Δευτέρα, Αυγούστου 18, 2008

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"
αυτός είναι ο τίτλος της αποψινής συναυλίας που μας παρουσιάζει το Μέγαρο Γκύζη.

Η Λουίζα Σοφιανοπούλου επιλέγει αγαπημένα τραγούδια που εκφράζουν τον έρωτα στις πιο δημοφιλείς και τραγουδισμένες γλώσσες του κόσμου. Θα τραγουδήσει στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά, τραγούδια για τον έρωτα σύγχρονα και παλαιότερα, από διάφορα μουσικά στυλ, που κοινό σημείο έχουν όσα φέρνει μαζί του ο έρωτας - χαρά, ενθουσιασμό, θαυμασμό, ελπίδα, ευγνωμοσύνη, αλλά και πόνο, θλίψη, απογοήτευση, τρέλα ...

Ανάμεσα στα τραγούδια που θα ακουστούν είναι: “πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι” του Μάνου Χατζιδάκι, “ερωτικό” του Νίκου Ξυδάκη, “όλα μπερδεύονται γλυκά” της Μελίνας Τανάγρη, “χίλιες σιωπές” του Νίκου Ζούδιαρη, “natural woman” της Carole King, “nothing compares to you” του Prince, “je suis malade” του Serge Lama, “ne me quittes pas” του Jacques Brel, “canzone del mal di luna” του Nicola Piovani, “amara me” του Nino Rota, “pajaros perdidos” του Astor Piazzolla, “un ano de amor” και “piensa en mi” της Luz Casal.

Μαζί της στο πιάνο ο Ισαάκ Τεπελένης, στην κιθάρα ο Irwan Easty (Ίργουαν Ήστυ) και στο φλάουτο ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.




μαυρα τα μαντάτα για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.. στην εποχή της ταχύτητας και της μαζικής κουλτούρας ..

Όλο και λιγότεροι επισκέπτονται τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το τετράμηνο Ιανουάριος-Απρίλιος 2008,πτώση κατά 43,5% εμφανίζουν τα μουσεία και κατά 41,1% οι αρχαιολογικοί χώροι στη διάρκεια αυτού του τετραμήνου, σε αντιστοιχία με εκείνο του 2007.

Οι εισπράξεις παρουσιάζουν πτώση κατά 20,6% όσον αφορά τα μουσεία και κατά 10,2% για τους αρχαιολογικούς χώρους.

Ειδικά για τον μήνα Απρίλιο και παρ' ότι έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος, σημειώνεται πτώση 34,2% των επισκεπτών στα μουσεία και 42,7% στους αρχαιολογικούς χώρους.

Τη μεγαλύτερη μείωση επισκεπτών (78,5%) παρουσιάζει το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και ακολουθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών (64,4%), το Παλάτι των Ιπποτών της Ρόδου (62%), σημειώνεται όμως ότι είχε κλείσει ένα διάστημα λόγω της πτώσης τμήματος της κεντρικής πύλης) και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (47,1%).

Όσον αφορά στους αρχαιολογικούς χώρους, την «πρωτιά» κατέχουν οι Δελφοί (61,2%) και ακολουθούν η Κνωσός (59%), το Σούνιο (56%), η Φαιστός (50,3%), η Αρχαία Κόρινθος (49,5%), η Επίδαυρος (46,9%), η Αρχαία Ολυμπία (38,1%) και ο Μυστράς (35,4%), ενώ ακόμη και η Ακρόπολη εμφανίζει πτώση κατά 22,9%.