Πέμπτη, Μαρτίου 26, 2009

Για τις θέσεις της σε 3 θέματα που απασχολούν την Σαντορίνη και συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στις 19 Μαρτίου, μας ενημερώνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της ΣΥΝ Κυκλαδικής πρωτοβουλίας.

Η ανακοίνωση αναφέρεται στα τρία θέματα που συζητήθηκαν, το Στέγαστρο του Ακρωτηρίου, τη διακοπή των δρομολογίων της Blue Star Ferries κάθε Τρίτη και Πέμπτη από Σαντορίνη προς Σύρο καθώς και το θέμα του Sea Diamond.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Στη συνεδρίαση του Ν.Σ. στις 19-3-09 οι εκπρόσωποι μας Νίκος Συρμαλένιος και Ηλίας Αθυμαρίτης τοποθετήθηκαν ,μεταξύ άλλων, στα παρακάτω θέματα:

Σχετικά με την κατασκευή του βιοκλιματικού στεγάστρου του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, τόνισαν ότι, σε σχετική ανακοίνωση της Συν-Κυκλαδικής πριν ένα μήνα- η οποία περιέργως θάφτηκε από τα τοπικά ΜΜΕ- υποστηριζόταν ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ως εξιλαστήριο θύμα η πολεοδόμος του Επαρχείου. Επισήμαναν επίσης ότι, το βιοκλιματικό στέγαστρο είναι θύμα του κυκεώνα της γραφειοκρατίας και των αλληλοσυγκρουόμενων νομοθετικών διατάξεων, που οδηγούν τις υπηρεσίες σε τραγέλαφο, ενώ ανέφεραν ότι σε σχετική Ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΝ Άννας Φιλίνη, δεν υπήρξε ακόμα καμία απάντηση. Τέλος ζήτησαν να εκδοθεί και να σταλεί προς τα συναρμόδια υπουργεία, Απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου, με την οποία θα ζητάμε και από την πλευρά μας την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα των δεσμεύσεων του Π.Δ 16/90.

Σχετικά με τη διακοπή των δρομολογίων της Blue Star Ferries κάθε Τρίτη και Πέμπτη από Σαντορίνη προς Σύρο και επίσης για την απαράδεκτη ακτοπλοϊκή κάλυψη της γραμμής των Δυτικών Κυκλάδων από και προς Πειραιά, τόνισαν ότι το υπουργείο προσπαθεί να ροκανίσει το χρόνο και να ξεχαστούμε, αφού σε λίγο μπαίνουμε στον Απρίλιο, με αποτέλεσμα να δρομολογηθούν και πάλι τα ταχύπλοα. Είπαν επίσης ότι με τη δρομολόγηση του “Αίολου” στη θέση του “Χοζοβιώτισα” απαλύνθηκαν προσωρινά τα προβλήματα, όμως δεν πρέπει να ξεχάσουμε την πρόταση μας για τη σύσταση ενός δημόσιου-κοινωνικού φορέα με τη συμμετοχή και της Ν.Α., που θα λύσει το πρόβλημα της σταθερή διασύνδεσης των “άγονων” γραμμών.

Ψήφισαν θετικά στην ανάληψη έρευνας από το Πολυτεχνείο της Κρήτης για τον ποιοτικό και ποσοτικό χαρακτηρισμό των επικίνδυνων και τοξικών ουσιών από το ναυάγιο του Sea Diamond.

Παράλληλα, η παράταξη της ΣΥΝ Κυκλαδικής πρωτοβουλίας αναφέρθηκε και στην λειτουργία των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας που λειτουργούν στις Κυκλάδες,
τονίζοντας τη μεγάλη σημασία του κοινωνικού έργου που έχει παραχθεί, ενώ συμφώνησαν με την αποστολή Ψηφίσματος προς το υπουργείο Υγείας, με το οποίο θα απαιτείται η ανάγκη σταθερής χρηματοδότησης αυτών των δομών. Διερωτήθηκαν επίσης γιατί σταμάτησε η χρηματοδότηση τους, αφού το υπουργείο είχε δεσμευτεί για την κάλυψη των κονδυλίων από τον τακτικό προϋπολογισμό