Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2009


Για ακόμη μια ευχάριστη εξέλιξη σχετικά με τις κτιριακές υποδομές του νησιού μας, ενημερώνει η βουλευτής κ. Μανούσου.
Σύμφωνα με αυτην, υπεγράφει χθες η απόφαση για την παραχώρηση χώρου για την ανέγερση σχολείου στο Καμάρι.
η ανακοίνωση
Σας γνωρίζω ότι υπεγράφη χθες από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Παπαθανασίου, αφού είχε προηγηθεί και η υπογραφή από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Μπέζα, η απόφαση για παραχώρηση του χώρου για την ανέγερση σχολείου στην Επισκοπή Γωνιάς (Καμάρι) του νησιού μας.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, παραχωρείται δωρεάν, κατά κυριότητα, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων το δημόσιο κτήμα ΑΒΚ 310 Θήρας.
Η παραχώρηση γίνεται με αποκλειστικό σκοπό την ανέγερση Σχολικού Συγκροτήματος Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στην Επισκοπή Γωνιάς (Καμάρι).
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τις παράλληλες συνεχείς επαφές που είχα, υπάρχει η αδιαμφισβήτητη πολιτική βούληση και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και από τον ΟΣΚ, για την άμεση κατασκευή του σχολείου.
Έτσι δίνεται τέλος σε ένα πρόβλημα που ταλαιπώρησε τα παιδιά μας για μεγάλο διάστημα και σύντομα θα μπορούν να κάνουν μάθημα σε σχολείο με σύγχρονες προδιαγραφές που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Γ. Μητροπία και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ν. Ζώρζο, για την συνεχή πληροφόρηση και συνεργασία που είχαμε.
Αισθάνομαι την ικανοποίηση ότι, και εγώ από την πλευρά μου, συνεισέφερα στην προώθηση του θέματος, προσπαθώντας για την ταχύτερη υπογραφή της σχετικής απόφασης.
Όλοι εργαζόμαστε με γνώμονα την προσφορά και κυρίως στα παιδιά μας.
Με βαθιά εκτίμηση,
Άρια Μανούσου – Μπινοπούλου
Βουλευτής Ν. Κυκλάδων