Παρασκευή, Απριλίου 03, 2009















Kι εγώ που το πήρα για πλάκα. …
Πρωταπριλιάτικη. ….

Κι όμως δεν είναι καθόλου αστείο (απ’ ότι έχω καταλάβει…) το γεγονός ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του πόρταλ www.neasantorinis.gr η Νεολαία Πασοκ του Νομού Κυκλάδων προχώρησε στην οικονομική υιοθεσία ενός μικρού παιδιού μέσο της Action Aid.





Στην ανακοίνωση, σημειώνεται ότι στην εν λόγω νεολαία συμμετέχουν και νέοι της γενιάς των 700 ευρώ -προφανώς επειδή είναι νέοι Πασόκοι και δεν έχουν προλάβει ακόμη να αυξήσουν το εισόδημά τους(!)- ανέλαβαν μια σημαντική πρωτοβουλία πόσο μάλλον σε αυτήν την περίοδο οικονομικής στενότητας που ζούμε όλοι, δείχνοντας έναν άλλον δρόμο (στον σοσιαλισμό; αυτόν τον τρίτο που κατά καιρούς αναζητούν πολλοί, πρωτού καταλήξουν σε αδιέξοδο…;) έναν δρόμο συνεισφοράς, βοήθειας, αλληλεγγύης ανθρωπιάς, ευαισθησίας και ωριμότητας -παρά το νεαρό της ηλικίας τους, όπως σημειώνουν-.
Σε αυτό το πλαίσιο, η νεολαία ΠΑΣΟΚ του Νομού Κυκλάδων -όπως διαβάζουμε - προχώρησε στην οικονομική υιοθεσία ενός μικρού παιδιού μέσο της Action Aid στο οποίο εξασφάλισε για ένα χρόνο τα σχολικά του είδη, τα φάρμακα του και την διατροφή του. (αργότερα , μετα τα φάρμακα, θα του εξασφαλίσει και την ιδεολογική του θωράκιση καθώς και μια λαμπρή σταδιοδρομία στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα)

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται, ότι η οργάνωση μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα ενημέρωσε τα μέλη της, τα οποία ανταποκρίθηκαν άμεσα, και από το υστέρημα τους συγκέντρωσαν το ποσό που αναλογεί στις ανάγκες του παιδιού για ένα χρόνο .
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η φωτογραφία του μικρού παιδιού αυτή τη στιγμή κοσμεί τα γραφεία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στη Σύρο και σε λίγο διάστημα θα πάει σε όλα τα γραφεία των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες.
Με το καλό, ευχόμαστε να αναρτηθεί -σε κεντρικό σημείο- και στα κεντρικά αλλά και στα απόκεντρα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρη την χώρα, δίπλα στην φωτογραφία του προέδρου του κόμματος. Ή ακόμη καλύτερα να αναρτηθεί το παιδάκι μαζί με τον πρόεδρο (επιτέλους πια με την μικρή Αννούλα του πατρός, Ανδρέα, καιρός πια το Πασόκ να βρει τον νέο πιτσιρικά του. κι ας είναι και μαύρος)
Άλλωστε, το μαύρο αυτήν την εποχή έχει τα πάνω του.
















Εμείς πάντως χειροκροτούμε την εν λόγω πρωτοβουλία κι ευχόμαστε το επόμενο διάστημα σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, το κόμμα να προχωρήσει σε περαιτέρω υιοθεσίες μικρών μαύρων παιδιών από φτωχές υπανάπτυκτες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, μιας κι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια κάποια λύση στην περίπτωση έλλειψης ψηφοφόρων. Θα τους φέρουμε δηλαδή εδώ τους ενήλικους ,πλέον, μαύρους υιοθετηθέντες να στηρίξουν -με την ψήφο τους- τον θετό πατέρα τους.

σ. σ. -1- Δηλ. το παιδάκι άμα το ρωτάνε «ποιος είναι ο μπαμπάς σου;» ή «ποιος σε συντηρεί;» τι θα απαντάει; το Πασοκ; Πολύ προχωρημένο ομολογουμένως….
Είναι αυτό που λέγανε παλιά, ότι το Πασοκ είναι ο πατέρας του σοσιαλισμού γιατί του … τη μάνα …. (!)

σ. σ. -2- η πρωτοβουλία, λόγω της σημαντικότητάς της εμπνέει και για αντίστοιχες υιοθεσίες μελών ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Προχθές ,για παράδειγμα, διάβασα στην εφημερίδα «κοινή γνώμη» και μάλιστα στον πηχυαίο τίτλο της ότι «το ταμείον είναι μείον» κι ότι σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει το γηροκομείο της Ερμούπολης που μπαίνει μέσα 12.000 ευρώ το μήνα, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι που ζουν στο ίδρυμα να στερούνται και τα βασικά. Μια πολύ καλή ιδέα λοιπόν θα ήταν η ώριμη και ευαίσθητη -όπως χαρακτηρίζεται- Νεολαία Πασοκ να προχωρήσει και στις υιοθεσίες ηλικιωμένων, εξασφαλίζοντάς τους τα βασικά.


Άλλωστε, το εν λόγω κόμμα, παραδοσιακά, στηρίζει την 3 ηλικία (όπως και -παραδοσιακά- τον τρίτο δρόμο, γιατί προφανώς έχει κόλλημα με το 3ο) οπότε, δεν απομένει παρα να δείξει την ίδια ευαισθησία και η νεολαία του.


Άλλωστε (ξανά) ένας παππούς στο σπίτι όλο και κάπου μπορεί να φανεί χρήσιμος.

Η ιδέα πάντως είναι πολύ καλή.




Όχι, όχι χωρίς πρόβλημα παραδεχόμαστε και δηλώνουμε κιόλας ότι ακούμε κι άλλα ραδιόφωνα.
Γιατί να υπάρχει πρόβλημα;..!