μη προβολής και της υποτίμησης «του έργου του».

Την ίδια όμως ώρα που ο δήμαρχος προβληματίζεται και στεναχωριέται για την μη αναγνώριση του έργου του, οι πολίτες, με αγωνία έχουν βγει στους δρόμους και το αναζητούν. Στη αναζήτηση συμμετέχουν οικογένειες μαζί με τα παιδιά, εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπρόσωποι των λιμνλαρηδων που γνωρίζουν καλά τις περιοχές του νησιού καθώς και εκπρόσωποι από την αστυνομία, την ΕΜΑΚ (μπας και εχει κρυφτεί -το έργο- σε δύσβατες περιοχές και δεν το βλέπουμε) καθώς και εκπρόσωποι του κλήρου που θα προσευχηθούν και θα κάνουν δεήσεις -για το έργο- ώστε ακόμη κι αν εχει εξαφανιστεί να βρεθεί γρήγορά, κοντά μας.
Στις προσπάθειες για τον εντοπισμό του έργου του Δημάρχου έχουν επίσης επιστρατευτεί πέντε σκύλοι της αστυνομίας και έξι αδέσποτοι που ψάχνουν από μόνοι τους, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και το λιμεναρχείο σε περίπτωση που (το έργο…) σκεφτεί να διαφύγει.
Την τηλεοπτική κάλυψη του θέματος εχει αναλάβει η πεπειραμένη σε ανάλογες υποθέσεις χαμένων έργων, δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη που καθόλη την διάρκεια της εκπομπής -και την ώρα που υπήρχαν μαρτυρίες τηλεθεατών ότι το είδαν στο Μοσχάτο να τριγυρνάει αδιάφορο τα χαράματα, κι άλλοι ότι το είδαν στο Χαλάνδρι να χαζεύει τις βιτρίνες και τρώει τυρόπιτες- υπενθύμιζε ότι «το έργο είναι εδώ, είναι αδύνατο να έφυγε από το νησί».

Με δελτία Τύπου πάντως που εκδίδονται σε τακτική βάση, κάθε 4 ώρες από τον Δήμο, μας ενημερώνουν ότι το έργο είναι εδώ, ενωμένο δυνατό, κι οτι όταν βρεθεί θα διαφημιστεί με τον καλύτερο τρόπο ώστε να το γνωρίσουν όλοι (όσο κι αν αυτό είναι ανεξάρτητο, παιχνιδιάρικο και ντροπαλό…)

Το σενάριο πάντως με το έργο του δημάρχου μου θυμίζει ένα άλλο παλαιότερο, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παπανδρέου όπου στην πρώτη περίοδο προεδρίας του στο Πασοκ, έψαχνε να βρεί «τον δρόμο για τον σοσιαλισμό» -στην σύγχρονη εποχή- και μαζί του έψαχναν να τον βρούν τα περισσότερα στελέχη του κινήματος που είχαν βγεί στους δρόμους και ρωτούσαν «μήπως είδατε αυτόν το δρόμο;», «ποιόν δρόμο λέτε να πάρουμε για να βρούμε τον σωστό δρόμο;», «είμαστε σε καλό δρόμο για τον δρόμο;» κ.ο.κ.
Έτσι και με το έργο του Δήμαρχου της Σαντορίνης. οι περισσότεροι αναρωτιόμαστε
που στο καλό είναι αυτό το έργο;..

Εχω δει κολλήματα και κολλήματα αλλά τέτοιο με «το έργο» δεν εχω ξαναδεί….
Κι εντάξει, να συγχύζεται κανείς για προσωπικά θέματα, το βρίσκω λογικό.
Αλλά για την δουλειά;;

ΥΓ. «όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει». άσχετο, αλλά μου αρέσει τόσο πολύ αυτή η παροιμία … όπως και η άλλη που λέει αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι…. αφιερωμένα σε όσους «κάνουν έργο» αλλά μένουν με το παράπονο ότι δεν το αναγνωρίζει κανένας….









στις φωτογραφίες, ο δήμαρχος Θήρας παρουσιάζει το έργο του στον Αλέξη Τσίπρα καθώςκαι σε ομάδα συνεργατών του






















.............................................................

....................................