Κυριακή, Αυγούστου 23, 2009

Τα λεφτά, τα λεφτά, ποιος τ' ανακάλυψε
τα λεφτά, τα λεφτά, την πορτοφόλα
τα λεφτά, τα λεφτά, και μας παράλειψε,
τι παθαίνει ο άνθρωπος με του παρά τη φόλα.
Τα λεφτά, τα λεφτά, τα εκατομμύρια
τα λεφτά, τα μπερντέ, τα μπικικίνια
τα ψιλά, τα χοντρά, τριάντα αργύρια,
στο καζίνο τι πατάς εφόσον έχεις γκίνια.

Κάθε μέρα δυο ληστείες και δεινά και δυναστείες
και σεκιούριτι και πόρτες και ασφάλειες
και στο μάτι η πονηρία μη χαθεί η ευκαιρία,
δε γιατρεύονται με φράγκα οι ανασφάλειες.

….λέει ο Κώστας Μακεδόνας στο τραγούδι του…
εμείς δε…..




Άφαντα τα λεφτά κι αυτοί που τα πήραν.

Παρά την άμεση κινητοποίηση και τους εκτεταμένους ελέγχους της αστυνομίας,
άφαντοι παραμένουν οι κακοποιοί που το μεσημέρι της Παρασκευής επιτέθηκαν σε υπαλλήλους χρηματαποστολής την ώρα που εφοδίαζαν με χρήματα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών στην περιοχή της Περίσσας. Από την συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά ενας υπάλληλος της εταιρίας σεκιούριτι, υπεύθυνης για την μεταφορά των χρημάτων.
Η αστυνομία εχει ήδη συγκεντρώσει μαρτυρίες και πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων και συνεχίζει τις έρευνές της σε συγκεκριμένα οχήματα αλλά και σε σπίτια του νησιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη των δραστών θεωρείται πιθανή τις επόμενες ημέρες μετά και την αξιοποίηση πληροφοριών που εξετάζονται από την αστυνομία.


Από τα .. χαρακτηριστικότερα σχόλια για το γεγονός...
πρώτων, ότι γίναμε …. Σικάγο!
εδώ που τα λέμε και ποιος σας είπε ότι στο Σικάγο γίνονται τέτοια πράματα;; μήπως βλέπετε πολλές ταινίες; στα Λιόσια γίνονται χειρότερα….
και δεύτερων, ότι…. πρέπει να τσεκάρουμε τις επόμενες ημέρες τις τράπεζες να δούμε ποιος θα ξεχρεώσει … αιφνιδιαστικά….


Κυριολεκτικά φοβερό….
Νωρίτερα πάντως και την ίδια ώρα που μεγάλη -για τα δεδομένα του νησιού μας- αστυνομική δύναμη πραγματοποιούσε μπλόκο στον δρόμο Εμπορείο - Μεγαλοχώρι ελέγχοντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα, εκείνη την ώρα ενας περίεργος τύπος (όπως το λέω….) έκανε χρήση ναρκωτικών μες τη μέση της πλατείας του Εμπορείου ενώ λίγο νωρίτερα είχε αγοράσει απο φαρμακείο, εργαλεία ,απαραίτητα, για τη χρήση που έκανε.

Σαφώς και η αστυνομία δεν μπορεί να κυνηγάει τον καθέναν, αυτά είναι πράγματα γνωστά. Αυτό όμως που θα μπορούσε να κάνει είναι να αυξήσει τις περιπολίες της σε πολυσύχναστα σημεία του νησιού, όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μη βλέπουμε αυτές τις αποκρουστικές εικόνες μπροστά στα μάτια μας. τουλάχιστο….











Νωρίτερα,

Μεγάλη επιτυχία του ΑΤ Θήρας
Οι πληροφορίες του κειμένου προέρχονται από την εφημερίδα "κοινή γνώμη"

Μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές της Σαντορίνης μετά απο μια γιγαντιαία κινηματογραφικού τύπου επιχείρηση που διήρκησε 20 ολόκληρες μέρες

Ήδη στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ενας Αλβανός έμπορος ναρκωτικών ο οποίος προσπάθησε να πουλήσει σε αστυνομικό που εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής 10 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάναβης, έναντι του χρηματικού ποσού των 20.000 ευρώ.
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν επίσης διάφορα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνταν για τη συσκευασία και επεξεργασία των ναρκωτικών, μεγάλες ποσότητες ινδικής κάναβης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ένα περίστροφο των 38 χιλιοστών με 6 σφαίρες καθώς και επτά βλήματα διαφόρων διαμετρημάτων.
Όλα ξεκίνησαν πριν από 20 μέρες όταν αστυνομικός του τμήματος Θήρας βρήκε μέσο πληροφοριών, το κινητό τηλέφωνο του Αλβανού Εμπόρου στον οποίο και συστήθηκε ως «συνάδελφος» που ενδιαφερόταν να συνεργαστεί μαζί του, αγοράζοντας από αυτόν «εμπόρευμα». Ο αστυνομικός αναγκάστηκε να συναντηθεί αρκετές φορές με τον κακοποιό σε Σαντορίνη και Αθήνα προκειμένου να τον εμπιστευτεί ο Αλβανός και να συμφωνηθεί το πρώτο ραντεβού για την αγοραπωλησία.
Μάλιστα πριν την «αγορά» ο αστυνομικός χρειάστηκε να δείξει στον Αλβανό το ποσό με τα 20.000 χιλιάδες ευρώ. Τελικά, μετα από αλλεπάλληλες συνεννοήσεις το ραντεβού κλείστηκε σε ξενοδοχείο στον Πειραιά όπου τον Αλβανό έμπορο περίμεναν 11 αστυνομικοί του τμήματος Σαντορίνης, οι οποίοι μόλις ναρκωτικά και χρήματα άλλαξαν χέρια, τον συνέλαβαν.
Μετά τη σύλληψη και συνοδεία εισαγγελία, οι αστυνομικοί έκαναν έρευαν στο σπίτι του εμπόρου στο Περιστέρι, όπου εντόπισαν ναρκωτικά, ζυγαριές ασφαλείας, όπλα, ακόμη και… πυρομαχικά!
Σημειώνουμε ότι ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκε είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του τμήματος του νησιού, ενώ, διάχυτη είναι η ικανοποίηση των αξιωματικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων μιας και η όλη διαδικασία, από τις πληροφορίες μέχρι τη σύλληψη, ήρθε εις πέρας αποκλειστικά από τους αστυνομικούς του τμήματος Σαντορίνης.

Ο Αλβανός οδηγήθηκε στον εισαγγελία Νάξου με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών, ενώ είναι πιθανό να παραπεμφθεί στην Αθήνα μιας και δρούσε και στην πρωτεύουσα, ενώ, οι έρευνες του ΑΤ Θήρας για την υπόθεση συνεχίζονται για τον εντοπισμό πιθανόν συνεργών του εμπόρου.