Τετάρτη, Αυγούστου 20, 2008






Καταπληκτική(οι) και με τον περισσότερο κόσμο!
Φυσικά αναφερόμαστε στην χθεσινοβραδινή συναυλία της Έλενας Παπαρίζου ,και του Μάνου Πυροβολάκη, στη Σαντορίνη που συγκέντρωσε περισσότερα από 5.000 άτομα στο χώρο της Santo Wines. Η συναυλία ευχαρίστησε το κοινό της και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για τους ερμηνευτές.




Μια ακόμη συναυλία φιλοξενεί απόψε το Μέγαρο Γκύζη
Και μας καλεί να παρακολουθήσουμε το ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ "+KINISIS"
ένα από τα σπουδαιότερα Σύνολα Μουσικής Δωματίου, δημιουργήθηκε το 1998 υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς που έχουν διακριθεί τόσο ως σολίστ όσο και στο χώρο της μουσικής δωματίου. Στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται έργα κλασικών συνθετών αλλά και νεότερων Ελλήνων συνθετών του 21 αιώνα. Ώρα έναρξης στις 21.00. Είσοδος ελεύθερη.


Να πούμε και για την επόμενη,
Η επόμενη συναυλία του Μεγάρου θα γίνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/8/2008 όπου έχουμε μουσική JAZZ. Ο Αντώνης Λαδόπουλος και το κουαρτέτο του παρουσιάζουν την συναυλία
«Little Flowers" ... of jazz!»

ANTONIS LADOPOULOS JAZZ QUARTET
"Little Flowers" ... of jazz

Ο Αντώνης Λαδόπουλος και το κουαρτέτο του θα δώσουν μία ξεχωριστή συναυλία jazz στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2008 στη Σαντορίνη. Θα παίξουν συνθέσεις του Αντώνη Λαδόπουλου αλλά και γνωστά jazz standards.




οι κάτοικοι των μικρών νησιών βλέπουν τα πλοία να περνούν. απο μακριά... Σε «ναυάγιο» οδηγούνται οι διαγωνισμοί για την κάλυψη των λεγόμενων «άγονων γραμμών», την ερχόμενη δρομολογιακή περίοδο, που ξεκινάει από 1η Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους διαγωνισμούς που έγιναν είτε δεν υπήρξε προσέλευση εταιριών, θέτοντας, εμμέσως, ζήτημα αύξησης των προσφερόμενων τιμημάτων είτε, σε κάποιες περιπτώσεις, υπήρξαν ελλείψεις στα δικαιολογητικά.
Οι υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζουν ήδη την επανάληψη των διαγωνισμών διότι δεν υπάρχει από ότι φαίνεται η κατάλληλη συμμετοχή από την πλευρά των εταιριών να πάρουν μέρος για τα συγκεκριμένα δρομολόγια.






Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του Λιμενικού Ταμείου θα πραγματοποήσουν αυριο Πέμπτη τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους, για την μέχρι σήμερα αδιαφορία της Κυβέρνησης και του εφοπλιστή, σχετικά με την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond».
Όπως τονίζουν, «πέρασαν 17 μήνες και ουδείς από τους υπεύθυνους έχει αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, αλλά και ουδείς επίσημος φορέας Κυβέρνηση – Υπουργείο-Λιμενικό Ταμείο, έχει ενημερώσει υπεύθυνα το λαό της Σαντορίνης, για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις.


Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής :

Η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της, για την μέχρι σήμερα αδιαφορία της Κυβέρνησης και του εφοπλιστή, σχετικά με την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND.
Πέρασαν 17 μήνες και ουδείς από τους υπεύθυνους έχει αναλάβει το μερίδιο ευθύνης
που του αναλογεί αλλά και ουδείς επίσημος φορέας Κυβέρνηση – Υπουργείο-Λιμενικό Ταμείο, έχει ενημερώσει υπεύθυνα το Θηραϊκό λαό, για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις.
Πιστεύουν άραγε ακόμη ότι, το κουφάρι του ναυαγίου θα ξεχαστεί στα νερά της καλντέρας και οι κάτοικοι της Σαντορίνης θα εγκαταλείψουν τον αγώνα τους;
Είναι γελασμένοι.
Με την κινητοποίηση – διαμαρτυρία της Πέμπτης 21 Αυγούστου καλούμε τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες που απολαμβάνουν τα καταγάλανα νερά και τις ομορφιές του μοναδικού σε κάλλος νησιού, της Σαντορίνης να παραρευθούν στο χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, πρώην Κοινότητας Φηρών, για να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας, ώστε να ακούσουν επιτέλους οι υπεύθυνοι.
Η μέχρι σήμερα αδιαφορία των κρατικών φορέων, απειλεί το νησί μας με σοβαρή οικολογική καταστροφή όσο και αν θέλουν κάποιοι να το διαψεύδουν.

Καλούμε λοιπόν όλους εσάς την Πέμπτη 21 Αυγούστου και ώρα 10.00πμ στο χώρο του Λιμενικού Ταμείου, πρώην Κοινότητας Φηρών, δίπλα στο Τελεφερίκ, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Φτάνει πια, δεν πάει άλλο.
Οι διακοπές του καλοκαιριού τελειώνουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Άμεση και συνεχή ενημέρωση για τις κινήσεις των αρμοδίων –υπευθύνων σχετικά με την επιχείρηση της ανέλκυσης του SEA DIAMOND.

• Άμεση αξιολόγηση των προσφορών του δημόσιου διαγωνισμού, στον οποίο εταιρίες παγκόσμιου κύρους, δηλώνουν ότι η ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου είναι εφικτή.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Η ανέλκυση του SEA DIAMOND είναι πλέον υπόθεση δική μας.


Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών