Δευτέρα, Απριλίου 13, 2009

Σταυροφορίες ..συγνώμη παρασύρθηκα απο τα πρόσφατα αναγνώσματά μου... Σταυροδοσίες!!!!


Απ' όσα είδαμε απο το Volcano TV και διαβάσαμε απο το πόρταλ www.neasantorinis.gr
ο... κακός χαμός έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους δύο πρώην Αντιδημάρχους τους κυρίους Αργυρό και Σιγάλα να ... πετάνε και να σηκώνουν το γάντι με την κάθε ευκαιρία, με τις πλέον οξείες αντιπαραθέσεις να σημειώνονται μεταξύ των δύο και του δημάρχου.
Κι αν οι αντιπαραθέσεις και οι πολύωρες συνεδριάσεις είναι ο κανόνας σε ... προεκλογικές περιόδους με την αντιπολίτευση να μην αφήνει να πέσει κάτω ούτε καρφίτσα -των κυβερνώντων σαφώς-, στην περίπτωσή μας τα πράγματα διαφοροποιούνται αρκετά, μιας και η αντιπολίτευση ακολουθεί την πολιτική του "ώριμου φρούτου" που πέφτει κάτω και τσακίζεται κλπ, μιας και την... δουλειά της κάνουν ,και μάλιστα ωραιότατα, τα δύο πρώην μέλη της κυβερνώσας παράταξης(!) τα οποία εδώ και καιρό έχουν επιλέξει μοναχικές πορείες ασκώντας την σκληρότερη αντιπολίτευση που έχουμε δει ever! στο νησί! (λίγο απέχουμε απ' το να ακούσουμε και τα παράπονα της παράταξης του κ. Ζώρζου οτι δεν έχει ... χώρο να κάνει την δουλειά της!)

Αυτό είναι, σε γενικές γραμμές, το πολιτικό σκηνικό στο οποίο εξελίσσεται η επικαιρότητά μας, την ώρα που πληθαίνουν στο νησί όσοι λένε οτι οι επόμενες εκλογές θα είναι περίπλοκες. Όπως και πολλά πράγματα στις σχέσεις μας μεταξύ μας δηλαδή....

Στα της συνεδρίασης τώρα, η διάρκειά της ξεπέρασε τις 7 ώρες με αποτέλεσμα όλοι να μακαρίζουν την απόφαση του προέδρου του Συμβουλίου, ο οποίος, είχε, δεν είχε την ιδέα, δεν ξέρουμε, σημασία πάντως έχει το οτι αποφάσισε να ξεκινήσει η συζήτηση πρωί κι οχι στις 6 το απόγευμα όπως συνέβαινε με τα γνωστά αποτελέσματα. να νυστάζουν δηλαδή οι δημοτικοί σύμβουλοι και να κοιμούνται...
Έτσι λοιπόν η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 4 το απόγευμα. Σαν ενα κανονικό εργάσιμο οκτάωρο δηλαδή.
Σύμφωνα με τα όσα είδαμε, μάθαμε και ακούσαμε, δεν ήταν και λίγες οι φορές που το κλίμα οξύνθηκε επικίνδυνα κυρίως από την κριτική που άσκησαν στην Δημοτική αρχή οι δύο πρώην Αντιδήμαρχοί της, κύριοι Γιάννης Αργυρός και Αντώνης Σιγάλας. Μάλιστα, όπως διαβάσαμε, "τα πράγματα πήραν άσχημο δρόμο όταν ο Δήμαρχος που για αρκετή ώρα δέχονταν τα πυρά των δύο πρώην Αντιδημάρχων είπε ότι περιμένει να μάθει και τον... τρίτο της Δημοτικής κίνησης που έχουν ιδρύσει". Ο κ. Αργυρός πάντως απάντησε οτι τα λόγια αυτά είναι προσβλητικά, για τον ίδιο, τον κ. Σιγάλα καθώς και τον Συνδιασμό τους.
Σε κάθε περίπτωση πάντως το κλίμα ήταν ... λίγο χειρότερο απ’οτι το έχουμε συνηθίσει μιας κι από πολιτικό έχει γίνει ψυχροπολεμικό….

Άλλωστε είναι, όπως το έχουμε γράψει και παλαιότερα, να μην φτάσεις στο σημείο όπου ότι και να πεις, ότι και να μην πεις, φταις.
Γιατί άμα φτάσεις σε αυτό το σημείο, καλά που η θέση είναι εντελώς άβολη και δύσκολη, θέλει και πολύ καιρό να το ξεπεράσεις. Το γεγονός ότι από ‘κει που «είχες και ήσουνα σε φάγανε οι ιδέες».

