Τετάρτη, Ιουνίου 25, 2008

  • Ανακοίνωση – κάλεσμα εξέδωσε η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ SEA DIAMOND ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΝΤΕΡΑ,
    σύμφωνα με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της και καλεί όλους τους πολίτες ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 & ΩΡΑ 11.30 Π.Μ.ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΥ να συμμετάσχουν στην κατασκευή πανό με το σύνθημα
    «ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ SEA DIAMOND ΘΑ ΒΓΕΙ! ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!» το οποίο στην συνέχεια θα αναρτηθεί στην Καλντέρα.

  • Το κείμενο – κάλεσμα με ημερομηνία 23.6.2008 εχει ως εξής :

  • ΕΠΕΙΔΗ ο χρόνος για την ανέλκυση του ναυαγισμένου SEA DIAMOND από τα νερά της καλντέρας κυλάει σε βάρος μας, απειλώντας με μια πρωτόγνωρη καταστροφή τη θάλασσά μας, τις ζωές μας, αλλά και τη φήμη του μοναδικού φυσικού κάλλους του νησιού μας,
  • ΕΠΕΙΔΗ η Πολιτεία μέχρι σήμερα αντί για δραστικές ενέργειες απομάκρυνσης του ναυαγίου, εξαντλείται σε υποσχέσεις,
    ΕΠΕΙΔΗ η ανέλκυση, όπως επίσημα ανακοινώθηκε, είναι εφικτή,
    ΕΠΕΙΔΗ εταιρείες, παγκοσμίου φήμης και τεχνογνωσίας, ενδιαφέρθηκαν να αναλάβουν το έργο της Ανέλκυσης,
    ΕΠΕΙΔΗ οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς καθυστερούν επικίνδυνα, αφήνοντας διάχυτες υποψίες στους πολίτες για παρασκηνιακές ενέργειες και συνεννοήσεις,
    ΕΠΕΙΔΗ δεν ανεχόμαστε να μας εμπαίζει κανείς,

    ΕΜΕΙΣ, οι ΠΟΛΙΤΕΣ, που πήραμε την πρωτοβουλία να διεκδικήσουμε, με κάθε τρόπο, από την Πολιτεία την ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ του επικίνδυνου αυτού σκουπιδιού από το νησί μας,

  • ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ
    ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 & ΩΡΑ 11.30 Π.Μ.
    ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΥ
    ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΟ-ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

    ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ
    «ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ SEA DIAMOND ΘΑ ΒΓΕΙ! ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!»



  • ►ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα!
  • ►ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ μέχρι τέλος ΙΟΥΛΙΟΥ 2008 να αξιολογήσουν ποια εταιρεία θα αναλάβει το ΕΝΙΑΙΟ ΕΡΓΟ της ΑΝΕΛΚΥΣΗΣ του SEΑ DIAMOND


    ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ
    ότι θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με δυναμικότερες κινητοποιήσεις μέσα στον ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2008


  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ΤΟ ΠΑΝΟ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΝΤΕΡΑ





  • Νέα καθυστέρηση για τις εργασίες αποκατάστασης του στεγάστρου του Ακρωτηρίου
    Αναβλήθηκε χθές η συζήτηση του θέματος από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, κάτι που προκάλεσε ,νέες, απορίες και ερωτήματα.
    Κατά τα άλλα, κοντεύει να κλείσει χρόνος και άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες του ΥΠΠΟ να αναλάβει την δικαιοδοσία του έργου από την Αρχαιολογική Εταιρία. Θέμα ημερών η ανάληψη δηλώνουν πάντως διευθυντές υπηρεσιών του ΥΠΠΟ.
    Σε ότι δε αφορά την μελέτη αποκατάστασης, η Πολεοδομία Σαντορίνης έχει εδώ και καιρό κάνει αναβίβαση της υπόθεσης στο ΥΠΕΧΩΔΕ, στην Αθήνα με το αιτιολογικό ότι είναι αναρμόδια να την εξετάσει.


  • Ανήσυχοι οι εργαζόμενοι στις ανασκαφές για τη στασιμότητα της κατάστασης στο Ακρωτήρι. Για ένα φιλόδοξο και πρωτοποριακό στη σύλληψή του βιοκλιματικό στέγαστρο σε έναν αρχαιολογικό χώρο παγκόσμιας ακτινοβολίας που ελκύει κόσμο απ’ όλα τα μέρη της γης. Τελικώς τις πταίει;

    Την ίδια ώρα οι καθυστερήσεις στην εξέταση της υπόθεσης του Ακρωτηρίου από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προκαλούν νέα ανησυχία. Η αναβολή της συζήτησης του θέματος στη σημερινή συνεδρίαση όπως αναμενόταν, προκαλεί εύλογες απορίες και ερωτήματα.

