Παρασκευή, Απριλίου 18, 2008

  • Θερμοκρασία στους 15 βαθμούς κελσίου αυτήν την ώρα έξω από το στούντιο του «Σαντορίνη 106.4» άνεμοι Ν- ΝΔ στα 4-4 μποφόρ.
    Ανάλογε καιρικές συνθήκες αναμένονται για αύριο ενώ η καλοκαιρία αναμένεται να επιστρέψει από τις αρχές της ερχόμενης (μεγάλης) εβδομάδας.

  • Πληρότητα από 70-90% παρουσιάζουν εφέτος το Πάσχα τα ξενοδοχεία των Κυκλάδων, με την μεγαλύτερη ζήτηση να υπάρχει για την Μύκονο ενώ ακολουθούν Σύρος και Σαντορίνη.
    Τα πακέτα ξεκινούν (για τέσσερις μέρες) από 145 ευρώ το άτομο ενώ παραπάνω από το 50% των κρατήσεων είναι από έλληνες. Κι όλ αυτά παρά τις γενναίες -και φέτος- αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισητηρίων που -παρεμπιπτόντως- κυμαίνονται από 8-22%. Και που είστε ακόμα γιατί αναμένονται και οι καλοκαιρινές. Αυξήσεις…


  • Άντε πάλι τα ίδια και.. καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει τα παράπονα ακροατών από την Περίσα για την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου. Πρόσφατα μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, έγινε ένα ακόμη ατύχημα στην στροφή του Περιβόλου.
    Για να δούμε ….



  • Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων ανακοίνωσε το Μέγαρο Γκύζη.
    Από την ανακοίνωση που λάβαμε :



  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΓΑΡΟΥ ΓΚΥΖΗ 2008
    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 1 – 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008
    Ε Ι Σ Ο Δ Ο Σ Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Η
    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/8/2008, 9μμ: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
    "ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ"
    Την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2008, στις 9 το βράδυ, ξεκινά το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2008 με τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής πέντε σύγχρονων καλλιτεχνών, που καταθέτουν την εικαστική τους ματιά συμμετέχοντας με ζωγραφικά έργα, ελαιογραφίες και ακουαρέλλες.
    ΧΡΥΣΑ ΑΡΩΝΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΦΙΔΑ ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΕΖΕΝΙΑ

  • Διάρκεια έκθεσης: 1η – 31η Αυγούστου 2008

  • ΤΡΙΤΗ 5/8/2008, 9μμ: TRIO HELLENIQUE
    ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΙΝΕΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟ “TRIO HELLENIQUE”
    Το "Trio Hellenique", το διακεκριμένο μουσικό τρίο με τις ελληνικές ρίζες, αποτυπώνει τον αέρα της γαλλικής μουσικής κουλτούρας και την ερμηνευτική του φινέτσα στο ρεσιτάλ μουσικής δωματίου της 5ης Αυγούστου 2008, που θα δοθεί στις 9 το βράδυ στην Αίθουσα Συναυλιών του Μεγάρου Γκύζη, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2008 στα Φηρά Σαντορίνης. Η πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου, η βιολονίστα Αλίς Ερτέ και η βιολοντσελίστα Μαριάννα Νομίδου ερμηνεύουν έργα Schubert, Mendelssohn, Arensky.
    “Trio Hellenique” Αλεξάνδρα Νομίδου, πιάνο Alice Erté, βιολί Μαριάννα Νομίδου, βιολοντσέλο


  • ΣΑΒΒΑΤΟ 9/8/2008, 9μμ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
    "ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ"
    Ρεσιτάλ αυτοσχεδιασμού στο πιάνο από τον Γιώργο Ψυχογιό
    Το Σάββατο 9 Αυγούστου 2008, στις 9 το βράδυ, οι φίλοι της μουσικής θα παρακολουθήσουν στο “Μέγαρο Γκύζη” ρεσιτάλ αυτοσχεδιασμού στο πιάνο από τον Γιώργο Ψυχογιό, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2008.
    ... από την κλασική μουσική ως την jazz ...
    Ο συνθέτης - αυτοσχεδιαστής Γιώργος Ψυχογιός, ένας από τους κορυφαίους πιανίστες (και ακορντεονίστες), με εντυπωσιακή δεξιοτεχνία και φαντασμαγορική ικανότητα αυτοσχεδιασμού, θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο όσο και μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου εντελώς αυτοσχεδιαστικό. Γιατί κάθε ρεσιτάλ αυτοσχεδιασμού του πιανίστα-συνθέτη Γιώργου Ψυχογιού είναι μοναδικό και δεν μπορεί να επαναληφθεί. Και αυτό γιατί στα ρεσιτάλ του Γ.Ψ. ο μόνος δρόμος που τον οδηγεί είναι ο δρόμος της καρδιάς, του μυαλού και της ψυχής, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από το ιδιαίτερο και εκρηκτικό ταμπεραμέντο του νέου πιανίστα.
    Ας αφήσουμε λοιπόν την καρδιά και το μυαλό μας ανοιχτά και ας ακολουθήσουμε τον Γιώργο Ψυχογιό στο ταξίδι που μας προτείνει. Ποιός ξέρει; Μπορεί να μας οδηγήσει σε μονοπάτια εξερεύνησης και ψυχικής ανάτασης, που τόσο τα έχουμε ανάγκη στους φρενήρεις ρυθμούς της σύγχρονης ζωής μας.


