Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2009

Σε ξενοδοχείο στην Περίσσα φιλοξενούνται -και αναμένεται να παραμείνουν για τις επόμενες 10 περίπου ημέρες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την προώθησή τους- οι 45 λαθρομετανάστες απο το Αφγανιστάν που εντοπίστηκαν προχθές απο το Λιμεναρχείο Θήρας στην βραχονησίδα "Παχιά" ανατολικά της Σαντορίνης, κοντά στην Ανάφη.
Οι λαθρομετανάστες είχαν εγκαταληφθεί στο νησί, και παρέμειναν εκεί σύμφωνα με τα λεγόμενά τους για 5 ημέρες, απο τους δουλεμπόρους που τους είχαν υποσχεθεί την μεταφορά τους στην Ιταλία.
Αμέσως, με την άφιξή τους στην Σαντορίνη κινήθηκαν οι διαδικασίες και ενημερώθηκαν οι Αρχές για την περίθαλψή τους, μιας και μεταξύ των ανθρώπων υπάρχουν 8 γυναίκες και παιδιά, μεταξύ των οποίων κι ενα βρέφος 2 μηνών.
Αξιοσημείωτη πάντως και μέχρι στιγμής είναι η ανταπόκριση του κόσμου του νησιού που αμέσως συγκέντρωσαν ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων. "Οι ανάγκες τους σε ρούχα έχουν καλυφθεί, ενω αυτην τη στιγμή χρειαζόμαστε παππούτσια ανδρικά, παιδικά μπουφάν αλλά και παιδικά παιχνίδια", μας είπε η κ. Μαρίνα Βασαλάκη που απο την πρώτη στιγμή έσπευσε να ενημερωθεί και να φροντίσει για τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων.
Απο πλευράς Αρχών, ο Δήμος Θήρας φρόντισε για την φιλοξενεία τους σε ξενοδοχείο στην Περίσσα ενω το Επαρχείο για την διατροφή τους.
Σημαντική βοήθεια έχει προσφέρει και το Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Σαντορίνης με την ενημέρωση των μελών του για τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων, ενω σε περίπτωση που θέλετε να βοηθήσετε μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Βασαλάκη στο τηλέφωνο 6945 15 76 33