Τρίτη, Απριλίου 22, 2008

Μικρή παράταση μέχρι .. την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία τους από τις διακοπές του Πάσχα παίρνει η διαδικασία για την παράδοση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Θήρας ζωγραφιών και κειμένων -δοκιμίων και επιστολών- των μαθητών των σχολείων της Σαντορίνης με θέμα το γνωστό ναυάγιο στην Καλντέρα. Όλα τα έργα θα παρουσιαστούν στην αίθουσα του συλλόγου στα μέσα Μαίου, ενώ θα τυπωθούν σε ειδική έκδοση.

Την δημιουργία ομάδας προσκόπων στο νησί προωθεί παράλληλα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας. Ήδη την περασμένη βδομάδα έγινε η πρώτη συνάντηση ενώ ορίστηκε τριμελής επιτροπή για την διερεύνηση του θέματος.

Τους διασώστες των επιβατών του πλοίου Sea Diamond θα βραβεύσει απόψε στις 18.00 στο Μπελλώνειο ο υπουργός Τουρισμού Άρης Σπηλιωτόπουλος σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Θήρας.

Ένας στους πέντε τουρίστες προτιμούν τις Κυκλάδες για τις διακοπές τους. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της καθιερωμένης έρευνας «Τάσεις τουριστικής συμπεριφοράς των Ελλήνων» που διενεργήθηκε από την Κάπα Research για λογαριασμό της διεθνούς τουριστικής έκθεσης «Τουριστικό Πανόραμα 2008» που πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο Καλοφωλιά- Εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ στο εκθεσιακό κέντρο Expoathens στην Ανθούσα Αττικής από 17-20 Απριλίου.