  • ΔΕΥΤΕΡΑ 11/8/2008, 8:30μμ: ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ "Κέντρο Βάρους"
    “Η2Ο: 7 σταγόνες φτάνουν!”
    Ένα έργο επιστημονικής φαντασίας για παιδιά από 8 έως 88 ετών! Μία παράσταση κουκλοθεάτρου βασισμένη στο βιβλίο του Alain Grousset ”Le fourmit vert” ("Το πράσινο μυρμήγκι").

    Το Κουκλοθέατρο “Κέντρο Βάρους” δημιουργήθηκε από την Κλειώ Κιούλπαλη και την Ανθίππη Πετράκη. Η νέα αυτή παράσταση της ομάδας θα παίζεται από το Νοέμβριο του 2008 στο θέατρο “Αλκμήνη” στην Αθήνα.
    Οι συντελεστές:
    Σκηνοθεσία, κούκλες-σκηνικά, παίζουν: Κλειώ Κιούλπαλη, Ανθίππη Πετράκη
    Μουσική: Η μουσική της παράστασης είναι κολλάζ από συνθέσεις των Jean Jacques Lemetre, Spearhead, MC 900, Mano Negra κ.α.
    Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
    Ήχος: Γιάννης Χαραλαμπίδης
    Διάρκεια παράστασης: 60΄
    Καλώς ορίσατε στο χώρο του παραμυθιού και του ονείρου, στο κουκλοθέατρο!
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 13/8/2008, 9μμ: ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ
    “ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ” ... και όχι μόνο
    Η Νατάσσα Μποφίλιου παρουσιάζει, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2008, μια νέα πρόταση μουσικής παράστασης με αφορμή τη νέα της δισκογραφική δουλειά, που κυκλοφόρησε φέτος με τίτλο “Μέχρι το τέλος”, ένα μουσικό ταξίδι με σταθμούς στο σύγχρονο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.
    Νατάσσα Μποφίλιου, τραγούδι Θέμης Καραμουρατίδης, πιάνο – ενορχήστρωση Άρης Ζέρβας, τσέλο Γρηγόρης Ντάνης, κιθάρα Φοίβος Κουντουράκης, τύμπανα


    Τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Διονύση Σαββόπουλου, Αφροδίτης Μάνου, Σταμάτη Κραουνάκη, Χαρούλας Αλεξίου, Λένα Πλάτωνος, Δήμητρας Γαλάνη, τραγούδια από τους δίσκους της “Εκατό μικρές ανάσες” και “Εν Λευκώ”, αλλά και ξένα τραγούδια από τον Astor Piazzola έως τον Nick Cave και την Amy Winehouse, συνθέτουν ένα νεανικό πρόγραμμα που επιμελούνται καλλιτεχνικά δυο νέοι δημιουργοί, ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης και ο στιχουργός Γεράσιμος Ευαγγελάτος.
    Η Νατάσσα Μποφίλιου καταθέτει το προσωπικό μουσικό της αποτύπωμα με τραγούδια που με αμεσότητα, επικοινωνιακή δύναμη και αλήθεια, περιγράφουν το βλέμμα των νέων ανθρώπων σ’ ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 18/8/2008, 9μμ: ΛΟΥΪΖΑ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
    "Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"
    Λουϊζα Σοφιανοπούλου, φωνή ................................., πιάνο Irwan Easty, κιθάρα Δημήτρης Παπαδόπουλος, φλάουτο
    Η Λουίζα Σοφιανοπούλου επιλέγει αγαπημένα τραγούδια που εκφράζουν τον έρωτα στις πιο δημοφιλείς και τραγουδισμένες γλώσσες του κόσμου. Θα τραγουδήσει στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλέζικα, τραγούδια για τον έρωτα σύγχρονα και παλαιότερα, από διάφορα μουσικά στυλ, που κοινό σημείο έχουν όσα φέρνει μαζί του ο έρωτας - χαρά, ενθουσιασμό, θαυμασμό, ελπίδα, ευγνωμοσύνη, αλλά και πόνο, θλίψη, απογοήτευση, τρέλα ...


