Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2007

«Δυσκολεύουν οι διαδικασίες ένταξης και απορρόφησης χρημάτων από το 4ο ΚΠΣ» σύμφωνα με τον δήμαρχο Θήρας που συμμετείχε στις εργασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου που ολοκληρώθηκε χθες στην Σύρο.

Σύμφωνα με τον Άγγελο Ρούσσο που εκπροσώπησε την ΤΕΔΚ Κυκλάδων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, οι δήμαρχοι του Νομού εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το σχεδιαζόμενο μοντέλο διαχείρισης του 4ου ΚΠΣ.

«Ο δημοκρατικός προγραμματισμός που γνωρίζαμε και λειτουργούσε μέχρι στιγμής πάει να ισχύει και τα κριτήρια για το ποια έργα θα γίνουν πού και πότε θα είναι οικονομικά και απολύτως τεχνοκρατικά» δήλωσε σήμερα στον «Σαντορίνη 106.4» ο δήμαρχος Θήρας Άγγελος Ρούσσος.



Δεν θα αποφασίζουν μόνον και από μόνοι τους -πλέον- οι αιρετοί
Άλλωστε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του οικονομικού Τύπου η ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της με την ΕΕ για τον τρόπο διαχείρισης του 4ου ΚΠΣ προσανατολίζεται στις σύσταση Επιτροπών Διαχείρισης οι οποίες θα αποτελούνται κατά κύριο λόγο από οικονομολόγους αλλά και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης

Έκπληξη και προβληματισμό ως προς την λογική και την ενδεχόμενη σκοπιμότητά της προκάλεσε η άποψη του Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Μαχαιρίδη, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει η Δωδεκάνησος να αποτελέσει αυτόνομη Περιφέρεια, με αυτήν τις Κυκλάδες να εντάσσονται στην Περιφέρεια Αττικής.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μαχαιρίδη ο Άγγελος Ρούσσος εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της θεματολογίας της συζήτησης.




Υπο κατάληψη τελεί το γυμνάσιο των Φηρών για 4η συνεχόμενη μέρα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του Γυμνασίου κ. Μητροπία οι μαθητές δικαίως διαμαρτύρονται για την έλλειψη αιθουσών και την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σχολείο, μιας και το κτήριο, η σχολική μονάδα φιλοξενεί 500 μαθητές,
-εκατό παιδιά περισσότερα από πέρσυ- ενώ η προδιαγραφές της είναι για να φιλοξενεί τα μισά.
Συνάντηση για το θέμα πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί εκπαιδευτικοί, γονείς και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, ύστερα από πρόσκληση των πρώτων.





Επισκέψιμη στο κοινό θα είναι μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής 11 Νοεμβρίου η 134 Σμηναρχία Μάχης με αφορμή την χθεσινή γιορτή των Αρχαγγέλων προστατών της.