Παρασκευή, Μαΐου 16, 2008

Θερμοκρασία στους 21 βαθμούς Κελσίου, ηλιοφάνεια και άνεμοι Νότιοι στα 4 μποφόρ οι καιρικές συνθήκες σήμερα στη Σαντορίνη. Ανάλογες καιρικές συνθήκες αναμένονται για αύριο ενώ η υγρασία θα φθάσει στο 100% το πρωινό του Σαββάτου σύμφωνα με τις προβλέψεις από το meteo.gr.


Επιβεβαιώνονται φόβοι και φήμες για την μαζική αποχώρηση γιατρών από το Κ.Υ. Θήρας καθώς και οι σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού. Συγκεκριμένα από το Κ.Υ. αποχωρούν 7 γιατροί ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό και οι οδηγοί μένουν ακριβώς οι μισοί απ’ όσους θα έπρεπε να καλύπτουν τις θέσεις.

Μένουν και παραμένουν τα προβλήματα στην λειτουργία του Κ.Υ. Θήρας με την ανακοίνωση για την ταυτόχρονη αποχώρηση 7 αγροτικών γιατρών και τις ελλείψεις
-στο μισό σχεδόν- του νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Το πρόβλημα αφορά ολόκληρη τη χώρα δηλώνει η βουλευτής Κυκλάδων Άρια Μανούσου λέγοντας ότι έχει ζητήσει από το Υπουργείο την παράταση της «υπηρεσίας υπαίθρου» των αγροτικών γιατρών από τους εννέα στους δώδεκα μήνες.


«Αν δεν δοθεί άμεση λύση, θα προσανατολιστούμε σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις» δηλώνει για το θέμα της μαζικής αποχώρησης των αγροτικών γιατρών απο το Κ.Υ. Σαντορίνης η πρόεδρος του συλλόγου στήριξης Λίτσα Πετίνη,
ενώ ο αντιδήμαρχος Αντώνης Σιγάλας κάνει λόγο για ισχυρές πιέσεις που ασκούνται για την άμεση επίλυση του προβλήματος τονίζοντας ότι το πρώτο που ρωτούν οι επισκέπτες του νησιού είναι το παρεχόμενο επίπεδο των υπηρεσιών υγείας.