Κι όπως διαβάζω και σε ένα βιβλίο σχετικό με μια διαδικασία όπου μπουλούκια ευρωπαϊκά και χριστιανικά ξεκινήσανε να απελευθερώσουνε από τους μουσουλμάνους του Ισλάμ τους Αγίους Τόπους (γιατί οι τόποι ήτανε τόσο Άγιοι που έπρεπε να σταματήσουνε να τους πατάνε οι αντίχριστοι, - βέβαια για να είμαστε σοβαροί, πίσω από τόσο μεγάλες ιδέες και εκστρατείες κρύβονται πάντοτε σοβαρότεροι λόγοι) μόνο ένας -στους επτά- στρατηλάτες ήτανε ιδεολόγος και πίστεψε με τα σωστά του ότι με τις ιδέες που κουβάλαγε θα λευτέρωνε την πόλη. Την κάθε πόλη. Προτού καταλάβει πως όλη κείνη η μαρίδα που τον ακολουθούσε ξοπίσω σκοτιζόταν μόνο για το πώς θα τηνε βολέψει από τη μάσα.


Κατα τα άλλα, κατά καιρούς αναρωτιόμαστε γιατί στα δημοτικά συμβούλια , εννοόντας εδω στο νησί μας, δεν συμμετέχουν γυναίκες. πιθανότατα γιατί αυτές που ξέρετε εσείς μοιάζουν με αυτές που ξέρω εγω. νοιάζονται και αγωνιούν για το που θα αφήσουν τα παιδιάκια τους για να πάνε να κάνουν καμιά δουλειά και για το πως θα συντηρήσουν το σπίτι τους και την οικογένειά τους και δυστυχώς δεν έχουν τόσες ώρες διαθέσιμες για μη παραγωγικές ,σε πολλές περιπτώσεις, συζητήσεις. "μα είσαι με τα καλά σου, οι γυναίκες έχουνε ενα σωρό δουλειές, υπάρχει γυναίκα που θα αφήσει τις δουλειές της για να τρέχει να τσακώνεται ή να ακούει τους άλλους να τσακώνονται με τις ώρες -σαν την περίεργη της γειτονιάς- για πράγματα που ούτε στο ελάχιστο την αφορούν;!" ήταν μια απο τις χαρακτηριστικές απαντήσεις που πήρα στην παραπάνω απορία.


Βρήκαμε όμως και μία (τουλάχιστο μία) όμορφη, ομόφωνη και αισιόδοξη απόφαση. Πρόκειται γι αυτήν σχετικά με την ίδρυση στο νησί παραρτήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Γεωλογίας και Γεοπεριβαλλοντικού Τομέα Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε υπέρ της πρότασης που παρουσίασε ο καθηγητής Γεωλογίας κ. Λέκκας ο οποίος ανέφερε ότι με την ίδρυση του Τμήματος η Σαντορίνη θα ωφεληθεί από πολλές πλευρές , ενώ πρότεινε να ιδρυθεί και Μουσείο Γεωλογίας, κάτι αντίστοιχο με αυτό της Μυτιλήνης, το οποίο και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων ξένων και Ελλήνων επισκεπτών.




έχουμε πολλά πολλά δελτία τύπου και ανακοινώσεις με ενδιαφέρον, καθώς και λαογραφικά σχετικά με τα έθιμα της Σαντορίνης,
θα τα βάλουμε σε μια σειρά κι ελπίζουμε με ολοκαίνουργιες αναρτήσεις να είμαστε πάλι παρεούλα αυριο....

επίσης, εχουμε κρατήσει και μπόλικες σημειώσεις απο ενα λίγο παλιότερο δημοτικό συμβούλιο
όπου μονοθεματικά συζητήθηκε ο Τουρισμός. Λοιπόν, απο εκείνο το δημοτικό συμβούλιο βγήκαν λαβράκια και ακούστηκαν -μεταξύ αυτών που έχουμε ακούσει ενα σωρό φορές- και πολύ σημαντικά και φρέσκα στοιχεία σχετικά με τον τουρισμό, που δυστυχώς .. όσοι τα άκουσαν τα άκουσαν απο την τηλεόρασή τους και σαν να ξεχάστηκαν. Αυτά τα θεματάκια θα τα δούμε κάποια στιγμή για να τα επαναφέρουμε και να τα φρεσκάρουμε στη μνήμη όλων,
ενω υπενθυμίζουμε οτι με το ξεκίνημα του διαλόγου ο Δήμαρχος Θήρας είχε ... φτιάξει κλίμα (μας είχε κάνει την καρδιά περιβόλι...) "προλαβαίνοντάς" μας πως τα οικονομικά δεν πάνε και τόσο καλά, το ταμείον ζορίζεται, τώρα που μας κόψανε και το 2% και μας το κάνανε μισό υπάρχει πρόβλημα ρευστότητος και ως εκ τούτου... προσέξτε τι θα πείτε και τι θα ζητήσετε.
γιατί, παρά του μη έχοντος, ως γνωστό, ουκ αν λάβεις....




καλή μεγαλοβδομάδα να έχουμε.