Τρίτη, Αυγούστου 25, 2009


Ληστεία και μάλιστα θρασύτατη (και ταχύτατη, έτσι πάνε αυτά τα πράγματα...) σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της πόλης των Φηρών και συγκεκριμένα στο κατάστημα της Εθνικής τράπεζας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο δράστες (κύριοι και ψύχραιμοι κατα τα άλλα) σταμάτησαν με την μηχανή τους εξω από την Εθνική τράπεζα, μπήκαν μέσα φορόντας τα κράνοι τους και οπλοφορόντας, και ζήτησαν και πήραν ότι χρήματα βρήκαν στα ταμεία. Στη συνέχεια (και πάντοτε ταχύτατα και σαν κύριοι, αφού ... ευχαρίστησαν το προσωπικό και ζήτησαν συγνώμη απο τους πελάτες της τράπεζας για την αναστάτωση!) επιβιβάστηκαν στην μπλέ μηχανή τους και παραβιάζοντας τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαφανίστηκαν με κατευθυνση την διασταυρωση του Μπελλώνειου Κέντρου. Παρεμπιπτώντος, παρανόμησαν(!) παραβιάζοντας τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας που δεν προβλέπει να πηγαίνουμε ανάποδα, απο την πλατεία δηλαδή προς την έξοδο της πόλης των Φηρών...

Στο ΑΤ Θήρας σήμανε συναγερμός, και δυνάμεις του τμήματος κατευθύνθηκαν στην τράπεζα όπου και συνεχίζονται οι έρευνες για την συλλογή στοιχείων και πληροφοριών ενω παράλληλα η σήμανση συγκεντρώνει τα αποτυπώματα των δραστών.
Την ίδια ώρα η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και τα μπλόκα σε πολλά σημεία του νησιού στην προσπάθειά της να ενοπίσει τους δράστες ή εστω να βρεί κάποια άκρη που να την οδηγήσει στην σύλληψή τους.
Σημειώνουμε οτι σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό η σημερινή υπόθεση να συνδέεται με αυτην της περασμένης Παρασκευής όπου δύο ,και πάλι, δράστες επιτέθηκαν σε υπαλλήλους χρηματαποστολής στην Περίσσα αρπάζοντας σημαντικό χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του σημερινού γεγονότος ο ένας απο τους δύο δράστες ήταν ψηλός και ευσωμός (για το εαν ήταν "ωραίο παλικάρι", που λένε κι οι γιαγιάδες-!- δεν ξέρουμε...) όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι του νησιού μας, γιατί, μην ξεχνάμε είμαστε ωραίος λαός....

Η μηχανή η οποία χρησιμοποιήθηκε -καταλήγουμε- στο οτι ήταν μπλέ χρώματος, γιατί τόσες ώρες έχουμε ακούσει ενα σωρό χρώματα.... η μηχανή ήτανε μπλέ!

Σύμφωνα και με ανακοίνωση που εχει αναρτηθεί, η τράπεζα θα παραμείνει σήμερα κλειστή και δεν θα εξυπηρετήσει το κοινό.

Η επιχείρηση πάντως χαρακτηρίζεται καλοσχεδιασμένη μιας και ολοκληρώθηκε (επιτυχώς....) μέσα σε λίγα λεπτά, ενω εντυπωσιακό είναι το γεγονός οτι έγινε μέρα μεσημέρι (που λέει ο λόγος μεσημέρι) στο πλέον πολυσύχναστο σημείο του νησιού και υπο το βλέμμα εκατοντάδων ανθρώπων.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί οτι οι υπάλληλοι της τράπεζας πέραν του φόβου τους στην θέα του όπλου, έμειναν έκπληκτοι μιας και στο νησί μας δεν είχαμε ξαναγίνει μάρτυρες τέτοιων συμβάντων.
Ανάλογη πάντως έκπληξη για το .. μπαράζ των επιθέσεων υπάρχει και σε κύκλους της Αστυνομίας γιατί όπως είπαμε, πολύ απλά, στο νησί μεχρι στιγμής δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα σκληρής παραβατικότητας.



Σχετικά με την υπόθεση πάντως, φίλη που εχει δουλέψει σε Αμερικάνικη τράπεζα και εχει βρεθεί αντιμέτωπη, ως υπάλληλος, με ληστές, μου είπε οτι εκεί οι τράπεζες εφοδιάζουν τους υπαλλήλους με ψευτικά λεφτά τα οποία είναι βαμένα με μπογιά και τα οποία δίνουν στους ληστες (αντί των αληθινών χρημάτων δηλαδή) κι όταν εκείνοι βγαίνουν απο την τράπεζα, το ... πακετάκι με τα ψευτικά(!) εκρήγνυται και τους γεμίζει με μπογιές με αποτέλεσμα την σύλληψή τους.
Μήπως, ήρθε ή ώρα να εφαρμόσουν κι εδω οι τράπεζες ανάλογες μεθόδους;