Πέμπτη, Μαΐου 07, 2009



η Άρια ή Άρια! (καθάρισε…., ετσι μας λέει και … πιστεύει!)

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που λάβαμε από την βουλευτή Κυκλάδων κ. Μανούσου,
μετά και τις ευχάριστες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του στεγάστρου του Ακρωτηρίου (που υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι θα εκδοθούν όροι δόμησης με την ένταξη του έργου στο νομοσχέδιο για τους Μεσογειακούς Αγώνες) μας υπενθυμίζει την πρόσφατη παρέμβασή της για το θέμα και την συνάντηση που είχε με τον υπουργό πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος και της είχε υποσχεθεί ότι το έργο θα προχωρήσει.
Με την ανακοίνωση πλέον του «ξεμπλοκαρίσματος» και της ένταξης του έργου στο εν λόγο πρόγραμμα η βουλευτής στο δελτίο Τύπου αναφέρει ότι :




Χωρίς καμία καθυστέρηση, μέσα στο μικρό διάστημα που μεσολάβησε από τη συνάντηση στις 26 Φεβρουαρίου της Βουλευτού Κυκλάδων κ. Άριας Μανούσου με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, έγιναν όλες οι ενέργειες ώστε να ισχυροποιηθεί τυπικά με διάταξη Νόμου, η διαδικασία για την αποκατάσταση του Στεγάστρου στον Αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη.

Την Δευτέρα 4 Μαΐου, το απόγευμα εγκρίθηκε, από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, η σχετική διάταξη η οποία συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο για τους Μεσογειακούς Αγώνες. Την επόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και αμέσως μετά θα ψηφισθεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 43 του παραπάνω νομοσχεδίου ύστερα από γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, με Κοινή Απόφαση των Υπουργών ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και Πολιτισμού, η οποία επέχει θέση οικοδομικής άδειας, καθορίζονται ειδικοί όροι δόμησης, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης υπάρχουσας διάταξης και ρυθμίζονται όλες οι σχετικές λεπτομέρειες, όπως π.χ. ώστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αποκατασταθεί και να ολοκληρωθεί το βιοκλιματικό στέγαστρο στο Ακρωτήρι.

Τώρα πλέον οι προσπάθειες όλων μας επικεντρώνονται, στο να μην υπάρξει καμία περαιτέρω καθυστέρηση, πέραν του τυπικού χρόνου που απαιτείται για τη δημοσίευση του νομοσχεδίου και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΑΣ (γράφει το δελτίο Τύπου, πάντα)

Μετά και τις τελευταίες θετικές εξελίξεις η κ. Μανούσου δήλωσε: «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Υπουργό Πολιτισμού που ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημά μου και ανέλαβε προσωπικά το θέμα της αποκατάστασης του στεγάστρου.

Η κίνησή μου να επισκεφθώ τον κ. Υπουργό και να ζητήσω την προσωπική παρέμβασή του, ήταν απόρροια και της συνεχούς πληροφόρησης που είχα από τους Νομαρχιακούς Συμβούλους κ. Γιώργο Λεονταρίτη και κ. Γιώργο Μητροπία.

Θέλω ακόμη να τονίσω το αμέριστο και εντονότατο ενδιαφέρον για την επίλυση του προβλήματος, όλων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης Α! και Β! βαθμού.
Η καλή συνεργασία όλων μας φέρνει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα».










Για τον Τριανταφυλλόπουλο θα μιλάμε τώρα; Νο2.
Αναγκαστικά…




Με σημερινή ανακοίνωσή της επανέρχεται στο θέμα της πρόσφατης εκπομπής του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με θέμα το Sea Diamond η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών προκειμένου να κάνει ορισμένες διευκρινήσεις.
Όπως έχουμε ξαναγράψει, η εκπομπή υποστήριζε ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις για την υπόθεση, το μόνο όμως που αποκάλυψε ήταν η …. «εμπλοκή» της Ένωσης Λεμβούχων στην διαμαρτυρία στον Πειραιά τον περασμένο Οκτώβριο με την αγορά εισιτηρίων για την μετάβαση των συμμετεχόντων, καθώς και το ότι οι Θηραίοι «επιμένουν» να πληρώσει ο «φορολογούμενος πολίτης» το κόστος των διαδικασιών για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και όχι η εταιρία και οι ασφαλιστικές της ….

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής,

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, με αφορμή την εκπομπή ΖΟΥΓΚΛΑ της 23.04.2009, του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND, δηλώνει τα παρακάτω:

1. Η πανθηραική μεγαλειώδης κινητοποίηση της 16.10.2008 στον Πειραιά δεν ήταν υποκινούμενη από κανέναν. Πέρα από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα με τον Θηραικό λαό που πρωτοστάτησε με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Θήρας, τον Έπαρχο, τον Δήμαρχο, τον Κοινοτάρχη Οίας, συμμετείχαν και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Κυκλάδων, λοιπών φορέων αλλά και φίλοι του νησιού μας. Σκοπός της κινητοποίησης ήταν να καταστεί σαφές, για άλλη μια φορά, προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ότι οι κάτοικοι της Σαντορίνης, εδώ και δυο χρόνια μετά το ναυάγιο, απαιτούν το αυτονόητο.
Δηλαδή, την εφαρμογή της νομοθεσίας ώστε να αποτραπεί το οικολογικό έγκλημα που συντελείται με την παραμονή του ναυαγίου στα νερά της καλδέρας.
Επίσης, να διατρανώσουμε το αίτημα μας για την προστασία που οφείλει η πολιτεία να παράσχει στους πολίτες της, αναλαμβάνοντας η ίδια πρωτοβουλίες για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND.
Διαφωνούμε με την άποψη να επιβαρυνθεί το κόστος της ανέλκυσης ο Έλληνας πολίτης. Ο ρυπαίνων πληρώνει και στην προκειμένη περίπτωση ρυπαίνων είναι η εταιρεία LUIS CRUISES.

