Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2009

Όσο αργότερα, τόσο χειρότερα.
(το κειμενάκι, κανονικά, ήταν να δημοσιευθεί αυριο Σάββατο, πλήν όμως συνέτρεξαν έκτακτοι οικονομικοί λόγοι, αυριο θα δουλευουμε σκληρά για να ρεφάρουμε, κι έτσι, εκτάκτως, δημοσιευεται σήμερα....)

ο οργανισμός του δεξιού οπαδού δεν τραβάει τα σχόλια ..
ή
Ψυχολογία (ή ψυχρολουσία;) δεξιού οπαδού..

Από την σεμνή και ταπεινή πορεία προς την νίκη, στην σεμνή και ταπεινή πορεία στην ήττα ..
Γι αυτό καλό θα είναι να τηρήσουμε το συντομότερο δυνατό την υπόσχεσή μας να … ψυχολογήσουμε την κατάσταση στην ΝΔ (όπως καλή ώρα είχαμε αναφερθεί στο … εν αναμονή κυβερνόν κόμμα, στο πασοκ, λίγες μέρες νωρίτερα) γιατί όσο περνάνε οι μέρες η ζυγαριά για την ΝΔ γέρνει τόσο επικίνδυνα που το μόνο που απομένει είναι να ακούσουμε ότι «παίζεται» η … είσοδός της στη βουλή.

(ψυχολογία δεξιού οπαδού)
Οι «δεξιοί» αυτήν την εποχή δεν σηκώνουν κουβέντα. Και σε αυτό σας παρακαλώ πολύ να είστε προσεκτικοί και επιεικείς. Με τον πόνο του άλλου.
Που τόοοοσα χρόνια κυβερνούσε, και, δεν άκουγε τους γύρω που του φώναζαν «πρόοοοσεχεεεε» γιατί θα βρεις. Έτσι λοιπόν η ΝΔ βρήκε μπροστά της. τον κόσμο που απογοήτευσε.
Κατά τα άλλα -είπαμε προσοχή- γιατί οι δεξιοί αυτή την εποχή δεν σηκώνουν κουβέντα, μιας και ορισμένοι το έχουν πάρει πολύ προσωπικά το θέμα -της εκλογικής κατρακύλας του κόμματός τους- και δεν το έχουν και σε τίποτα να "στην πουν"κατάμουτρα, γιατί ως γνωστό, ορισμένοι έχουν και φιλότιμο.
Σε γενικότερο επίπεδο πάντως καλό θα είναι να μην ανοίγετε κουβέντες γιατί μπορεί να πέσετε και σε καναν φανατικό που θα θελήσει να κάνει χαρακίρι στη μέση του δρόμου και να πάρετε τον άνθρωπο στο λαιμό σας. Καλού κακού πάντως, κρατάτε και καμιά ασπιρίνη (τουλάχιστο) μαζί σας σε περίπτωση που πέσετε πάνω σε κάποιον βαριά απογοητευμένο οπαδό της κυβερνώσας(;) παράταξης που θα εμφανίσει τάσεις ζάλης (και παραζάλης….)

Ψυχολογία αρχηγού ή στραβός βελόνα γύρευε....
Κάποιος ,προφανώς, συμβούλεψε τον αρχηγό της ΝΔ να πεί και να συνεχίσει να λέει την αλήθεια. Μόνο που ως γνωστό με την αλήθεια μπορείς να κάνεις μπίζνες (βλέπε τον κύριο Μίγκ) αλλά δύσκολα κάνεις πολιτική. και τώρα μην μου πείτε οτι "με τα ψέμματα" πάει να γίνει κυβέρνηση η αντιπολίτευση.
Ο πρωθυπουργός πάντως αυτην την εποχή μετά και το πρωτοφανές σερί των δημοσκοπήσεων που αποτυπώνουν την κατάρρευση της παράταξής του, προσπαθεί να διασώσει το όνομά του. τουλάχιστο να ξέρουμε οτι ο πρωθυπουργός μας έλεγε την αλήθεια. οτι οι ευρωπάιοι καραδοκούν να μας ζητήσουν τα δανεικά, τους τόκους, τα πανωτόκια και δε συμμαζευεται... άλλωστε, είναι γνωστό και σαφές (στην εποχή της άμμεσης πληροφόρησης ...) οτι οι ευρωπαίοι μας δείχνουν τα ολόλευκα αστραφτερά τους δόντια.... Το θέμα, και το ερώτημα κατά συνέπεια, ποιός είναι ο ικανότερος να διαχειριστεί την κρίση.
Κι εντάξει οι πολιτικοί λόγοι και συσχετισμοί, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι το βασικό επιχείρημα του πρωθυπουργού για να προκυρήξει τις εκλογές ήταν -και συνεχίζει να είναι- η οικονομία. δηλαδή, κι απ όσο καταλαβαίνω, φαντάσου πόσο χάλια θα πρέπει να είναι η οικονομία για να γίνονται έκτακτες και εσπευσμένες εκλογές...