Κυριακή, Μαρτίου 29, 2009



Την πολυβραβευμένη στην φετινή τελετή απονομής των Όσκαρ ταινία Slumdog Millionaire προβάλει από την περασμένη Πέμπτη 26 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου το Villagio στο Καμάρι.
Η ταινία έχει τύχει αρκετά καλών σχολίων και κριτικών και προβάλλεται εδώ και τρεις εβδομάδες στην Αθήνα. Το Villagio την προβάλει 2 φορές καθημερινά, στις 20.40 και στις 22.40.

Οι επόμενες προβολές του Villagio είναι οι εξής :

2- 8 Απριλίου την ταινία «απλώς δεν σε γουστάρει»
με την Jennifer Anniston, Scarlet Johansson, Drew Barrymore, Ben Affleck, Jennifer Connelly

9-15 Απριλίου: Watchmen με τους Malign Ackerman, Billy Groundout, Mathew Good

20 – 26 Απριλίου: την παιδική ταινία Η ιστορία του Ντεσπερό, με τις φωνές των Mathew Broderic, Dustin Hoffman, Emma Wachson

20- 21- 22 Απριλίου την ταινία Gran Torino με τους Clint Eastwood, Bei Vang, Anei Heer,

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας σχετικά με τις ταινίες που προβάλλονται μπορείτε να επισκεφθείτε το www.villagiocinema.gr

Καλά που έχουμε και το Villagio να βλέπουμε φιλμ πρώτης προβολής και στη Σαντορίνη….




Την λήψη δέσμης μέτρων για τη στήριξη των εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις των Κυκλάδων, καθώς και τη λειτουργία γραφείων Ο.Α.Ε.Ε στις Κυκλάδες συζήτησε ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης με τον Υφυπουργό Απασχόλησης κ. Γ. Κοντογιάννη σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Απασχόλησης τη Δευτέρα.

Ο κ. Βρούτσης ζήτησε από τον Υπουργό να εξετασθούν όλες οι παράμετροι που αφορούν την επέκταση του μέτρου της επιδότησης εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των απασχολούμενων σε τουριστικά επαγγέλματα, προκειμένου η Κυβέρνηση να στηρίξει ουσιαστικά την αγορά εργασίας του τουριστικού τομέα στις Κυκλάδες. Ο Βουλευτής Κυκλάδων έθεσε ως βασικό αίτημα την λήψη μέτρων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, χωρίς αλλαγή στους όρους απασχόλησης, ειδικά την περίοδο που υπάρχει μειωμένη τουριστική κίνηση.

Επίσης, ζήτησε την ίδρυση και λειτουργία γραφείων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) στα νησιά Σαντορίνη, Πάρο, Μύκονο και Τήνο ενημερώνοντας αναλυτικά τον Υφυπουργό για την ανάγκη άμεσης λειτουργίας των γραφείων, ώστε οι ασφαλισμένοι των Κυκλάδων να μην ταλαιπωρούνται με άσκοπες μετακινήσεις και να εξυπηρετούνται καλύτερα.





Κι ένα θέμα «εκτός τόπου» αλλά αρκετά ενδιαφέρον μιας και αφορά έναν νέο θεσμό της Ε.Ε. για τους νέους της, την «Άνοιξη της Ευρώπης» που φιλοδοξεί να κάνει την Ευρώπη «ιδιοκτησία» των νέων!

Από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2009 η "Άνοιξη της Ευρώπης" φιλοδοξεί να κάνει την Ευρώπη "ιδιοκτησία" των νέων. Στόχος και "στοίχημα" της Ευρώπης ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου είναι η ενεργός συμμετοχή των νέων και η ανάδειξη της σημασίας ενός δημιουργικού ευρωπαϊκού διαλόγου που θα καταφέρει να αναδείξει μία ενωμένη Ευρώπη μέσα από την πολυφωνία των πολιτών της.

Η πληροφόρηση των μαθητών, των φοιτητών, των νέων της Ευρώπης δεν μπορεί να αποτελεί έναν στείρο από πάνω προς τα κάτω μονόδρομο, αλλά οφείλει να έχει και αντίθετη πορεία. Να εμπλέκει άμεσα τους νέους, ακούγοντας τα ερωτήματα, τα αιτήματα, τις ανησυχίες τους και εντάσσοντάς τα πλήρως στις αποφάσεις και πολιτικές επιλογές της ΕΕ. Οι σύγχρονες τεχνολογίες του Διαδικτύου και των blogs και η υιοθέτησή τους από τα ίδια τα όργανα της ΕΕ μέσα από την ιστοσελίδα τους, την νέα ψηφιακή βιβλιοθήκη Europeana, αλλά και το νέο Διαδικτυακό κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθιστούν ακόμα πιο προσιτή την γνώση για τον νέο κάθε χώρας, κάθε περιφέρειας, κάθε πόλης. Ωστόσο η συμμετοχή των νέων σήμερα γίνεται πραγματικότητα μόνο όταν αποκτά προσωπικό και συλλογικό χαρακτήρα. Όταν η φωνή τους ενεργοποιείται και "διαδηλώνεται" στο άμεσο περιβάλλον τους. "Η γειτονιά μπορεί να είναι πιο δυνατή και από το καλύτερο blog!"