    Ωστόσο, το υπουργείο Πολιτισμού διαβεβαιώνει πως η υπόθεση της αποκατάστασης του στεγάστρου του Ακρωτηρίου Σαντορίνης, βρίσκεται στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων για τη μεταφορά του έργου από τη δικαιοδοσία της Αρχαιολογικής Εταιρείας (υπεύθυνη για την υλοποίησή του), στο ΥΠΠΟ.

    «Είναι ζήτημα ημερών» υποστηρίζουν υψηλόβαθμα στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, γεγονός που επιβεβαιώνει και η αρμόδια υπηρεσία, η Διεύθυνση Μελετών Μουσείων, διά του προϊσταμένου της, Νίκου Λιβιεράτου.«Τα προβλήματα θα τελειώσουν», λέει δηλώνοντας «αισιόδοξος», τονίζοντας πως δεν κρύβεται κάτι στην αναβολή της εξέτασης της υπόθεσης από το ΚΑΣ: «Το ΥΠΠΟ ερευνά τις διαδικασίες για τη μεταφορά του έργου. Δεν είναι εύκολη υπόθεση, διότι εμπλέκεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το έργο όπως είναι γνωστό χρηματοδοτούνταν από την Κοινότητα. Σε 15-20 ημέρες το θέμα θα λήξει».

    Στη Σαντορίνη πάντως υπάρχει ανησυχία, ειδικά στους εργαζόμενους στην ανασκαφή. Δεν είναι μόνο ότι οι καθυστερήσεις διαδέχονται η μια την άλλη αλλά και ότι η Πολεοδομία Σαντορίνης έκανε αναβίβαση της υπόθεσης στο ΥΠΕΧΩΔΕ, στην Αθήνα.

    Υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού παραδέχονται πως πράγματι συνέβη αυτό, αλλά όπως εξηγούν η Πολεοδομία πριν προχωρήσει θέλει έγκριση από δημόσια υπηρεσία. «Έπρεπε να προηγηθεί έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου», διαβεβαιώνουν από το ΥΠΠΟ.

  • Άλλες πληροφορίες πάντως ερμηνεύουν τη νέα καθυστέρηση διαφορετικά: «Δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος της μελέτης».

    Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη πως στη μελέτη αποκατάστασης που κατέθεσε ο βρετανικός οίκος «Ove arup», ο οποίος έχει αναλάβει το έργο, υπάρχουν βασικές τροποποιήσεις. Όχι ως προς τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του Νίκου Φιντικάκη, αλλά στο στατικό μέρος.

    Το υπουργείο Πολιτισμού δεν απαντά σε τέτοια ερωτήματα, σημειώνει πάντως πως μετά την έγκριση του ΚΑΣ και της πολεοδομίας Σαντορίνης: «θα αρχίσει από τον Σεπτέμβριο το έργο αποκατάστασης με τη νέα μελέτη».
    Πηγή www.kykladesnews.gr



  • 09.00 – 13.30 το νέο ωράριο του γραφείου ΣΕΠ για την ενημέρωση των μαθητών και την παροχή πληροφοριών για την συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Αναμενόμενα τα αποτελέσματα των βαθμολογιών που εκδόθηκαν χθες σύμφωνα με την υπεύθυνη του γραφείου κ. Φραγκάκου.


  • Κλειστά για νυχτερινές πτήσεις παραμένουν 14 ελικοδρόμια
    Τριτοκοσμική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα ελικοδρόμια στις Κυκλάδες, με τους χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας σε έκτακτες περιπτώσεις να παίρνουν το ρίσκο και να προσεγγίζουν, υπό αντίξοες συνθήκες, ελικοδρόμια νησιών για να σώσουν άρρωστους κατοίκους οι οποίοι χρειάζονται άμεση μεταφορά σε νοσοκομεία μεγάλων πόλεων και τις οικογένειες των ασθενών να καρδιοχτυπούν περιμένοντας το… σωτήρα από αέρος! Την τελευταία στιγμή κλιμάκια εμπειρογνωμόνων των αρμόδιων υπουργείων επισκέπτονται ελικοδρόμια στο Αιγαίο για να διαπιστώσουν από κοντά τα προβλήματα και να «σώσουν» την κατάσταση!