Δευτέρα, Μαΐου 12, 2008

  • Για την επίσκεψη της Ομάδας Αιγαίου στην Σίκινο μας ενημέρωσε με δελτίο Τύπου η Κοινότητα της Σικίνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση :
  • Την Πέμπτη 8/5/2008 κατέπλευσε στη Σίκινο η ομάδα Αιγαίου με 14 ταχύπλοα σκάφη και το ασθενοφόρο σκάφος «ΜΗΝΑΣ».
    Την ομάδα 65 ατόμων αποτελούσαν κυρίως γιατροί σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, ( Παθολογίας-Καρδιολογίας-Ορθοπεδικής-Νευρολογίας Ψυχιατρικής- Δερματολογίας-Πλαστικής Χειρουργικής-Αγγειοχειρουργικής-Γυναικολογίας-ΩΡΛ-Παθολογικής Ανατομικής-Ογκολογίας και Μικροβιολογίας) καθώς και βοηθητικό προσωπικό με πλήρη ιατρικό & τεχνολογικό εξοπλισμό.
    Παράλληλα με τις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που προσέφερε στους κατοίκους του νησιού η ομάδα Αιγαίου, εγκαινίασε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο 5Χ5 και μια παιδική χαρά προσφορά της ομάδας στους νέους και τα παιδιά της Σικίνου.
    Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την ομάδα Αιγαίου αλλά και το νησί μας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κος Ε. Μεϊμαράκης, ο βουλευτής Κυκλάδων Ι. Βρούτσης ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηλ. Μάϊνας και ο Κώστας Ρήγας διεθνής διαιτητής Μπάσκετ και Δ/της διαιτησίας της Eurolinga. Χαιρετισμό έστειλε ο περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου κ. Χ.Κόκκινος.
    Η εκδήλωση ξέφυγε από τις καθιερωμένες τυπικότητες και αποτέλεσε αφορμή επικοινωνίας ανάμεσα στις αρχές και τον κόσμο που χάρηκε την εκδήλωση.
    Οι ομιλίες του προέδρου της κοινότητας Σικίνου κ. Ι. Συρίγου του προέδρου της ομάδας Αιγαίου κ. Α.Μπιλίρη, του Βουλευτή κ. Ι.Βρούτση, καθώς και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Ε.Μεϊμαράκη μετέφεραν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον των μικρών νησιών που με εθελοντικές προσπάθειες σαν αυτή της ομάδας Αιγαίου μας βγάζουν από την απομόνωση.
    Καθολική ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων στα εγκαίνια αλλά και στο κάλεσμα των γιατρών.