Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2009

Αναφορικά με το θέμα των ημερών σχετικά με τα νέα αιτήματα της τοπικής πολεοδομίας …

Καλά, είναι γεγονός ότι σε αυτήν την χώρα δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.
Κάθε μέρα μπορεί να σου ζητήσουν κάτι διαφορετικό.
Πας να βγάλεις (π.χ.) ταυτότητα, και σου λένε φέρε μας αυτά τα τρία πιστοποιητικά. Τα πας, και σου λένε, ναι αλλά αυτό δεν στο σφραγίσανε και πρέπει να το ξαναφέρεις σφραγισμένο.
Πας να παντρευτείς και σου λένε φέρε μας αυτά τα πέντε πιστοποιητικά.
Τα πας, και σου λένε “ ναι, αλλά το δεύτερο διαζύγιο δεν μπορούμε να το εκλάβουμε ως έγκυρο διότι έχει εκδοθεί στο Λας Βέγκας που δεν ανήκει στην ευρωπαϊκή ένωση, και θα πρέπει να το καταθέσετε στο υπουργείο Εξωτρικών για να το μεταφράσουν, στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Υπουργείο Υγείας, Μεταφορών ..”
Πας στην πολεοδομία να βγάλεις άδεια να χτίσεις το … καλύβι σου και σου λένε αυτό είναι το πακέτο των εγγράφων που πρέπει να μας φέρεις. Τα πας και σου λένε
-εσχάτως- ότι θέλουνε και χαρτί από την Κτηματική του Δημοσίου ότι το οικόπεδο δεν της ανήκει (έτσι το έχουμε εδώ στην Eλλάδα. αυτή η υπηρεσία, -εξ οφίτσιο που λένε και οι δημοσιογράφοι- θεωρεί όλη την ελλάδα της ανήκει και πρέπει εσύ να αποδείξεις ότι το οικόπεδό σου δεν είναι δικό της. και είναι και πολύ μη μου άπτου αυτή η υπηρεσία και δε σηκώνει και πολλά νταηλίκια γιατί αμέτι μουχαμέτι θα σου βγάλει τον αδόξαστο μέχρι να της αποδείξεις ότι το οικόπεδο είναι δικό σου)
Σε δουλειά να βρισκόμαστε λοιπόν, και συνεχίζουμε να προσκομίζουμε έγγραφα σύμφωνα με τα κατά καιρούς γούστα των υπηρεσιών…


Το έδενα το έλυνα κι αφού το ξεδιέλυνα….
Ως γνωστό στην Ελλάδα έχουμε πολλών ειδών πολιτικούς.
Έχουμε πολιτικούς που τους αρέσει να μιλάνε στην τηλεόραση.
Έχουμε πολιτικούς που τους αρέσει να μιλάνε στη Βουλή.
Έχουμε πολιτικούς που τους αρέσει να μιλάνε με τον “απλό λαό” στα καφενεία.
Έχουμε πολιτικούς οι οποίοι τρέχουν στις υπηρεσίες και προωθούν για επίλυση τα προβλήματά της περιφέρειάς τους.
Έχουμε πολιτικούς τεχνοκράτες και μάνατζερς που οραματίζονται μια σύγχρονη χώρα και προωθούν νέα συστήματα και τεχνολογίες.
Αλλά έχουμε και πολιτικούς που τους αρέσει να δημιουργούν προβλήματα -χωρίς να φαίνεται- και μετά να τα λύνουν -τα ίδια προβλήματα- νομίζοντας ότι έτσι ,λύνοντάς τα φαινομενικά δηλαδή, κερδίζουν την εκτίμηση του ακροατηρίου τους...
πλήν όμως του τελευταίους είναι να μην τους πάρεις χαμπάρι...




συμπληρωματικό.

Οι προσωπικές σχέσεις -πόσο μάλλον σε μια και κάθε μικρή κοινωνία- διαστρεβλώνουν τα πράγματα, σε κάνουν να τα βλέπεις υπό το πρίσμα της φιλίας ή του προσωπικού οφέλους.
-διόλου κακό, ίσα ίσα- Έτσι λοιπόν, πέρα από φιλίες ή προσωπικό όφελος, ο κόσμος έχει δείξει ότι επιλέγει να εκπροσωπείτε από «γενναιόδωρους» ανθρώπους, από ανθρώπους που ξέρουν να δίνουν, παρά από όσους δείχνουν προτίμηση στην “εύρυθμη λειτουργία”.
Δεν ξέρω πότε και αν αυτό τελειώνει, πάντως έτσι λειτουργούν τα πράγματα σε… διεθνές επίπεδο! και, οι πολιτικοί που ενδιαφέρονται για την μακροημέρευσή τους λαμβάνουν υπόψη αυτά τα μηνύματα!