    Ανάμεσα σ' εκείνα που θα ακουστούν είναι: “πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι” του Μάνου Χατζιδάκι, “ερωτικό” του Νίκου Ξυδάκη, “όλα μπερδεύονται γλυκά” της Μελίνας Τανάγρη, “χίλιες σιωπές” του Νίκου Ζούδιαρη, “natural woman” της Carole King, “nothing compares to you” του Prince, “je suis malade” του Serge Lama, “ne me quittes pas” του Jacques Brel, “canzone del mal di luna” του Nicola Piovani, “amara me” του Nino Rota, “pajaros perdidos” του Astor Piazzolla, “un ano de amor” και “piensa en mi” της Luz Casal.
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/8/2008, 9μμ: ANTONIS LADOPOULOS JAZZ QUARTET
    "LITTLE FLOWERS" … OF JAZZ
    Ο Αντώνης Λαδόπουλος και το κουαρτέτο του θα δώσουν μία ξεχωριστή συναυλία jazz στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2008 στη Σαντορίνη. Θα παίξουν προσωπικές συνθέσεις του Αντώνη Λαδόπουλου αλλά και γνωστά jazz standards.
    Αντώνης Λαδόπουλος, σαξόφωνο Σάμι Αμίρης, πιάνο Περικλής Τριβόλης, κοντραμπάσο Γιάννης Σταυρόπουλος, ντραμς


  • ΤΡΙΤΗ 26/8/2008, 9μμ: ΔΑΝΑΗ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ-ΜΑΤΣΚΕ & UWE MATSCHKE
    "ΡΕΣΙΤΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΒΙΟΛΙ"
    Ένα ξεχωριστό Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές την Τρίτη 26 Αυγούστου 2008 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2008 στα Φηρά Σαντορίνης. Ο γνωστός Γερμανός πιανίστας Uwe Matschke και η κόρη του, η εξαιρετική νέα βιολονίστα Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε θα ερμηνεύσουν έργα των συνθετών J. Brahms, L. v. Beethoven, C. Debussy, E. Grieg και N. Milstein.
    ΔΑΝΑΗ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ - ΜΑΤΣΚΕ, βιολί UWE MATSCHKE, πιάνο


  • ΣΑΒΒΑΤΟ 30/8/2008, 9μμ: ΕΥΗ ΣΙΑΜΑΝΤΑ
    " JAZZ - SOUL"
    Το Σάββατο 30 Αυγούστου 2008 το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2008 φιλοξενεί την Εύη Σιαμαντά, μία σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια με ιδιαίτερες φωνητικές ικανότητες, που κινείται με ευκολία και άνεση από είδος σε είδος αλλά κυρίως ανάμεσα στο χώρο της jazz και της soul.
    Οι φίλοι λοιπόν της jazz και της soul θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την καταπληκτική φωνή της Εύης Σιαμαντά σε ένα ευρύτερο jazz-soul ρεπερτόριο, με τη σύμπραξη ενός σπουδαίου γκρουπ μουσικών, του κουαρτέτου του σαξοφωνίστα Τάκη Πατερέλη.
    Εύη Σιαμαντά, φωνή Τάκης Πατερέλης, άλτο σαξόφωνο Δημήτρης Σεβδαλής, πιάνο Γιάννης Παπαδόπουλος, ηλεκτρικό μπάσο Αλέξανδρος “Δράκος” Κτιστάκης, ντραμς



  • ΕΚΤΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΓΑΡΟΥ ΓΚΥΖΗ 2008
    4ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΙΑΝΟΥ : 2 - 9/9/2008
    ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: INTERNATIONAL ASSOCIATION OF ART “THE MUSE”
    Ο 4ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου οργανώνεται από την International Association of Art "The Muse" και θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών του Πνευματικού Κέντρου "Μέγαρο Γκύζη" στα Φηρά Σαντορίνης από τις 2 μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2008. Ο διεθνής αυτός διαγωνισμός, πού γίνεται κάθε Σεπτέμβριο από το 2005, είναι ανοικτός σε πιανίστες από όλον τον κόσμο ηλικίας από 15 έως 30 ετών και θα διεξαχθεί σε τρεις γύρους.




  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/9/2008, 9μμ: ΕΙΡΗΝΗ ΔΡΟΣΣΟΥ
    ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΕΣΥ”
    Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008, στις 9 το βράδυ, θα γίνουν στο "Μέγαρο Γκύζη" τα εγκαίνια της νέας ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Ειρήνης Δρόσου με τίτλο “Καρδιά μου εσύ”. Θα εκτεθεί η νέα δουλειά της Σαντορινιάς εικαστικού, που επανέρχεται δυναμικά χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά υλικά ακρυλικά σε plexiglass και λάδια.




    Διάρκεια έκθεσης: 12 – 30 Σεπτεμβρίου 2008
  • Πνευματικό Κέντρο “ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ”, 847 00 Φηρά, Σαντορίνη
    Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιάννης Παπακωνσταντίνου
    e-mail: gyzi@otenet.gr , web site: www.megarogyzi.gr