Τετάρτη, Μαΐου 20, 2009






Και φέτος δυναμικά κοντά μας!
Ο χώρος τέχνης Art Space ξεκίνησε και φέτος την λειτουργεία του και θα φιλοξενήσει στους χώρους ομαδικές εκθέσεις στις οποίες συμμετέχουν με έργα τους περισσότεροι απο 40 καλλιτέχνες.
Από τις αρχές Απριλίου 2009, ο πολυχώρος ART SPACE στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης, είναι πανέτοιμος κι εφέτος, για ενδέκατη συνεχή χρονιά και δέχεται καθημερινά τους επισκέπτες του. Στους χώρους του προβιομηχανικού οινοποιείου του 1861, οι επισκέπτες θα έχουν και πάλι τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στους δρόμους της τέχνης και του κρασιού.

Μέσα στο παλιό οινοποιείο, σε μια από τις μεγαλύτερες γκαλερί της Ελλάδας, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν και να επιλέξουν έργα ζωγραφικής και γλυπτικής σημαντικών Ελλήνων και ξένων σύγχρονων δημιουργών.

Παράλληλα, η περιήγηση του παλιού οινοποιείου προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να γνωρίσουν πώς παράγονταν και παλαίωναν πριν την εποχή του ατμού και του εξηλεκτρισμού τα φημισμένα σαντορινιά κρασιά: το ονομαστό «απάτητο» νυχτέρι και το εξαίσιο «λιαστό» βινσάντο, το «κρασί των αγίων». Κάναβες, πατητήρια και ληνά θαρρείς ανέγγιχτα απ’ τον χρόνο μαρτυρούν την αληθινή ιστορία του σαντορινιού κρασιού.

Το παλιό ρακιδιό, ακριβώς στην ίδια θέση εδώ και δύο αιώνες, μαρτυρά τον τρόπο που γινόταν η τσικουδιά, το ούζο και το περίφημο σαντορινιό κονιάκ. Στον ίδιο χώρο υπάρχει και το μοναδικό σωζόμενο προβιομηχανικό ντοματάδικο.

Επιπλέον, το ART SPACE έχει να επιδείξει και ένα σύγχρονο οινοποιείο, υψηλής τεχνολογίας, κάθετης οινοποίησης (εκμετάλλευση της βαρύτητας χωρίς τη χρήση αντλιών για τη μεταφορά του μούστου). Παράγονται κρασιά υψηλής ποιότητας που παλαιώνουν σε υπόσκαφα κελάρια, 11 μέτρα κάτω απ’ τη γη και κάτω από παχύ στρώμα ελαφρόπετρας. Οι επισκέπτες καλούνται να δοκιμάσουν και να επιλέξουν το κρασί της αρεσκείας τους.

Περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ART SPACE: www.artspace-santorini.com


ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ 2009

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
ADAMO NORA
CALL JON
DONATELLI ROBERTO
GROETZ GERD
KLASSEN GABRIELE
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΛΑΧΙΩΤΗ ΜΑΙΡΗ
ΓΕΟΜΠΡΕ ΛΙΖΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΝΑ
ΔΙΒΑΡΗ ΕΥΑ
ΔΗΜΟΣ ΤΑΣΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΛΙΒΑΝΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΗΤΑΛΑ ΕΥΑ
ΝΟΜΙΚΟΥ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΑ
ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ ΚΑΛΛΗ
ΠΛΕΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΝΑΝΩΛΗΣ
ΣΓΟΥΡΟΜΥΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΣΟΛΙΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΤΣΑΜΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΧΑΤΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑ

ΓΛΥΠΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΑ
ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ


ΓΛΥΠΤΙΚΗ – ΚΕΡΑΜΙΚΗ
ΜΠΑΚΑΤΣΗ ΣΤΕΛΛΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
MICHAELA KLUEVER
A KLUEVER