2. Για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, κύρια μαθητών, δηλώνουμε με παρρησία ότι ζητήσαμε την συνδρομή κάποιων φορέων και με προθυμία ανταποκρίθηκαν η Ένωση Λεμβούχων και προσωπικά ο Κοινοτάρχης της Οίας.

3. Δηλώνουμε επίσης ότι η Συντονιστική Επιτροπή, που την αποτελεί όλος ο Θηραικός λαός, δεν υποκινείται από κανέναν ούτε και εξυπηρετεί συμφέροντα τρίτων. Άλλωστε αυτό θα γινόταν γνωστό στους υπεύθυνους της εκπομπής, αν κατά την διάρκεια του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ, αναζητούσαν και την άποψη της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία κατά την γνώμη μας, ασφαλώς θα ενδιέφερε αρκετούς τηλεθεατές.

4. Τέλος, θα μας ικανοποιούσε ιδιαίτερα δε, αν η συγκεκριμένη εκπομπή, βοηθούσε προς την κατεύθυνση της ανέλκυσης του κουφαριού, κάτι που δυστυχώς δεν διαφάνηκε. Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι τη νίκη θα την φέρει ο ενωμένος αγώνας του λαού της Σαντορίνης που αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος ώστε να το παραλάβουν τα παιδιά, όπως το παρέδωσαν σε εμάς, οι δικοί μας γονείς.






Δελτίο Τύπου για την συμμετοχή της λάβαμε από την Περιφέρεια.

Στη μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση «Arabian Travel Market» του Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τις 05 έως τις 08 Μαΐου 2009 συμμετέχει η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, παρέχοντας τη δυνατότητα στους φορείς της αυτοδιοίκησης αλλά και σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό χώρο να έχουν παρουσία στο τουριστικό αυτό γεγονός.
Η συγκεκριμένη τουριστική έκθεση είναι η σημαντικότερη για τον Αραβικό κόσμο.
Ο ΕΟΤ συμμετέχει με Εθνικό Περίπτερο εντός του οποίου βρίσκεται και το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στο περίπτερο θα διανεμηθεί έντυπο υλικό για τα νησιά των Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, το οποίο προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, δεδομένου ότι, όπως προκύπτει από έρευνες ο εξερχόμενος τουρισμός από τις Αραβικές Χώρες αυξάνεται διαρκώς. Οι Άραβες τουρίστες διαθέτουν μεγάλη αγοραστική δύναμη και επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας και τα νησιά μας, αποτελούν δε σημαντικό κομμάτι του ποιοτικού Τουρισμού που συστηματικά τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επιδιώκει (συγχρόνως με τον ποσοτικό Τουρισμό) να προσελκύσει στην περιοχή μας.

Με την ευκαιρία επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να συμμετέχει σε σημαντικές τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (7-10 Μαΐου Τουριστικό Πανόραμα στην Αθήνα, 14-17 Μαΐου στη Μόσχα), φιλοξενώντας στο περίπτερό της φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρηματίες του τουρισμού που εκδηλώνουν ανάλογο ενδιαφέρον, προβάλλοντας το τουριστικό προϊόν των νησιών μας κι εντείνοντας τις προσπάθειες για προσέλκυση των Τουριστών εκείνων που φέτος λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης θα αποφασίσουν για τον προορισμό των διακοπών τους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.







Καλά εσείς το πήρατε στα σοβαρά;;

Το πόρταλ www.kykladesnews.gr το δημοσίευσε ως πρωταπριλιάτικη φάρσα.
Αυτό είναι το μόνο βέβαιο.
Το περίεργο όμως είναι ότι σχεδόν ένα μήνα μετά, κυκλοφόρησε και δεύτερο δημοσίευμα (με το πρώτο πάντως ήμασταν σίγουροι ότι ο δημοσιογράφος την πάτησε και πήρε την φάρσα στα σοβαρά.) σύμφωνα με το οποίο δύο από τους μακροβιότερους δήμαρχους των Κυκλάδων επελέγησαν (ή αποκαθίστανται;) από το Πασοκ για να τεθούν υποψήφιοι ο μεν ένας στις ευρωεκλογές και ο άλλος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος, στα πρότυπα προφανώς της πετυχημένης συνταγής του πρώην δήμαρχου της Πάρου Γιάννη Ραγκούση.
Πρόκειται για τους κυρίους Πουσαίο και Δεκαβάλλα το πολιτικό μέλλων των οποίων τις τελευταίες μέρες έχει γίνει σήριαλ στον Τύπο.
Οι ίδιοι πάντως με δηλώσεις τους διαψεύδουν τις φήμες με τον Γιώργο Πουσαίο να παραδέχεται όμως ότι η ιδέα έχει πέσει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος χωρίς όμως να του έχει προταθεί κάτι επίσημα….

Να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και για άλλους δημάρχους των Κυκλάδων ή να (τους) αφήσουμε να ολοκληρώσουν κι άλλες θητείες;…………