Σάββατο, Σεπτεμβρίου 19, 2009

Το καλοκαίρι έφυγε, τα λαμόγια όχι ακόμα (να’στε καλά να μου δίνετε ιδέες)
ή
κύριο, κύριο μηχανή ντόστ ντέκα ερώ κύριο, πάρε πάρε…

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΤ Θήρας, συνελήφθησαν ύστερα από πολυήμερες έρευνες (αλλά και καταγγελίες…) τα μέλη σπείρας Αλβανών που είχαν διαπράξει δεκάδες κλοπές καθ’όλη την διάρκεια του καλοκαιριού στην περιοχή του Καμαριού.
Οι κλέφτες είχαν μάλιστα το θράσος (γιατί κι η κλεψιά εχει τους κανόνες της) να πουλάνε τα κλεμμένα σε κατοίκους της ίδιας περιοχής. Επειδή όμως ο κλέφτης κι ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, η αστυνομία τους συνέλαβε, οι δράστες έχουν ήδη ομολογήσει, ενω οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Χαρακτηριστικό του πόσο εύκολα μπορεί να μπλέξει κανείς (και λίγο ψιλιασμένοι να είστε δε βλάπτει..) είναι το γεγονός ότι και πολλοί κλεπταποδόχοι (αυτοί που αγόραζαν δηλαδή «δεύτερο χέρι» από τους Αλβανούς) κλήθηκαν να καταθέσουν στην Αστυνομία ενώ οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της συμμετοχής σε σπείρα.
Εδώ που τα λέμε, παρά την όποια καλή ευκαιρία θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με όποιον ενδεχομένως σας πλησιάσει και σας προτείνει να αγοράσετε «κάμερα με διακόσια (με τα παζάρια στα 150 και 100) ευρώ». Διότι, αγοράζοντας κάτι κλεμμένο, κανονικά και με το νόμο, μπλέκεται κι εσείς την ούρα σας στην κλεψιά…
Οι δράστες πάντως είχαν ξαφρίσει το Καμάρι όλο το καλοκαίρι, «χτυπώντας» τόσο σε σπίτια όσο και επιχειρήσεις. Αρκετά από τα θύματα έχουν ήδη παραλάβει από το ΑΤ Θήρας τα αντικείμενα που τους ανήκουν.

Στο φεις μπούκ τους πάντως οι κλέφτες δεν έλεγαν που πρόκειται να χτυπήσουν την κάθε φορά…







(τι έγινε ρε παιδιά είπανε κάτι ευχάριστο; όπως το δει κανείς….)
Είπανε σε 20 μήνες.
Δηλαδή σε κανα δυό χρόνια. Πράγμα που σημαίνει ότι στα σίγουρα τα δυό επόμενα καλοκαίρια ο Αρχαιολογικός χώρος στο Ακρωτήρι θα ναι κλειστός.

Σύμφωνα πάντως με τα δημοσιεύματα του Τύπου «άνοιξε ο δρόμος για την επανέναρξη των εργασιών του βιο(εγ)κλιματικού στεγάστρου στην ανασκαφή του Ακρωτηριού. Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την πτώση τμήματος της κατασκευής, δημοσιεύθηκε η περίφημη ΚΥΑ την οποία υπέγραψαν οι υπουργοί πολιτισμού και ΥΠΕΧΩΔΕ και στην οποία καθορίζονται οι κατά παρέκκλιση από κάθε κείμενη διάταξη όροι δόμησης και κατασκευών, οι επιτρεπόμενες χρήσεις και ρυθμίσεις για να ολοκληρωθεί το έργο της αποκατάστασης και ολοκλήρωσης του βιο(εγ)κλιματικού στεγάστρου.
Κάτι που σημαίνει ότι η κοινοπραξία που εχει αναλάβει το έργο μπορεί άμεσα να πιάσει δουλειά. Το χρονοδιάγραμμα υπολογίζει περί τους 20 μήνες μέχρι να τελειώσει η δουλειά, ενώ την επίβλεψη θα χουν τεχνικοί σύμβουλοι της «εν Αθήναις αρχαιολογικής εταιρίας».

Η κινεζική πρεσβεία εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τις ευχάριστες εξελίξεις, συνιστώντας υπομονή δυό χρονάκια ακόμα, στους κινέζους υπηκόους που κάθε χρόνο έχουν την πρόθεση να επισκεφθούν τον χώρο, πλήν όμως αρκούνται στο να φωτογραφίζουν την ταμπέλα.