Στο πλαίσιο αυτό η πρωτοβουλία για την Άνοιξη της Ευρώπης σε συνδιασμό με τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Έτους 2008 για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο και του φετινού Έτους για την Καινοτομία και την Δημιουργικότητα ενεργοποιούν τα ευρωπαϊκά σχολεία και τα καλούν να συμμετέχουν με τον δικό τους τρόπο και τα δικά τους μέσα στην συνδιαμόρφωση ενός ευρωπαϊκού χώρου γνώσης για τους νέους.

Για την «Άνοιξη της Ευρώπης» ενημερωθήκαμε από Δελτίο Τύπου της Κατερίνας Μπατζελή, Προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή τα πρόσφατα εγκαίνια του θεσμού.





Κι από την Άνοιξη της Ευρώπης στην… «Ώρα της γής»
μια μέρα μετά, αλλά, …. αξίζει να το αναφέρουμε,
3 ήταν οι ΟΤΑ από τους οποίους λάβαμε ανακοίνωση σχετικά με την συμμετοχή τους στην εν λόγο πρωτοβουλία. Ο Δήμος Θήρας, η Κοινότητα της Οίας, και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η κοινότητά της Οίας σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι
είναι μια από τις χίλιες και πλέον πόλεις σε ολόκληρο τον πλανήτη που θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία της WWF στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου να προχωρήσουν αποφασιστικά στη λήψη μέτρων για την προστασία από την απειλή της κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον ,λέει η ανακοίνωση, συμμετέχουμε στο “Σύμφωνο των Δημάρχων” μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία συγκεντρώνει δημάρχους από τις πιο πρωτοποριακές πόλεις της Ευρώπης σε ένα διαρκές δίκτυο μέσω του οποίου μπορούν να προκύψουν συνεργασίες και ανταλλαγή εμπειριών με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 ακόμη και πέραν του Ευρωπαϊκού στόχου του 20% το 2020. Ήδη, 125 Ευρωπαϊκές πόλεις εκ των οποίων 15 πρωτεύουσες έχουν υπογράψει το Σύμφωνο και άλλες 100 έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν σ' αυτό.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι
είναι πλέον καθολικά αποδεκτό ότι η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις που την συνοδεύουν αποτελούν την μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε ποτέ ο άνθρωπος. Μέσα σε λίγες δεκαετίες, το διακύβευμα πια για το σύγχρονο άνθρωπο είναι η ίδια η μελλοντική επιβίωσή του μέσα στο περιβάλλον που έχει διαμορφώσει εξαιτίας της χρήσης των ορυκτών καυσίμων και των εκλυόμενων αερίων του θερμοκηπίου. για το λόγο αυτό η παγκόσμια πρωτοβουλία για την «Ώρα της Γης» και το ωριαίο σβήσιμο του φωτισμού αποτελεί μία συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση που θα επιβεβαιώσει την θέληση της κοινωνίας να συμμετάσχει ενεργά στην κοινή προσπάθεια περιορισμού της καταναλισκόμενης ενέργειας άρα και των αερίων του θερμοκηπίου.
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής αλλά και η άρση των αιτιών που την προκαλούν δεν είναι δυνατό να επιτευχθούν χωρίς την αποδοχή καθενός από εμάς της ατομικής ευθύνης του.

Για τον Δήμο Θήρας δεν γράφουμε «τι σημειώνει στην ανακοίνωσή του…»
επειδή είμαστε θυμωμένοι που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η ανακύκλωση και οι τρικολόρ κάδοι παραμένουν εδώ και ένα 6μηνο παρατεταγμένοι έξω από το κλειστό γυμναστήριο, και το θεωρήσαμε ειρωνικό ο -ίδιος- δήμος να «κόπτεται» για την ώρα της γης την ώρα που η ώρα της ανακύκλωσης στη Σαντορίνη δείχνει μαύρα μεσάνυχτα ….(sorry!!) ….



Με αφορμή το θέμα πάντως και πέρα από τη συγκεκριμένη κίνηση, τείνω να γίνω τουλάχιστο επιφυλακτική (και δεν λέω καχύποπτη!) σε διάφορες «διεθνείς πρωτοβουλίες» και «εκστρατείες κατά των ….» ή σε «εκκλήσεις για την συγκέντρωση υπογραφών για…»
Προσκλήσεις τις οποίες λαμβάνω καθημερινά μέσω του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου και ειλικρινώς εχω φτάσει σε ένα σημείο να σκέπτομαι την αποτελεσματικότητα τους αλλά και τα κίνητρα όσων δημιουργούν αυτές τις πρωτοβουλίες.






ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ 4Χ4