Δευτέρα, Ιουνίου 23, 2008

  • Στους 30 βαθμούς Κελσίου θα φθάσει σήμερα ο υδράργυρος ενώ το βοριαδάκι θα διατηρηθεί καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, από την Τρίτη το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΔ στα 4-5 μποφόρ.

  • Μπόλικες οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε και
    Ένα από τα πιο γνωστά παραμύθια, την «ωραία κοιμωμένη», είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί φίλοι του θεάτρου την Κυριακή 22/6 στις 12:00 στο Μεγαλοχώρι. Την παράσταση παρουσίασε το θεατρικό εργαστήρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου «Το Μετόχι», στην αίθουσα του Συλλόγου


  • Πλούσιο πρόγραμμα παραδοσιακών χορών, καθώς και ένα θεατρικό δρώμενο, την αναπαράσταση ενός παραδοσιακού αρραβώνα, παρουσίασαν την Κυριακή 22 Ιουνίου οι 85 μαθητές του τμήματος παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας. Η εκδήλωση έγινε στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Εμπορείο, στις 19:00, με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου.



  • Μουσικοχορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Σαντορίνης «Οι Ακρίτες», του Συλλόγου Ποντίων Επταμήλων Σερρών «Οι Ακρίτες», τα χορευτικά σχήματα της Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ. και το διεθνές χορευτικό σχήμα «Κατερίνα Δαρζέντα» της Σταματίνας Ξιάρχου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 21/6 στην πλατεία των Φηρών. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η αδελφοποίηση των δύο Συλλόγων Ποντίων που αναφέρθηκαν παραπάνω.
    Στις 19 του μήνα τα χορευτικά είχαν χορέψει στην πλατεία του Εμπορείου




    Το Μέγαρο Γκύζη συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής
    Μία βραδιά γεμάτη ευχάριστες μουσικές εκπλήξεις και πλούσιο ρεπερτόριο από την αμερικάνικη 20μελή χορωδία θηλέων Greenwich Academy Madrigal Singers, παρουσίασε την Παρασκευή 20 Ιουνίου, το Μέγαρο Γκύζη.
    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής, όπως έχει ανακηρυχθεί η 21η Ιουνίου και γιορτάστηκε το τριήμερο 19-21 Ιουνίου με μουσικές εκδηλώσεις δωρεάν για το κοινό σε μεγάλους ευρωπαϊκούς δήμους. Η βραδιά ξεκίνησε στις 20:30 στον Καθολικό Ναό Αγίου Ιωάννη στα Φηρά και διεξήχθει σε δύο μέρη: στο πρώτο, η χορωδία τραγούδησε θρησκευτική κλασική μουσική, συνοδεία αρμονίου και a capella υπό τη διεύθυνση της Beth Raaen, ενώ το δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκε στις 21:30 στην Αίθουσα Συναυλιών του Μεγάρου Γκύζη περιλάμβανε σύγχρονο ρεπερτόριο ψυχαγωγικού χαρακτήρα, κλασικά χορωδιακά κομμάτια με έμφαση στα αναγεννησιακά Μαδριγάλια, εκκλησιαστική μουσική όλων των περιόδων καθώς και σύγχρονες μπαλάντες και τραγούδια.





  • Και δεν ξεχνιόμαστε,
    Απόψε στην κεντρική πλατεία του Μεγαλοχωρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου «Το Μετόχι» θα αναβιώσει το παλιό έθιμο του «Κλήδονα», εν όψει του εορτασμού της γέννησης του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στις 24 Ιουνίου, ενώ θα ακολουθήσει Σαντορινιό γλέντι με κεράσματα, άφθονο κρασί, ζωντανή μουσική και πολύ χορό. Η εκδήλωση πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά ενώ συγκεντρώνει χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερους ντόπιους αλλά και επισκέπτες.

  • Άμα είναι να πάτε σινεμά κανονίστε το, οι ταινίες πάντως που προβάλλονται αυτές τις μέρες είναι ολοκαίνουργιες και πολύ – πολύ δημοφιλείς.
    Το Villagio στο Καμάρι θα προβάλλει έως και την Πέμπτη 26.6 την κωμωδία δράσης "Get Smart", στις 20:30 και στις 22:40,
    ενώ το Cine Kamari προβάλει το "American Gangster" εως και την Τρίτη 24.6 και την κωμωδία "King of California" Τετάρτη 25/6 - Παρασκευή 27/6.
    Ώρα προβολών: 21:30